Markkasen lupaavasti käynnistynyt Itäralli päättyi konerikkoon – “Parkaisi viimeistä kertaa”

7.3.2019 / 17:15
Kalle Markkasen taival Itärallissa päättyi keskeytykseen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan talvikauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa SM3-luokassa pisteille ajaneen Kalle Markkasen pisteputki katkesi viime lauantaina Joensuussa, kun Peugeotin moottori sanoi kilpailun kolmannella ja samalla pisimmällä erikoiskokeella työsopimuksensa irti.

Joensuun SM-rallin, Itärallin, aattoperjantaina 20 vuotta täyttänyt Kalle Markkanen oli sijoittunut kahdessa aiemmassa SM-rallissa Rovaniemellä ja Kouvolassa viidenneksi, sekä kahdeksanneksi. Kouvolan helmikuisen osakilpailun jälkeen Markkanen pohti nuottinsa toimivuutta ja vaikka ennen Joensuuta taukoa osakilpailujen välissä ei ollutkaan kuin pari viikkoa, niin espoolainen yhdessä kartanlukijansa Kim Lehtolan kanssa uskoi löytäneensä siihen parannuskeinoja.

– Totesimme Kouvolassa, ettei nuottimme ollut riittävän tarkkaa teknisille erikoiskokeille ja että sitä on muutettava. Eihän kahdessa viikossa ihmeitä tehdä, mutta olemme löytäneet nuottiin hyviä tarkennuksia ja odotukset ovat nyt korkeammalla. Olemme pyytäneet nuotin kehittämiseksi apua ja saaneet sitä. Esimerkiksi viime vuoden SM3-luokan Suomen mestari Jaro Kinnunen on viettänyt kanssamme pari iltaa nuotin kimpussa, Markkanen taustoitti tiedotteessaan Itärallin alla.

Itärallissa Markkanen ja Lehtola olivat kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen SM3-luokassa sijalla seitsemän ja eroa kärkeen oli 25,1 sekuntia, mutta toisaalta kolmanteen sijaan vain alle 10 sekuntia.

– Aloitimme kilpailun suhteellisen varovasti, mutta kello pysähtyi kuitenkin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella hyville ajoille. Olimme mukana kilpailun sekuntitaistelussa, Markkanen kommentoi.

Ensimmäisen huoltotauon jälkeen ajettu 33-kilometrinen Riutta, Itärallin tämänvuotisen reitin pisin erikoiskoe, kuitenkin koitui Markkasen menestyshaaveiden kohtaloksi, kun auto hyytyi erikoiskokeen loppuvaiheessa ja edessä oli harmillinen keskeytys.

– Emme vielä tiedä mitä tapahtui, mutta vaikuttaa pahalta konerikolta. Tulimme lumisateessa siihen asti hyvin ja ilman mitään ennakkovaroitusta kone parkaisi viimeistä kertaa aika korkealta. Keskeytys harmittaa, mutta ei tälle nyt mitään voi. Olemme yrittäneet tehdä kaikki niin hyvin kuin mahdollista, mutta se ei riittänyt tällä kertaa. Harmittaa tiimin puolesta, tämä on raju laji ja moni tekee minun puolestani pyyteetöntä työtä, Markkanen muistutti.

Markkasen tavoitteena on tänä vuonna taistella AKK:n Flying Finn Future Star -palkinnoista, joista ensimmäisen voittaja pääsee ajamaan elokuussa Suomen MM-ralliin ja toisen voittaja puolestaan kuittaa tallipaikan ensi kaudelle rallin junioreiden MM-sarjaan. Talvikauden kolmen osakilpailun jälkeen Markkanen on SM3-luokan pisteissä sijalla kahdeksan.

– Näytti tilanteita olevan muillakin ja moni jäi matkalle. Samalla pistetilanne on vielä aika sekaisin. Meillä on nyt kolmanteen sijaan 14 pistettä, koitetaan naarata ne sitten Riihimäellä, kartturi Lehtola päätti.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaava Riihimäen osakilpailu ajetaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit