Markus Hellström tavoittelee F-rallisarjan voittoa: ”Piikkipaikka on haaveena”

7.2.2017 / 18:29
Markus Hellströmin Volvo piirtää latua voimalla. Takavetoinen auto ja 250 hevosvoimaa tarjoavat hupia niin kuskille kuin katsojillekin. (kuva: Leo Kinnunen)

[ A- ] / [ A+ ]

Markus Hellström kilpailee alkaneella kaudella F-rallisarjassa. Salon Urheiluautoilijoita edusta Hellström ajoi sarjassa jo viime kaudella, ja nyt on tarkoitus parantaa viimevuotista kolmossijaa.

Hellström kilpailee Volvo 240 -autolla. Kartanlukijana toimii Ari Kurppa. Parivaljakko on ehtinyt kilpailla tällä kaudella jo kaksi F-rallisarjan osakilpailua: molemmissa tuloksena oli luokkavoitto. Limingan osakilpailussa Hellström oli yleiskilpailun kahdeksas, Heinolassa kolmas.

Hellström ajoi muutaman kauden ajan lähinnä vain kesällä ja nuottikilpailuja. F-rallisarjassa nuotitusta eli reittiin ennakkotutustumista ei sallita. Erikoiskokeella kuski ja kartanlukija eivät siis tiedä miten jyrkkiä ja mihin suuntaan kääntyviä mutkia on edessä. F-rallisarjaa mainostetaan Suomen suosituimpana rallin harrastesarjana.

– Yleisö tykkää, kilpailu on todella kovaa ja tämä sarja on oikeastaan ainoa mielekäs luokka tällaiselle kalustolle, Hellström perustelee sarjavalintaansa.

Vaikka Volvo 240 on korimallina jo viime vuosituhannelta, on auto rakennettu mutterilta mutterilta uusiksi viime talvena, ja tekniikka on tuoretta. Auton moottori tuottaa noin 250 hevosvoimaa, ja kun sen yhdistää takavetoon ja pitkään akseliväliin, on meno näyttävää.

– Tavoite on parantaa viime kauden tulosta. Kaksi sijaahan siinä oli parannettavaa. Totta kai se piikkipaikka on haaveena, mutta katsotaan miten käy. Syksyllä ollaan paljon viisaampia, Hellström toteaa.

Heinolassa viime lauantaina ajettu kauden toinen osakilpailu toi Hellströmin kasvoille hymyä. Kilpailu alkoi mollissa, mutta päivätauon jälkeen sinisen Volvon vauhti nousi. Luokkavoitto irtosi lopulta 5,4 sekunnin erolla Petteri Salmiseen. Kilpailun tasosta kertoo se, että avausosakilpailussa Limingassa Hellström ajoi luokkavoiton 1,5 sekunnin erolla.

– Kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella (Heinolassa) ei tullut kunnon aikoja. Vähän raavitutti päätä, että mikäs nyt on. Keulassa ei ollut oikein pitoa, ja vaihdoimme toiseen rengasmerkkiin. Pirelli piti hyvin, ja ajat paranivat. Nelospätkällä nousin luokan 7:nneltä sijalta johtoon, ja yleiskilpailussa sijalta 13 kolmanneksi. Parilla seuraavalla erikoiskokeella pidimme paikkamme, Hellström kertoo.

Kahden osakilpailun jälkeen sarjaa johtaa Juha Rytkönen, Opel Astra, 36 pistettä. Hellström ja Joonas Kolehmainen, Toyota Starlet, jakavat toista paikkaa 31 pisteellä. Seuraava osakilpailu ajetaan 25. helmikuuta Kiteellä.

Lähde: Markus Hellströmin tiedote


Facebook kommentit