MOTORSPORT

Marko Männyllä onnistunut testireissu Ikaalisiin – Lada-kuljettajilla huikea voittotaistelu

Ikaalisten Kylpyläralli oli kerännyt lähtöviivalle peräti 172 kilpailijaparia. Seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 59 kilometriä käsittänyt kilpailu ajettiin Pirkanmaan nopeilla sorateillä viime lauantaina.

Hämeen Moottoriseura ry:n järjestämän Ikaalisten Kylpylärallin odotettu ykkönen oli ainoana kilpailijana R5-luokan ralliautolla kilpaillut Marko Mänty, joka ajoi kaikille seitsemälle erikoiskokeelle pohja-ajan. Männyn ja kartanlukija Joni Mäkelän voittomarginaaliksi muodostui lopulta minuutti ja 10 sekuntia. Mänty on talvikauden jälkeen rallin SM-sarjassa SM1-luokan pisteissä toisena.

Pirkanmaan nopeat soratiet olivat todellakin nopeassa kunnossa, sillä esimerkiksi viidennellä erikoiskokeella Männyn keskinopeus oli peräti 138,1 km/h. SM2-luokan pistejohtaja Esa Ruotsalainen sai Ikaalisissa haasteen SM-pisteissä saman luokan kolmantena olevalta Ville Hautamäeltä. Kaksikon välinen hieno taistelu päättyi lopulta Ruotsalaisen voittoon 11,3 sekunnin turvin.

Luokassa kolme SM3-luokasta tuttu Jani Luhtaniemi ajoi luokkavoittoon ennen Lauri Joonaa ja Arttu Lähdeniemeä. Luhtaniemen talvikausi SM-sarjassa oli epäonnekas ja nyt tulleesta luokkavoitosta tuusulalainen sai varmasti hyvää “buustia” alkavaan kesäkauteen. Henri Niemi etuvetoisella Opel Astrallaan on aina mennyt kovaa ja niin myös Ikaalisissa, missä tuloksena oli yleiskilpailun kahdeksas sija, sekä luokan neljä voitto.

Lada-merkkiluokassa ja V1600-luokassa nähtiin voitosta todella hienot sekuntitaistelut. Ladojen ykköseksi kaasutteli Ari Kuusinen, mutta maalissa eroa toiseksi sijoittuneeseen Jarmo Jokelaan nähden oli vain 0,3 sekuntia! V1600-luokassa Eetu Latvala kukisti toisen sijan napanneen Vesa Pulkkisen 3,7 sekunnilla. Kaksikon välisestä tasaisuudesta kertoo muun muassa se, että avauserikoiskokeella molempien aika oli täsmälleen sama.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaava Kouvolan osakilpailu ajetaan lauantaina 19. toukokuuta.

Ikaalisten Kylpylärallin yleiskilpailun tulokset

1) Marko Mänty (Skoda) 27.20,3
2) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi) + 1.14,5
3) Ville Hautamäki (Subaru) + 1.25,8
4) Jari Kuikka (Mitsubishi) + 1.44,8
5) Jukka Holtinkoski (Mitsubishi) + 2.04,4
6) Toni Kuortti (Mitsubishi) + 2.12,2
7) Jani Luhtaniemi (Ford) + 3.02,7
8) Henri Niemi (Opel) + 3.03,0
9) Lauri Joona (Ford) + 3.14,5
10) Juho Koski-Lammi (Honda) + 3.35,1

Lue myös! Espanjan EM-kakkonen Kouvolan SM-ralliin (7.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com