Massiiviset tekniikkaongelmat edelleen Riku Tahkon riesana

4.7.2016 / 10:12
Riku Tahkon kausi rallicrossin EM-sarjassa ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Nyt sarjaan tulee hänen kannaltaan hyödyllinen tauko.

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahkon matka rallicrossin EM-sarjan Ruotsin osakilpailussa päättyi teknisiin ongelmiin. Tahko ei saanut kuin yhden ehjän aika-ajoerän. Auton voimansiirto petti jälleen.

Ruotsi oli kauden kolmas EM-osakilpailu, ja lopputulos on Tahkon osalta ollut aina sama. Tekniikka on pettänyt ja menestys jäänyt saamatta.

– Pudotus maanpinnalle tuli taas, Minillä ajava Riku Tahko hämmästeli.

– Yhden erän pääsin ajamaan ilman ongelmia, kauden ensimmäisen. Se oli ihan ok, ei nyt ihan vauhdillisesti mutta muuten. Siitä saatiin vähän pohjaa. Sen jälkeen ne ongelmat taas alkoivat. Ongelmat, joiden ei pitänyt olla meidän tavarantoimittajan mukaan edes mahdollisia, Tahko sanoi.

Tahko pystyi ajamaan vain ensimmäisen aika-ajoerän. Siinä hän oli 15. Kaikkien murheiden myötä auto oli vain takavetoinen, kun akilleen kantapääksi osoittautunut keskilukko petti. Kaiken hankaluuden lisäksi auton moottorikin jouduttiin vaihtamaan.

EM-sarjassa on nyt pitkä tauko. Seuraava osakilpailu ajetaan Espanjassa syyskuussa.

– Jotain on kehitettävä. Tilanne on vaikea. En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Taaksepäin ei voi mennä, ja näillä keinoilla ei oikein pääse eteenkäänpäin. Kyllä tavarantoimittaja tekee töitä ja laittaa kaiken yrityksen peliin. Auton ajettavuus on kuitenkin parantunut. Hyviä startteja tuli, ja muutama hyvä ohituskin. Ei vaan saada neljää ehjää erää. Meillä on kaikki mahdolliset varaosat ja muut, ja tehdään niin oikein kuin voidaan, mutta lopputulos on tämä, Tahko totesi.

Tahko korostaa, että voimansiirron osia hankkiessa ei vain voi mennä kauppaan ja ostaa. Tavarantoimittajia on muutama, ja kaikilla on pitkät jonot. MM-sarjan tehdastalleihin osia toimittavilla yrityksillä on Tahkon mukaan ”vuoden jono”.

– Meillä ei ole vaihtoehtoja, Tahko sanoo.

EM-rallicrossin Ruotsissa voitti sarjaa johtava Kevin Hansen.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Rajalalla myös teknisiä ongelmia ja Wiman mutakylvystä seinään


Facebook kommentit