MOTORSPORT

Marcus Grönholmin uran viimeinen MM-voitto yksi makeimmista – “Fantastista, aivan fantastista”

50 vuotta tänään täyttävän rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin yksi makeimmista MM-osakilpailuvoitoista tuli Uudesta-Seelannista vuonna 2007.

Uuden-Seelannin MM-ralli elo-syyskuun vaihteessa vuonna 2007 oli rallin MM-sarjan kauden 11. osakilpailu. Marcus Grönholm oli kesällä ottanut kolme peräkkäistä voittoa olemalla ykkönen Italiassa, Kreikassa ja Suomessa, mutta ennen Uutta-Seelantia ajettu Saksan MM-ralli oli kuitenkin päättynyt pettymykseen, kun kakkossija vaihtui viimeisellä erikoiskokeella ajovirheen myötä neljänteen sijaan.

Uuteen-Seelantiin Grönholm yhdessä luottokartturinsa Timo Rautiaisen kanssa lähti kuitenkin kahdeksan pisteen MM-johdossa Sebastien Loebiin nähden. Neljä kertaa aiemmin, muun muassa vuotta aikaisemmin, Uudessa-Seelannissa voittoa juhlinut Grönholm halusi samalla myös revanssin Saksan tapahtumille, vaikkakin flunssa vaivasi ja olotila rallin aikaan ei ollutkaan paras mahdollinen.

Grönholm sai kilpailuun loistavan alun, kun inkoolainen täräytti kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajat lyömällä Loebin peräti 14,8 sekunnilla. Grönholmin rengasvalinta osui täysin nappiin ja myös olosuhteet suosivat suomalaista, olihan sade edellisenä yönä kastellut soratiet ja tästä oli ensimmäisenä kuljettajana reitillä olleelle Grönholmille ehdottomasti hyötyä. Jo heti ensimmäiset erikoiskokeet osoittivat sen, että voittotaistelu tultaisiin käymään Grönholmin ja Loebin kesken, olihan kolmantena ollut Mikko Hirvonen jäänyt kärjestä tässä kohtaa jo yli puoli minuuttia.

Loeb oli nopein kolmella seuraavalla erikoiskokeella, mutta erot kärkikaksikon välillä olivat kaikilla pätkillä alle sekunnin. Ensimmäisen kerran Loeb sai kurottua Grönholmin etumatkaa hieman suuremmin kiinni kuudennella erikoiskokeella ranskalaisen ollessa 3,1 sekuntia nopeampi ja kokonaistilanteessa ero kaventui 9,9 sekuntiin.

Seitsemäs erikoiskoe oli suomalaisten juhlaa, kun Grönholm ajoi pohja-ajan, Hirvonen oli toinen ja Jari-Matti Latvala kolmas. Grönholm kasvatti johtoaan Loebiin nähden nyt viidellä sekunnilla. Loebin ensimmäinen onnistunut hyökkäys nähtiin kahdeksannella erikoiskokeella, missä Citroen-kuljettaja oli peräti 11,3 sekuntia Grönholmia nopeampi. Grönholmin ison tuntuinen johto oli nyt yhtäkkiä enää vain 3,6 sekuntia.

Rallin yleiskilpailun johtopaikka vaihtui ensimmäisen kerran 11. erikoiskokeella, kun Loeb siirtyi kärkipaikalle 1,7 sekunnin erolla ohi Grönholmin. Tästä käynnistyikin sitten todellinen “kissahiirileikki”, kun Grönholm kuittasi johtopaikan takaisin itselleen heti seuraavalla erikoiskokeella. Ero oli tässä kohtaa kilpailua pienin mahdollinen, 0,1 sekuntia. Kun Loeb oli nopeampi kahdella seuraavalla erikoiskokeella, niin jälleen kerran oli johtopaikka vaihtunut.

“Ei voi mitään, Marcus oli nopeampi”

Viimeisen ajopäivän kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle Grönholm ajoi jokaiselle nopeimman ajan ja kun edessä oli kilpailun viimeinen erikoiskoe, reilut kolme kilometriä pitkä Mystery Creek, niin Grönholmin johtomarginaali Loebiin nähden oli 0,7 sekuntia. Edessä oli huikea finaali, Uuden-Seelannin MM-rallin 18. erikoiskoe, jota miljoonat ja taas miljoonat ihmiset seurasivat suorana lähetyksenä ympäri maailmaa.

Ensimmäisenä matkaan lähti Grönholm, joka taisteli Fordinsa maaliin kellon näyttäessä aikaa 2.52,9. Loebin oli siis ajettava aika 2.52,1 tai parempi, muussa tapauksessa Grönholm olisi rallin voittaja, tasatilanteessa kun Grönholm olisi voittanut ajettuaan ensimmäiselle erikoiskokeelle nopeimman ajan. Lopulta Loeb ylitti maaliviivan ja kaikkien katseet suuntautuivat kelloon: erikoiskokeen pohja-aika, mutta ei riittävällä erolla, ajan ollessa 2.52,5. Näin Grönholm oli voittanut kilpailun 0,3 sekunnin erolla Loebiin nähden ja samalla syntyi rallin MM-sarjan uusi ennätys, koskaan aiemmin kun ei näin pienellä erolla MM-rallia oltu ennen voitettu.

– Fantastista, aivan fantastista! Tämä oli ehdottomasti urani paras ja tiukin taistelu. Olen todella iloinen, että voitin sen. Varaa ei ollut yhteenkään virheeseen, ei edes yhteen vaihdevirheeseen. Uskomaton taistelu, heti voiton varmistumisen jälkeen autonsa katolle tuulettamaan kiivennut Grönholm hehkutti rallin jälkeen Fordin tallin tiedotteessa.

Grönholmin ja Loebin tekemän ennätyksen onnistuivat rikkomaan Sebastien Ogier ja Latvala vuonna 2011 Jordaniassa, kun Ogier nappasi voiton 0,2 sekunnin erolla Latvalaan nähden. Uudessa-Seelanissa vuonna 2007 nähty ja koettu huikea kaksintaistelu ja käsittämättömän pieni voittomarginaali, olihan rallia ajettu kuitenkin yli 353 ek-kilometriä, keräsivät suuren mediahuomion antaen samalla rallin MM-sarjan imagolle hurjan lisäbuustin.

– On kyllä turhauttavaa hävitä tällä tavalla. Mutta ei voi mitään, Marcus oli nopeampi, Loeb harmitteli tappionsa hetkellä.

Voiton myötä Grönholmin pistejohto ennen kauden viittä viimeistä osakilpailua kasvoi 10 pisteeseen. Loeb nousi kuitenkin onnistuneen loppukautensa ansiosta maailmanmestariksi, kun kolmen voiton lisäksi tuli yksi kolmas sija, kun taas Grönholmin pisteisiin lisättiin kaksi kakkossijaa, sekä yksi kolmas sija. Mestaruus meni Loebille lopulta neljän pisteen erolla. Grönholmin aktiiviura rallin MM-sarjassa päättyi kauteen 2007, joten tuo Uuden-Seelannin ykkössija on Grönholmin viimeisin MM-osakilpailuvoitto.

Grönholm on Juha Kankkusen, sekä Tommi Mäkisen lisäksi ainoa suomalaiskuljettaja kautta aikojen, joka on voittanut vähintään kaksi rallin maailmanmestaruutta. Suomalaiskolmikon lisäksi tähän ovat ulkomaalaisista kuljettajista pystyneet vain Sebastienit Loeb ja Ogier, Walter Röhrl, Massimo Biasion, sekä Carlos Sainz. Grönholm on suomalaiskuljettajista eniten MM-osakilpailuvoittoja saavuttanut kuljettaja kautta aikojen.

Marcus Grönholm täyttää tänään maanantaina 5. helmikuuta 50 vuotta. UrheiluUutiset.com onnittelee!

Uuden-Seelannin MM-ralli 2007

1) Marcus Grönholm (Ford) 3.52.53,9
2) Sebastien Loeb (Citroen) + 0,3
3) Mikko Hirvonen (Ford) + 1.42,8
4) Chris Atkinson (Subaru) + 2.32,3
5) Jari-Matti Latvala (Ford) + 2.36,9
6) Dani Sordo (Citroen) + 3.42,0

Grönholmin keskinopeus: 91,1 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Loeb 9, Grönholm 8, Atkinson 1

Marcus Grönholm, 50

152 starttia rallin MM-sarjassa
Kaksinkertainen maailmanmestari (2000, 2002)
30 MM-osakilpailuvoittoa, 61 palkintosijoitusta (30-22-9)
615 MM-pistettä, ajoi pisteille 89 MM-rallissa
542 ek-pohja-aikaa
Ensimmäinen MM-ralli Suomi 1989
Viimeisin MM-ralli Ruotsi 2010

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Motorsport TV International (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com