McLaren harkitsee osallistumista sähköformuloihin – Optio allekirjoitettu

11.1.2021 / 17:26
FIA Formula E -sarjan kauden 2020 finaalikilpailu Saksan Berliinissä (Kuva: FIA Formula E).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 1:n MM-sarjan yksi menestyneimmistä talleista, McLaren, harkitsee osallistumista sähköformuloiden FIA Formula E -sarjaan kaudesta 2022-2023 alkaen.

Sähköformuloiden FIA Formula E -sarjan historian ensimmäinen kausi ajettiin vuosina 2014 ja 2015. Nyt takana on kausia yhteensä kuusi kappaletta ja seitsemännen kauden on tarkoitus käynnistyä Saudi Arabiasta helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Yhdeksännellä kaudella sarjassa saatetaan nähdä mukana myös Formula 1:n MM-sarjasta tutuksi tullut McLaren, joka on allekirjoittanut optiosopimuksen kauden 2022-2023 osalta.

– McLaren Racingin varmistus mahdollisesta osallistumisesta FIA Formula E -sarjaan on osoitus urheilumme jatkuvasta kehityksestä. Sarjassa jo mukana olevien moottoriurheilusta tunnettujen kuuluisien nimien lisäksi olemme innoissamme siitä, että McLaren Racing on päättänyt tutkia mahdollisuuttaan osallistua sarjaamme, FIA Formula E -sarjan perustaja ja puheenjohtaja Alejandro Agag hehkuttaa sarjan tiedotteessa.

Nyt allekirjoitettu optiosopimus mahdollistaa McLarenin osallistumisen FIA Formula E -sarjaan kaudella 2022-2023 niiden 12 tallin joukossa, jotka sarjaan otetaan mukaan. McLaren ei vielä ilmoittanut, että mikäli se tulee osallistumaan sarjaan, liittyykö se mukaan täysin omalla tallilla vai yhteistyössä jonkun nykyisen sarjassa mukana olevan tallin kanssa.

McLaren Applied -yritys toimii FIA Formula E -sarjan virallisena akkujen toimittajana ja tämä estää McLarenin osallistumisen sarjaan vielä tällä kaudella tai ensi kaudella, mutta sopimuksen päätyttyä kauden 2021-2022 jälkeen, tilanne on toinen.

– Olemme seuranneet Formula E -sarjaa tiiviisti jo jonkin aikaa ja sitä mihin suuntaan sarja on menossa. Mahdollisuus tehdä optiosopimus samaan aikaan, kun McLaren Applied -sopimus akkujen toimittamisesta on edelleen voimassa, antaa meille tarvittavasti aikaa päätöksen tekemiseen, onko Formula E oikea sarja McLarenille tulevaisuudessa, McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown korostaa.

McLaren tulee arvioimaan tilannettaan osallistumisen osalta vuoden 2021 aikana, mutta tarkempaa aikataulua päätöksen teon suhteen ei vielä annettu. Vuonna 1963 perustettu McLaren on yksi Formula 1:n MM-sarjan menestyneimmistä talleista, kahdeksan autonvalmistajien ja 12 kuljettajien maailmanmestaruuden myötä. Nykyisin McLaren kilpailee myös IndyCar-sarjassa. Legendaarisen Indy500-kilpailun McLaren on voittanut kolme kertaa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Formula E -sarjan tiedote, McLaren Racingin tiedote

 


Facebook kommentit