Markkasella tapahtumarikas SM-avaus Rovaniemellä – “Tunturiralli on aivan oma lajinsa”

3.2.2019 / 07:12
Kalle Markkanen ajoi Tunturirallissa SM3-luokassa viidenneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden avaus Rovaniemellä tammikuun viimeisenä viikonloppuna tarjosi Kalle Markkaselle vauhdikkaita pätkiä, erikoisia tilanteita ja rengasrikon. Lopulta espoolaisen sijoitus oli SM3-luokassa viides ja mukaan Tunturirallista lähti 13 SM-pistettä.

Koko Arctic Lapland Rally ajettiin lumipölyssä ja siihen oli totuttauduttava alusta alkaen. Ensimmäisen erikoiskokeen maalissa kellot pysähtyivät Kalle Markkaselle SM3-luokan jaettuun neljänteen sijaan oikeuttavalla ajalla, 6,9 sekuntia kärjen takana.

Markkasen tasainen ajo johti lopulta erikoisen tilanteen jälkeen siihen, että hän lähti yötauolle luokan toiselta sijalta. Siikakämään syntyi Anssi Rytkösen pahan ulosajon myötä suma, joka lopulta purkautui. Kaikki odottivat erikoiskokeen keskeyttämistä, kun SOS-nappia oli painettu, mutta näin ei lopulta käynytkään.

Lauantain rengasrikko Sarriojärvellä pudotti Markkasen ja tämän kartanlukijan Kim Lehtolan SM3-luokassa seitsemänneksi.

– Etsimme turvallista renkaanvaihtopaikkaa noin kolmen kilometrin ajan, kunnes nuotteihinkin merkitty paikka löytyi. Menetimme neljä ja puoli minuuttia, Markkanen harmitteli.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan helmikuun puolivälissä Kouvolan ympäristössä. Sitä ennen Markkanen ja Lehtola ajavat Keski-Suomessa yhden testikilpailun.

– Ajoimme koko päivän kovassa lumipölyssä, mutta pystyimme lopulta nousemaan viidenneksi. Tilanne harmitti, mutta lopulta tulokseen ja maaliinpääsyyn voi olla tyytyväinen. Tunturiralli on aivan oma lajinsa. Seuraavaksi ajamme testikilpailun Peurungassa ja Kouvolassa on sitten tarkoitus ajaa oikeata rallivauhtia, Lehtola päätti.

Teksti: Kalle Markkasen tiedote


Facebook kommentit