Marcus Grönholm valitsi Jari Huttusen

27.11.2016 / 15:43
Jari Huttunen (vas.) on nyt osa GRX-tiimiä. Muut mestarit ovat Niclas Grönholm, Marcus Grönholm ja Joni Wiman.

[ A- ] / [ A+ ]

22-vuotias rallilupaus Jari Huttunen on valittu Marcus Grönholmin vetämän GRX Management Oy:n kuljettajaksi. Kiuruveteläinen Huttunen ajoi päättyneellä kaudella Saksan ADAC Opel Rallye Cupin mestariksi ja sai palkinnoksi tehdaspaikan Opelilta rallin EM-sarjaan kaudelle 2017 autonaan kaksivetoinen Opel Adam. Grönholmilla on uskoa Huttusen kykyihin.

– Jari on lahjakas kaveri, josta osoituksena on menestys Saksassa. Pyrimme GRX Managementissa luomaan sellaiset edellytykset, että hänen ralliuransa tästä jatkuu menestyksellisenä, Grönholm sanoo.

Huttunen on luonnollisesti innoissaan saamastaan mahdollisuudesta.

– Onhan tämä aivan huippujuttu, kun pääsen mukaan Grönholmin talliin. Se auttaa varmasti jatkoa ajatellen. Viime kausi meni jopa yli odotusten Saksassa ja nyt sitten vielä tämä, niin kyllä tässä pitää tyytyväinen olla, Huttunen sanoo.

Grönholm kiinnitti huomiota nuoreen kuljettajaan Rovaniemellä viime talvena ajetussa BMW Business Rallyssa.

– Voitin Lapissa leikkimielisen kisan ja Mäkisen Tommi oli kolmas. Vähän katselin, että mikäs tämä Huttunen oikein on, kun siihen meidän väliin ajeli. Sitten seurasin Huttusen otteita Saksan sarjassa ja lopulta valinta oli aika selvä, Grönholm kertoo valintaprosessista.

Huttunen oli kotiseudullaan peltotöissä, kun kaksinkertainen maailmanmestari otti ensi kertaa yhteyttä syksyllä.

– Olin puimurilla puintihommissa, kun Bosse soitti ja kyseli, että olisiko hetki aikaa. Parkkeerasin puimurin välittömästi pellolle ja siitä puhelusta kuvio lähti liikkeelle, Huttunen kertaa ensikontaktiaan Grönholmin kanssa.

Ensi kaudella Huttunen ajaa rallin EM-sarjan Opelilla. Pakettiin kuuluu myös Saksan MM-ralli ja Saksan mestaruussarjan osakilpailuja.

– Kasaamme budjettia ensi vuodelle yhdessä Jarin taustavoimien kanssa ja katsotaan sitten tuleeko jotakin muutakin vielä ohjelmaan, Grönholm sanoo.

GRX Managementin muut kuljettajat ovat Niclas Grönholm ja Joni Wiman.

– Niclas jatkaa rallicrossin MM-sarjassa ja Joni todennäköisesti Global Rallycross –sarjassa Amerikassa. Onhan tässä aika paljon ohjelmaa ensi vuodelle, joten GRX Management Oy:n toiminta on lähtenyt vauhdilla liikkeelle, Grönholm kertoo tyytyväisenä.

Lähde: GRX:n tiedote

Lue myös Grönholm rakentaa uutta rallitulevaisuutta


Facebook kommentit