Meeke haluaa Ogierin Citroenille – “Mieluummin samassa tiimissä”

11.11.2016 / 15:52
Sebastien Ogier ajoi Citroenilla MM-sarjaa 2008-2011 yhteensä 39 osakilpailua (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarja päättyy ensi viikolla Australiassa ajettavaan kauden viimeiseen osakilpailuun. Koska niin kuljettajien, kuin valmistajienkin maailmanmestaruus on jo kuluvan kauden osalta ratkennut, niin suurin mielenkiinto rallin MM-sarjassa on jo kääntynyt tulevaan kauteen ja ennen kaikkea siihen, mihin Volkswagenin työttömäksi jäävä kuljettajatrio – erityisesti nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier päätyy.

Viime viikolla uutisoimme arvostetun Autosport-lehden tiedoista, joiden mukaan Fordin rallitoimintaa pyörittävä M-Sport ja tallipäällikkö Malcolm Wilson haluaisivat Sebastien Ogierin talliinsa. Nyt Autosportin tuoreessa haastattelussa Citroenin ykköskuljettajan viittaa harteillaan kantava Kris Meeke sanoo, että näkisi mielellään Ogierin tiimikaverinaan ranskalaistallissa ensi kaudella.

– Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, jos Sebastien tulisi takaisin Citroenille. En ole keskustellut tästä vielä tiimin kanssa, mutta henkilökohtainen mielipiteeni on, että mieluummin ottaisin hänet samaan tiimiin, kuin että hän ajaisi autolla, joka ehkä osoittautuisi paremmaksi, Meeke sanoo.

Citroen vahvisti aiemmin syksyllä, että ensi vuonna tallin kuljettajatrion muodostavat Meeke, Craig Breen, sekä Stephane Lefebvre. Selvää kuitenkin on, että jos tallilla on mahdollisuus saada Ogierin tasoinen kuljettaja, niin tehdyt sopimukset ovat aina purettavissa. Ja tässä kohtaa se tarkoittaisi mitä suuremmalla todennäköisyydellä nuoren Lefebvren putoamista sarjaa kiertävän trion ulkopuolelle.

Ogierin ura WRC-tasolla käynnistyi Citroenilla vuoden 2008 Walesin MM-rallissa. Vuosina 2009-2011 Ogier ajoi Citroenilla Sebastien Loebin tallikaverina yhteensä 38 MM-rallia, joista saldoksi muodostui seitsemän voittoa, 13 palkintosijoitusta, 387 MM-pistettä, sekä 105 erikoiskokeen nopeinta aikaa. Kaudella 2011 Ogier saavutti kuljettajien MM-pronssia. Vuosina 2013-2016 Ogier on voittanut Volkswagenilla neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta voittaen neljän kauden aikana 51 MM-rallista reilusti yli puolet, 31.

“Kaikki heistä ovat valmiita käärimään hihansa ylös”

Volkswagen tiedotti tiistaina 2. marraskuuta, että talli vetäytyy rallin MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen.

– Kun kuulin sen uutisen, niin lähetin Sebastienille tekstiviestin, missä kerroin olevani pahoillani siitä mitä tapahtui ja että ihan sama millä autolla, mutta toivottavasti hän on mukana starttiviivalla Monte Carlossa, Meeke kertoo Autosportin haastattelussa.

Citroen ei tänä vuonna ole osallistunut rallin MM-sarjaan tehdastallina, vaan on keskittynyt testaamaan ja kehittämään ensi vuoden kalustoaan. Ykköstavoite ranskalaistallissa vuonna 2017 tottakai oli katkaista Volkswagenin dominointi rallin MM-sarjassa, mutta nyt tuota mahdollisuutta ei tule ja se on Meekelle iso pettymys.

– Olemme käyttäneet runsaasti aikaa siihen, että olisimme valmiita toden teolla haastamaan mestarit, mutta nyt se mahdollisuus on mennyt ja se on suuri sääli. Olisi ollut todella mielenkiintoista kilpailla heitä vastaan tulevalla kaudella, Meeke kommentoi.

Brittikuljettajan mukaan kuka tahansa Volkswagen-triosta kelpaisi hänelle tallikaveriksi ensi kaudeksi.

– Jos joku heistä tulee talliin, niin minulle on aivan sama kuka tahansa heistä tulee. Kaikki heistä ovat valmiita käärimään hihansa ylös ja hyppäämään täysillä mukaan ja juuri sellaista minä haluan, Meeke vakuuttaa.

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu Australiassa käynnistyy ensi viikon perjantaina.

Lue myös! Autosport: M-Sport haluaa Ogierin – ”Meillä on hänelle auto millä voittaa viides mestaruus” (4.11.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autosport.com


Facebook kommentit