Mathias Herten vauhdissa Botniaringilla – ruotsalainen maailmanmestari kuitenkin vahvempi

13.5.2017 / 19:16
Mattias Herten yritti kaikkensa, mutta maailmanmestari Emil Persson oli nopeampi. (kuva: LAUKS)

[ A- ] / [ A+ ]

APR Competition tiimin Mathias Hertén piti vauhtiaan yllä Rata-SM -sarjan kauden avauskilpailussa Botniaringin moottoriradalla. Ruotsin vieraskuljettaja, hallitseva maailmanmestari Emil Persson oli tällä kertaa Suomen kuljettajien tavoittamattomissa.

Mathias Herténillä kulki tänään APR Competitionin tiimistä parhaiten. Mies kellotti itsensä kolmanneksi lauantaipäivän ensimmäisessä lähdössä.

– Ykköslähdössä oli ensimmäisessä mutkassa heti vähän hässäkkää. Jouduin itse nurmikolle kun Vartiainen pyörähti edessäni ja jouduin jarruttamaan. Henri (Tuomaala) ja Emil (Persson) pääsivät siinä karkuun, vähän ottaa päähän vielä. Muuten oli ehkä liikaa ilmanpainetta renkaissa, oli aika liukasta ensimmäisessä lähdössä. Vasta viimeisellä kierroksella sai parhaan ajan, ei voi oikein olla tyytyväinen, summaili Hertén ensimmäisen lähdön tapahtumia.

Toisessa lähdössä Henri Tuomaala ja Mathias Hertén vaihtoivat paikkaa, kun Hertén paransi pykälällä ollen toisen lähdön toinen.

– Safety carin jälkeen en oikein saanut pariin kierrokseen menemään niin kuin piti ja taas Emil pääsi hieman karkuun. Sain lopussa hieman häntä kiinni, mutta sitten piti jo ruveta vahtaamaan takana tulevaa Tuomaalaa. Viimeinen kierros menikin vain peitellessä ettei Henkka pääsisi ohi. Kokonaisuutena hyvä viikonloppu, nyt tietää ettei kärki ole kaukana, päätteli kokonaisuuteen tyytyväinen Hertén.

Kuopiolainen Jani Vilen toi kotiin viidennen sijan molemmista lauantain lähdöistä.

Tiimin venäläisvahvistus Victor Vorobyev ajoi ensimmäisen lähdön kuudenneksi ja jäi toisessa lähdössä yhtä sijaa taaemmaksi tullen maaliin seitsemäntenä.

Vuoden 2014 Legends Trophy -mestari Johan Ahokas ylsi tänään seitsemännelle ja kahdeksannelle sijalle.

Tiimin tulokaskuljettaja, vaasalainen Philip Miemois teki mestarillista työtä; ensimmäisessä lähdössä nuori mies lähti sijalta 19 nousten lopulta yhdeksänneksi. Toisessa erässä miehen loppusijoitus oli 13. Loistava esitys ensimmäistä kauttaan Legends-luokassa ajavalta 18-vuotiaalta.

Mathias Hertén jakaa Botniaringin kilpailun jälkeen Legends Trophy -kokonaispisteiden kärkipaikan yhdessä Henri Tuomaalan kanssa.

Seuraava Rata-SM -osakilpailu ajetaan Pärnussa Viron maaperällä 1.-2. heinäkuuta. Legends-luokan kausi jatkuu kuitenkin jo kahden viikon päästä, kun Legendsit liittyvät FTCC-sarjan mukaan juhlistamaan Ahveniston 50-vuotista taivalta 3.-4. kesäkuuta.

Lähde: APR Competititon tiedote


Facebook kommentit