Max Vatanen jäi täpärästi Dmack-sarjan kakkoseksi: ”Harmittaa”

17.10.2016 / 00:00
Dmack-sarjassa kaikki ajavat samanlaisilla etuvetoisilla Ford Fiestoilla. Max Vatanen kirjasi Kataloniassa kuusi erikoiskokeen pohja-aikaa. (kuva: Max Vatanen Rally)

[ A- ] / [ A+ ]

Max Vatanen oli rallin MM-sarjan yhteydessä ajettava Drive Dmack Fiesta Trophyn toinen. Brittikuski Osian Pryce nappasi tittelin seitsemän pisteen erolla suomalaiseen.

Vatanen, 26, oli sarjan finaalissa Kataloniassa kolmas, ja ajoi kuusi kertaa erikoiskokeen nopeimman ajan. Kilpailun voitti Jon Armstrong 57,3 sekunnin erolla Vataseen. Pryce oli Kataloniassa viides.

Sarjassa oli viisi osakilpailua. Lopputulosten ohella pisteitä sai ajetuista erikoiskoepohja-ajoista.

– En voi olla kovin tyytyväinen. Sunnuntaiaamuna näytti vielä hyvältä ja asiat olivat hyvällä mallilla. Sitten peräti neljä kuljettajaa keskeytti meidän luokasta, ja se oli minun kannaltani huono asia. Pryce pääsi nousemaan siksi monta sijaa ja sai tarvittavat pisteet. Olihan se harmi, Vatanen myönsi.

Vatasen kannalta kilpakumppaneiden keskeytys oli tosiaankin harmillista. Sunnuntaiaamuna Pryce oli vielä yhdeksäntenä, ja tuolla tuloksella mestaruus oli mennyt Vataselle.

– Tiukille se meni. Ei ollut yhtään tuuriakaan. Kolme pohja-aikaa tein vielä sunnuntainakin, mutta se ei riittänyt. Kausi oli pitkä, ja kun mestaruus jää muutamasta pisteestä kiinni, niin harmittahan se. Ei sitä voi kieltää. Tavoitteena oli voittaa. Soralla oli vauhtia, ja myös asvaltilla. Se oli positiivista. Meikäläisestä olisi pitänyt saada aina heti kisan alussa vähän enemmän irti. Se on ollut minulle välillä vähän vaikeaa, Vatanen mietti.

Ensi vuoden ohjelmassa on ainakin kaksi MM-rallia WRC2-luokan R5-autolla. Ne Vatanen sai palkinnoksi menestyksestään Puolan ja Suomen osakilpailuissa. Vatanen sanoi jo aiemmin, että toinen R5-ralleista tulee olemaan Suomen MM-ralli.

– Tämä kausi oli tässä, ellei joku sitten soita, että tule ajamaan. Ensi vuonna on ne kaksi R5-kisaa. Se ei kuulosta paljolta, mutta siitä lähdetään liikkeelle. Tätä sarjaa emme ainakaan jatka missään nimessä. Ei ole varaakaan, se on niin kallista, Vatanen sanoi.

Vatanen ajoi rengasvalmistaja Dmackin mukaan nimetyssä sarjassa kolmatta kauttaan. 2014 hän oli neljäs ja viime vuonna kolmas.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Nordgrenilla erittäin vaiherikas Katalonian ralli


Facebook kommentit