Marttilan sprintti lauhan talven uusin uhri – “Iso pettymys harrastajille ja yleisölle”

31.1.2020 / 11:03
Erkka Korpiaho Marttilan rallisprintissä tammikuussa 2018 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Poikkeuksellisen lämmin talvi ei ole päästänyt autourheilukilpailujen järjestäjiä Suomessa helpolla tänä vuonna. Viimeisin pettymyksen kokenut kilpailu on Marttilan OP Rallisprint.

Alunperin Erkka Korpiahon radalla Marttilassa ajettava OP Rallisprint -kilpailu piti järjestää jo tammikuussa, mutta huonojen keliolosuhteiden takia se siirrettiin ajettavaksi helmikuun 16. päivä. Siinä missä muualla Suomea on jo päästy nauttimaan talvisemmista säistä, ei etelässä lämpömittari ole juurikaan pakkasasteiden puolella viihtynyt.

Marttilan rallisprintin järjestelyistä vastaavan Salon Urheiluautoilijoiden perjantaina julkaisemassa tiedotteessa taustoitetaan, että rata on jäädytetty pellolle ja metsäteille, joten radan tekoon olisi vaadittu parin viikon yhtäjaksoinen kunnon pakkasjakso. Harvoina pakkaspäivinä radan isäntä Erkka Korpiaho on ollut liikkeellä vesikuormien kanssa, mutta ohueksi jäänyt jääkerros on sulanut nopeasti.

– Tämä on iso pettymys lajin harrastajille ja yleisölle. Kilpailusta on muodostunut jo pieni perinne ja odotettu tapahtuma. Tällä on ollut myös tärkeä merkitys seuran talouden kannalta. Useita kisoja on peruttu kelien takia muuallakin, eli emme ole yksin tämän ongelman kanssa, kilpailunjohtaja Kai Rajakannas kommentoi tiedotteessa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit