Matti Alamäki nautti “taiteilijajuhlissaan”

31.5.2016 / 10:34
Matti Alamäki vietti "60-vuotistaiteilijajuhlaa" SM-rallicrossissa Kouvolassa. (kuva: Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan osakilpailussa Kouvolassa päästiin todistamaan lajin maailmankuulun legendan, viisinkertaisen Euroopan Mestarin Matti Alamäen paluuta. Alamäen päivään mahtui kommelluksia, mutta mestari pääsi myös nauttimaan kunnon kilpa-ajamisesta.

– Kisa meni ihan nousujohteisesti. Ekassa erässä tein omaa virheen ja ajoin etupyörän kiinni kaiteeseen ja vaihdetanko vääntyi siinä rytäkässä. Toisessa erässä huonon lähdön takia jäin vähän pussiin, mutta sitten kolmas erä meni taas aika nappiin. Rutiinin puute näkyi aika selkeästi, sillä rupesin varmistelemaan viimeisellä kierroksella ja sen takia aika vähän huononi. Olin kuitenkin neljäs, joten olen siihen ylityytyväinen varsinkin näin kovatasoisessa porukassa, Alamäki avasi päivän kulkua.

– Täytyy myöntää, että hieman yllätyin, että pääsin ensimmäisessä kisassa niinkin korkealle. Se tietysti harmittaa, että sitten hävisin B-finaalipaikan kahdella sadasosasekunnilla ja jouduin C-finaalin paalupaikalle. Sain kuitenkin hyvän lähdön ja silloin kyllä toden teolla nautin ajamisesta! Siinä sitten kuitenkin ohjaukseen tuli jotain häikkää ja pyörät eivät enää oikein kääntyneet mihinkään. Päivästä jäi tosi loistava fiilis ja vauhtia tuntuu löytyvän vielä ihan mukavasti. Kaiken kaikkiaan erittäin hieno päivä ja nautin todella paljon, Alamäki tunnelmoi.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla Honkajoella heinäkuun toisena lauantaina.

Lähde: Rallicrossin SM-sarjan tiedote

Lue myös Joni Wiman GRC-sarjassa


Facebook kommentit