Markkanen haluaa nuottiaan vielä tarkemmaksi – “Tätä alamme nyt opetella”

19.2.2019 / 19:32
Kalle Markkanen Peugeotin ratissa Kouvolan SM-rallissa (Kuva: Jari Kohonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kouvolan SM-ralli viime viikonloppuna oli todellinen rallikilpailu, kun ajettavaksi oli saatu erittäin teknisiä erikoiskokeita. Kilpailussa nuotti oli isossa roolissa, kun tiet olivat koko ajan kääntyileviä ja ylityksiä oli paljon.

Oppina Kalle Markkasen autokunnalle tältä reissulta oli, että nuottia on saatava vielä tarkemmaksi, jotta siitä voi ajaa nopeammin.

– Ajo itsessään oli virheetöntä ja nuottikin kolahtaa ihan oikeaan paikkaan, mutta sen sisältöä meidän on vielä tarkennettava. Tätä alamme nyt opetella, kahdeksanneksi SM3-luokassa sijoittunut Markkanen kommentoi.

Markkanen ajoi kilpailun viimeisen erikoiskokeen ilman ohjaustehostinta, kun moniurahihna katkesi erikoiskokeella.

– Onneksi on tullut tehtyä myös salitreeniä, sillä jäykällä ohjauksella spoorissa ajaminen on ihan aidosti raskasta puuhaa, Markkanen sanoi.

Kouvolan kilpailun jälkipyykki jatkuu, kun toiselle ja kolmannelle sijalle ajaneet kuljettajat hylättiin jälkikatsastuksessa.

– Ottamatta kantaa Kouvolan hylkäyksen perusteluihin sen enempää, tilanne on harmillinen. Rallit pitäisi pystyä ratkomaan ajamalla ja jos sääntöjä joudutaan tulkitsemaan, niin tulkitaan sitten urheilullisin perustein. Myös Tunturin tapahtumat voitaisiin tulkita urheilullisin perustein. Tällaiset jälkipuinnit himmentävät ilman muuta sarjan hohtoa, Markkasen kartanlukija Kim Lehtola muistuttaa.

– SM3-luokka on tosissaan uraa rakentavien nuorten kuljettajien sarja ja kustannukset ovat valtavat. Ei tällä tasolla saisi olla näin paljoa aukkoja, tai tulkinnan mahdollisuuksia säännöissä, Lehtola lisää.

Markkasen tiimi valmistautuu jo kovaa vauhtia Joensuun osakilpailuun, joka ajetaan maaliskuun ensimmäisenä lauantaina.

– Olemme ilmoittautuneet pienoisralliin testimielessä ensi viikonlopulle ja treenaamme nuottia arkisin. Uskomme löytävämme siihen hyviä ratkaisuita, jotta vauhti olisi parempaa jo Joensuun kilpailussa, Markkanen päätti.

Teksti: Kalle Markkasen tiedote


Facebook kommentit