MOTORSPORT

Mauri Uuskoski avasi rallicrossin NEZ-sarjan kakkossijalla, Open-luokassa suomalaisjuhlat

Rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruussarja NEZ käynnistyi viime viikonloppuna Latvian pääkaupungin Riian naapurissa Ropazissa. Suomi oli hyvin edustettuna kisassa, sillä mukana oli peräti 10 “härmäläiskuljettajaa”.

Super 1600 -luokassa espoolainen Kalle Markkanen koki dramatiikkaa runsain mitoin. Auto ehti kaatuakin kertaalleen, mutta silti 18-vuotias kuljettaja piti hyvää vauhtia yllä. Auto saatiin erien välissä pajotettua ajokuntoon ja vaikka kolmas aika-ajo jäi vaille tulosta, nousi Markkanen semifinaalien kautta finaaliin. Finaalista irtosi upea kakkostila, jonka Markkanen omisti hiljattain edesmenneelle isoisälleen.

NEZ 2000 -luokan hallitseva pronssimitalisti, Riihimäen Urheiluautoilijoiden Mauri “Crazy-Mike” Uuskoski, avasi pelin komealla kakkossijalla. Uuskosken kisaan mahtui myös tapahtuma jos toinenkin. Selkeästi mitalin kirkastaminen mielessään Baltian kierrokselle startannut kärköläläinen avasi pelin ajamalla ensimmäisessä aika-ajossa seitsemänneksi.

– Meinasin osua rengasvalliin, ajo sekosi ja sain vielä vaihteensiirtäjän jumiin. Siihen nähden ihan hyvä tulos 20 auton joukossa, Uuskoski kommentoi.

Kakkoserä meni jo suunnitelmien mukaan ja tuloksena oli luokan kolmas sija. Semifinaalin eturivi varmistui, kun Uuskoski oli kolmannen alkuerän kakkonen, sekä koko kilpailijaryhmässä peräti viides. Finaalikarsinta ei mennyt ihan suunnitellusti, vaikka paikka päälähtöön avautuikin.

– Semifinaalissa löin etupyörän tosi kovaa johonkin. Onneksi ilmat pysyivät sisällä ja pääsin helposti finaaliin, vaikka etupää ravisti ihan hulluna, Uuskoski kertasi.

Finaalissa Uuskoski taktikoi itsensä kakkospaikalle ja pääsi hiillostamaan koko viikonlopun ajan huippuvauhtia pitänyttä Latvian Kristaps Gruntea. Tero Parkkinen nousi myös hienosti ja oli ruutulipulla Uuskosken tuntumassa kolmas.

– Tiiviisti peräkkäin mentiin ja välillä olin jo rinnallakin. Yritin lisälenkillä ratkaista kisan, mutta siinä auto vähän piiputti. Moottorin tuuletin vaurioitui Grunten autosta lentäneen kiven takia ja moottorin varojärjestelmä leikkasi alaväännöt. Mutta hyvä tulos se on tämä kakkossijakin, Uuskoski iloitsi.

Hiukan vähäväkisemmässä Open-luokassa juhlittiin suomalaisvoittoa, kun Olli Lavikainen veti letkaa lähdöstä maaliin. Suomeen tuli kolmoisvoitto, sillä Timo Laapotti oli toinen ja Mikko Ikonen kolmas. Raimo Kauttio oli viides ja alkuerässään jopa lähtövoiton napannut Mika Kauhanen lopulta kuudes.

– Ei ollut saumoja parempaan. Auto olisi vaatinut vakaajan, mutta sitä ei saatu kiinni, koska kiinnikkeet menivät alkuerien kolareissa rikki, Kauhanen harmitteli.

Suomi otti maiden välisessä kamppailussa komeasti kärkipaikan ennen Latviaa, Liettuaa, Ruotsia ja Viroa. NEZ-sarja jatkuu jo ensi sunnuntaina Liettuassa.

Rallicrossin NEZ-sarjan kalenteri 2017

15.-16.7. Latvia
22.-23.7. Liettua
12.-13.8. Kouvola, Suomi
18.-19.8. Tanska

Teksti: Jari Kohonen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com