Marko Mänty pistekakkosena sarjatauolle – “Ralliuran paras sijoitus talven jälkeen”

8.3.2018 / 19:25
Marko Mänty on aina tunnettu näyttävästä ajotyylistään (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Joensuussa viime viikonloppuna ajettu Itäralli kruunasi SM1-luokassa kilpailevan Marko Männyn autourheilu-uran parhaan talvikauden. Luokan toiselta sijalta Joensuussa startannut kauhajokelainen sijoittui Itärallin vaativilla erikoiskokeilla neljänneksi. Sijoituksen myötä Mänty ja kartturi Joni Mäkelä säilyttivät kakkostilansa, kun rallin SM-sarja jäi reilun kahden kuukauden mittaiselle kevättauolle.

Marko Mänty oli rallin avauspätkillä hyvässä vireessä. Kahden erikoiskokeen jälkeen Skoda Fabia R5 -autoa kuskaava kauhajokelainen löytyi SM1-luokan kakkospaikalta. Seuraavalla erikoiskokeella rallin voittaneen Eerik Pietarisen ajama pohja-aika karkasi Männyltä vajaan 10 sekunnin päähän. Kakkostila vaihtui neljänteen sijaan.

– Yhdessä risteyksessä auto sammui, mutta muuten ei tullut mitään suurempia virheitä. Jotenkin en vain päässyt kunnon rytmiin koko pätkällä. Jonikin totesi heti pätkän jälkeen, että nyt ei kyllä tullut oikein hyvin. Seuraavalla erikoiskokeella nostettiin vauhtia, mutta samalla todettiin, että kakkostilan uudelleen kaappaaminen siinä vaiheessa olisi liian riskialtis tehtävä, Mänty kertasi rallin kulkua.

Ennen kuudetta eli viimeistä erikoiskoetta JTR Racingin miehistön sijoitus oli edelleen neljäs ja se kirkastui myös lopputulokseksi.

– Viimeisellä pätkällä piti heti alusta saakka nipistellä itseään, että nyt ei sitten tehdä mitään tyhmiä virheitä. Sijoituksen parantaminen ilman riskejä ei ollut mahdollista, mutta varmalla ajolla ei myöskään ihan takana ollut uhkaajia. Neljäs sija säilyi ja samalla varmistui ralliuran paras sijoitus talven osakilpailujen jälkeen, Mänty iloitsee.

Ennen Joensuun SM-rallia Mänty teki auton säätöihin isoja muutoksia. Ne auttoivat hyvään vauhtiin ilman riskejä, mutta korjattavaakin vielä löytyy.

– Säädöt osuivat hyvin paikoilleen. Oli tosi “maukeeta” vetää, kun auo meni sinne minne halusi sen menevän. Peiliin saa kyllä katsoa kun en pystynyt parempaa sijaa ajamaan. Se tässä kuitenkin lohduttaa, että olen aina kesäralleissa yltänyt talvea parempiin suorituksiin, Mänty päätti.

Tiimien SM-sarjassa Männyn ja rallin voittaneen Pietarisen edustama TGS Worldwide -tiimi vankisti ykköstilaansa 127 pisteellä. Kakkostilalta löytyvä Ford Motorcraft on kerännyt 65 pistettä. Joensuun hyvä vire innosti Männyn ajamaan vielä viime sunnuntaina kansallisen Lapuan rallisprintin, josta Mänty kuittasi Skodalla selkeän yleiskilpailun voiton.

Teksti: JTR Racingin tiedote


Facebook kommentit