Max Vataselle kaksi MM-rallia Fordin R5-autolla: ”Pitää tehdä näytöt”

25.3.2017 / 09:51
Max Vatasen kalenterissa on tänä vuonna ainakin kaksi MM-rallia R5-autolla. Auto on tuttu hänelle viime kauden brittisarjan osakilpailuista.

[ A- ] / [ A+ ]

Max Vatanen kilpailee Portugalin ja Suomen MM-ralleissa Ford Fiesta R5 –autolla. MM-rallit ovat palkinto viime vuoden Drive Dmack Cupin menestyksestä. Vatanen pyrkii ajamaan myös muita MM-ralleja.

Vatanen, 26, oli viime kaudella MM-sarjan yhteydessä ajettavan Dmack-cupin toinen ja saavutti yhden osakilpailuvoiton. Siitä hyvästä Dmack tuo hänelle R5-auton kahteen MM-osakilpailuun.

– Suomen halusin ehdottomasti. Toiseksi kisaksi tuli Portugali, ja se on ihan hyvä vaihtoehto. Yritän löytää myös budjettia ainakin Puolaan. Se olisi hyvä kisa ennen Suomea, Max Vatanen sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Eihän se kaksi rallia paljon ole, kun muut ajavat koko ajan ja ajavat myös paljon testiä. Tämä on kuitenkin hieno mahdollisuus, ja teen kaikkeni, jotta saan tästä mahdollisimman paljon irti. Voi sanoa, että nyt tänä vuonna ne näytöt pitää sitten tehdä.

Vatanen ajoi kolme vuotta etuvetokalustolla MM-osakilpailuja Dmack-cupissa. Lisäksi vyöllä on rutkasti ralleja mm. Ranskassa ja Iso-Britannissa. Brittisarjassa hän ajoi viime kaudella kolme osakilpailua R5-autolla.

Vatanen sanoo, että rahoituksen järjestäminen on kiven alla.

– Realistinen kulu yhteen MM-ralliin on noin 60000 euroa. Jos sanoo sen jollekin, joka ei ole seurannut moottoriurheilua, että viikossa menee 60 tuhatta että saa ajaa autolla, niin kyllähän siinä pidetään kaveria hulluna. Se on se ongelma tässä. Tottakai se auttaa (että sukunimi on Vatanen), mutta olisin luullut tätä helpommaksi. Isän kautta saa tietenkin kontakteja. Kovasti pitää töitä tehdä. Tässä täytyy olla kuski ja bisnesmies samanaikaisesti. Kim (manageri ja isoveli) auttaa myös paljon, mutta kyllä kaikki lähtee itsestä. Sohvalla istumalla ei tapahdu mitään, Vatanen miettii.

Hänen ammattinsa on tällä hetkellä ralliautoilija. Vatanen asuu Ranskassa, ja järjestää mm. ajokoulutustapahtumia sekä rallitestejä. Työ vie häntä myös ympäri maailmaa.

– Ammatti on rallissa ja työskentelen koko ajan lajin parissa, mutta en päätoimisena kuljettajana. Se on kuitenkin tavoite, Vatanen korostaa.

– Ensi kuussa tulen Suomeen ajamaan yhden asiakkaan kanssa. Viimeksi olin Chilessä ajamassa ja pitämässä ajoleiriä. Ajoin siellä yhden Chilen sarjan osakilpailunkin. Se oli enemmän sellainen Killerin (raviradalle rakennettu yleisö-EK Neste Rallissa) tapainen show. Olin semifinaalissa mukana, mutta en päässyt finaaliin. Näiden ajotapahtumien kautta saa hyviä kontakteja, Vatanen muistuttaa.

Portugalin MM-ralli ajetaan toukokuun puolivälissä. Sitä ennen Max Vatanen ajaa ainakin Ranskassa, jossa hän on ilmoittautunut mukaan Terre des Causses –ralliin R2-luokan Fordilla.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit