Marcus Grönholmin poika rallicrossin MM-sarjaan

17.3.2016 / 12:55
Niclas Grönholm ajaa alkavalla kaudella rallicrossin MM-sarjassa menestyksekkään Olsberg MSE-tallin Ford Fiesta RX SuperCarilla

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmannen sukupolven autourheilija 19-vuotias Niclas Grönholm osallistuu alkavalla kaudella rallicrossin MM-sarjaan. Grönholm ajaa 12 osakilpailun FIA World Rallycross Championship –sarjan ruotsalaisessa Olsbergs MSE –tallissa Ford Fiesta RX SuperCarilla. Grönholmille avautui paikka menestyneessä tallissa, kun talli päätti satsata nuoriin tulevaisuuden lupauksiin.

– MM-sarja on taas mahtava uusi mahdollisuus edetä eteenpäin. Tarkoituksena oli ajaa rallicrossin EM-sarja, mutta kun Olsbergs MSE –talli tarjosi koko sarjaa, niin päätettiin tarttua siihen. Tiimi on entuudestaan aika hyvin tuttu ja heidän kalustonsa pitäisi olla edelleen kilpailukykyinen, Grönholm sanoo innokkaana.

Niclas Grönholmin tallikaverina ajaa tallin omistavan Andreas Erikssonin poika Kevin, jolla ikää on myös 19 vuotta. Kuljettajakaksikko edustaa MM-sarjan nuorimpia tulokkaita ja odotukset ovat sen mukaisia.

– Alkukaudella olen tyytyväinen, jos pystyn roikkumaan mukana vauhdissa. Sitten kauden edetessä tavoitteena on semifinaalit ja kyllä joku finaalipaikkakin loppukaudella olisi hieno juttu, nuori Grönholm kertoo tavoitteistaan.

Viime kaudella Grönholm voitti rallicrossin Suomenmestaruuden SuperCar –luokassa ja kokeili vauhtiaan myös Ruotsin sarjassa ja yhdessä MM-osakilpailussakin. Kokemusta MM-sarjan huippukuskien Petter Solbergin ja Sebastien Loebin vauhdista ei vielä suuremmin ole.

– Vastus on nimien perusteella tällä kaudella kivikova. Täytyy olla realisti ja pyrkiä ensin opettelemaan radat. Pääsen testaamaan osaa Euroopan ratoja etukäteen, joten ei tarvitse aivan kylmiltään harjoituksiin lähteä, Grönholm sanoo.

Tärkeänä opettajana nuorella lupauksella on isä Marcus Grönholm, joka toimii tulevalla kaudella Olsbergs MSE –tallin neuvonantajana. Andreas Erikssonin talli on isä-Marcukselle tuttu, sillä ralliuransa jälkeen hän ajoi tallissa rallicrossin EM-sarjaa ja Global Rallycross –sarjaa.

– Saimme Erikssonin kanssa aikaan hyvän yhteistyökuvion ja sillä tavoin Niclaksen paikka MM-sarjassa mahdollistui. Pidän tiimiä hyvänä valintana ja Niclas tulee saamaan tärkeää tukea myös tiimipäällikkö Jussi Pinomäeltä.

– Vähän nopeastihan tässä on menty. Ajokokemusta tarvitaan vielä paljon lisää ja Niclas ajaa tänä vuonna myös rallicrossin SM-sarjan osakilpailuja, Marcus Grönholm kertoo.

Niclas Grönholm aloittaa varusmiespalveluksensa heinäkuussa ja tällä voi olla vaikutuksia kauden lopulliseen ohjelmaan.

Rallicrossin MM-sarja 2016, 12 osakilpailua:

Portugali 16. – 17. 4.

Hockenheim 7. -8.5.

Belgia 14. -15.5.

Iso-Britannia 28. – 29.5.

Norja 11. -12.6.

Ruotsi 2. -3.7.

Kanada 6. -7.8.

Ranska 3. -4.9.

Barcelona 17. -18.9.

Latvia 1. -2.10.

Saksa 15. -16.10.

Argentiina 26. -27.11.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote


Facebook kommentit