Marko Mänty luottavaisin mielin Riihimäelle – “Voittoon tarvitaan kympin suoritus”

19.5.2017 / 07:03
Marko Mänty kilpaili Keravalla toukokuun alkupuolella (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Marko Mänty heilui talvikaudella rallin SM-sarjan SM1-luokan kuumassa kärkiryhmässä. Mänty ja nokialainen kartturi, Joni Mäkelä, mielivät samaan joukkoon tulevana lauantaina, kun rallikaravaani siirtyy Riihimäen ympäristön sorateille.

Riihimäen ralli on ensimmäinen sorateiden SM-ralli, johon Marko Mänty osallistuu viime talvena käyttöönsä tulleella Skoda Fabia R5 -autolla. Kauhajokelainen on hakenut sorasäädöt autoonsa testipätkillä ja Keravalla ajetussa TerraWise-rallissa vajaat kaksi viikkoa sitten. “Talviturkin” pois luovuttanut Skoda tuntuu hyvältä käteen nyt, kun eletään SM-rallin aattotunnelmissa.

– Keravan ralli oli meille hyvä paikka ajaa sisään sorateille. En tiedä kuinka täysillä Juha Salo Keravalla ajoi, mutta olimme hyvin Salon vauhdissa. Meille vain sattui pieniä virheitä jokaisella pätkällä. Virheet näkyivät sekunteina, Mänty kertaa.

Keravan jälkeisissä testeissä Mänty on hakenut lisää tarkkuutta sorapinnalla kurvailuun.

– Viimeisin testi nyt kisaviikolla oli onnistunut viimeistely ennen lauantain kisaa. Pystyimme jokaisella vedolla nostamaan hieman vauhtia. Parasta oli se, että rytmiä rikkovia virheitä ei testeissä tullut.

JTR Racingin Skodaa kuljettavan Männyn tavoite kaudelle on ollut SM1-luokan mitali. Jahti on pahasti kesken, mutta kauhajokelainen ei ole luopunut tavoitteesta.

– SM1-luokassa taitaa nyt olla ennätysmäärä kuskeja. Voitto Riihimäeltä olisi kova sana. Tiedän kuitenkin, että ykköspallille on kova tungos. Voittoon tarvitaan kympin suoritus. Toivottavasti onnistumme ajamaan virheittä ja nousemaan ainakin palkintopallille.

Mänty sanoo viihtyneensä aina paremmin soralla kuin lumella. Myös parhaat sijoituksensa kauhajokelainen on päästellyt kesäralleissa. Onko Riihimäen SM-rallissa odotettavissa jotakin uutta viime talveen nähden?

– Miehistö ja auto on viimeistelty kesäkuntoon. Radikaalein muutos tapahtui rengaspuolella. Riihimäellä vedetään sorarenkailla, Mänty kertoo.

Lähde: Marko Männyn tiedote


Facebook kommentit