Markku Yliaholla edessään kotikilpailu – “Kemorasta haetaan voittoa”

22.8.2019 / 11:35
Markku Yliaholle Kemora on kotirata (Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Vetelissä tänä viikonloppuna.

Kemoran radan kiemuroihin lähdetään Philip Miemoisin johtaessa SM-sarjaa. Vaasalainen on ottanut kolme voittoa kahdeksasta ajetusta finaalista. Toisena on Joonas Vartiainen ja kolmantena Johan Ahokas. Kemoran kilpailuun ilmoittautui mukaan 37 kuljettajaa ja mukana nähdään myös kotiradallaan ajava Markku Yliaho.

– Kemoran rataa on tullut aiemmin ajettua paljonkin, kaikki testit ajetaan siellä. Tällä kaudella tosin en ole sinne riittävästi ehtinyt. Kausi on mennyt vähän “käteen”, avauskilpailussa Botniaringillä hajosi moottori, kun lähdin varikolta ensimmäiseen starttiin ja kolmannessa kilpailulähdössä spinnasin hiekalle. Ajettiin alkukausi coupe-mallin rungolla, mutta en päässyt sen kanssa sinuiksi joten vaihdoin takaisin sedaniin, Yliaho kertaa kautta tähän asti.

Yliaho ja kumppanit starttaavat ensimmäiseen kilpailulähtöön lauantaina kello 14.40. Aika-ajot ajetaan aamupäivän aikana alkaen kello 11.30. Sunnuntaina Suomen suurin rataluokka on vauhdissa kaksi kertaa. Kilpailulähdöt ajetaan kello 11.20 ja 14.20.

– Kotiradalta on tietysti hyviä, mutta myös yksi harmittava muisto. Ensimmäisellä kaudella johdin Semi-Pro-luokkaa ennen viimeistä lähtöä, jossa sitten kaasuttimen tukkeutumisen takia menetin sarjavoiton Joni Nelimarkalle yhden pisteen erolla. Se muuten söi miestä, Yliaho muistelee.

Rata-SM-kausi päättyy 21.-22. syyskuuta Alastarossa.

– Loppukauden tavoitteena on ajaa jokaisessa startissa mahdollisimman hyvä tulos, se tekee ensi kauteen lähtemisestä helpompaa. Kemorasta haetaan voittoa, sillä eihän ilman kunnon tavoitteita kannata lähteä ajamaan kilpaa, Nykarlebynejdens Sportbilister -seuraa edustava Yliaho päätti.

Legendsien SM-pistetilanne

1) Philip Miemois 755
2) Joonas Vartiainen 703
3) Johan Ahokas 698
4) Mathias Herten 681
5) Veli-Pekka Karttunen 661

Teksti: Toni Lönnroos, Legendsien tiedotus


Facebook kommentit