MOTORSPORT

Matias Salonen uuden Porschen rattiin Alastarolla – “Katsotaan mihin päädytään”

Rata-autoilun Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Alastaron radalla. Kuusi kilpailuviikonloppua käsittävän sarjan yksi tulokaskuljettajista on Matias Salonen.

Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan kauden avausosakilpailu on houkutellut Alastaron radalle mukaan 12 kuljettajaa. Yksi heistä on Relaa Racing -tiimin junioriohjelmaan liittynyt Matias Salonen, 20, joka karting-vuosiensa jälkeen on kilpaillut muun muassa GT4-autolla rata-autoilun DTM Trophy -sarjassa.

– On hienoa, että päästään aloittamaan kausi vihdoin. Toivottavasti tulee hyvää tulosta. Vielä ei voi suoraan kertoa odotuksista, mutta ensisijaisena tavoitteena on “podiumille” pääsy. Katsotaan mihin päädytään, kun päästään radalle, Salonen pohtii Relaa Racingin tiedotteessa.

Varusmiespalvelusta parhaillaan suorittava Salonen on valmistautunut alkavaan kauteen muun muassa harjoittelemalla Kuortaneen Urheiluopistolla.

– Myös simulaattori on ollut Crazy Finn Academyltä käytössä ja siitä on saatu hyvä tuntuma Porscheen, sekä vähän tulevan kauden ratoihin, täysin uuden Porsche 992 GT3 Cup -auton rattiin Alastaron radalla hyppäävä Salonen taustoittaa.

Kauhajokelaisen Relaa Racing -tiimin perustaja ja isäntä Raimo Niemi ei Alastarolla kilpaile, vaan Niemen kauden avaus tapahtuu seuraavassa osakilpailussa, 9.-10. kesäkuuta Bikerniekin radalla Latviassa. Niemi on nähnyt läheltä Porschen kilpailutoiminnan kehittymisen Euroopan pohjoisella puolella ja kokenut kilpa-autoilija on tyytyväinen sarjan nykytilaan.

– Sarja näyttää mukavalta tälle vuodelle, uusia autoja on tullut kahdeksan lisää. Sarja on Euroopan laajuisellakin mittakaavalla Porschen yksi suurimmista sarjoista, Niemi muistuttaa.

Aika-ajot Alastarolla ajetaan tänään lauantaina kello 11.30-11.45 ja ensimmäinen kilpailulähtö käynnistyy kello 17.15. Toinen kilpailulähtö on ohjelmassa sunnuntaina kello 12.30 alkaen.

Porsche Sprint Challenge NEZ kilpailukalenteri 2023

20.05.-21.05. FRC, Alastaro
09.06.-10.06. BaTCC DeWalt Grand Prix, Bikernieki, Latvia
30.06.-01.07. Porsche Festival Estonia, Porsche Ring, Viro
28.07.-29.07. Porsche Club Festival Finland, Alastaro
18.08.-19.08. BaTCC Pärnu Summer Race, Porsche Ring, Viro
01.09.-02.09. Porsche Sports Cup Weekend, Suomi *

* = Rata ilmoitetaan myöhemmin

 

pitkävetovihjeet

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com