Markku Suvanto tyytyväinen Uudenkaupungin SM-rallin jälkeen – “Sairaan hieno peli ajaa”

13.9.2017 / 13:52

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonloppuna ajettu rallin SM-sarjan kuudes osakilpailu Uudessakaupungissa oli VAG Motorsportille kuin kotikilpailu. Sekä kuljettaja Markku Suvanto, että kartturi Laura Suvanto olivat kisanneet lähivuosina Uudenkaupungin teillä, mutta SM-sarjassa kisa oli vieraillut viimeksi yhdeksän vuotta sitten.

Turun UA:n autokunta kilpaili lähes vuoden tauon jälkeen Skoda Fabia R2 -kilpurilla, joka viihtyi mainiosti sateen liukastamilla erikoiskokeilla. Tapahtumarikkaan kilpailun jälkeen tavoite täyttyi, kun Suvannot ajoivat ehjänä maaliin pienistä teknisistä vastoinkäymisistä huolimatta.

– Etuiskunvaimentimien ongelmat hiukan varjostivat vauhdikkaiden ylitysten pomppimista, mutta tuntuu hyvältä olla maalissa kovatasoisen SM3-luokan kymmenentenä, totesi Markku Suvanto Uudenkaupungin SM-rallin jälkeen.

– Keliolosuhteet olivat haastavat ja tilanteita riitti pitkin päivää. Hattua on kyllä nostettava päästä luokan nuorille kärkikuskeille. Ei enää tässä iässä pysytä perässä, mutta onneksi ei tarvitsekaan, Suvanto muistuttaa.

Kalusto sai kilpailun jälkeen kiitosta osakseen.

– Fabia R2 on aivan sairaan hieno peli ajaa. Oikein hienoa, että se on myös täysin ehjäkin tämänkertaisen rutistuksen jäljiltä. Nuotti osui kohdilleen tiestön nopeudesta huolimatta, joten silläkin saralla me ollaan kehitytty, Suvanto sanoo.

Seuraavaksi VAG Motorsportin värit ovat edustettuina 30. syyskuuta Hyvinkään crosseissa, jolloin Laura Suvanto nähdään jälleen ohjauspyörän takana.

Teksti: Jarno Saari, VAG Motorsportin tiedotus
Kuva: Patrick Rupponen / Suunnitelma B


Facebook kommentit