Meeke heitti haasteen Ogierille, Latvala neljäs

21.1.2016 / 22:33
Hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier aloitti Monte Carlon MM-rallin vauhdikkaimmin (Kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden avaava Monte Carlon osakilpailu on käynnistynyt. Avauserikoiskoe on juuri parhaillaan käynnissä, mutta kärkipään kuljettajat ovat jo ajaneet maaliin asti. Ensimmäisellä erikoiskokeella nopein oli Volkswagenin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier, jolle todellisen haasteen heitti pyörähdyksestään huolimatta vain reilut neljä sekuntia hävinnyt Citroenin Kris Meeke. Jari-Matti Latvala oli avauksessa neljänneksi nopein.

Parin asteen pakkassäässä ja pimeällä ajettu MM-kauden avauserikoiskoe oli pituudeltaan hieman yli 21 kilometriä. Ensimmäisenä reitille lähtenyt Sebastien Ogier löi heti kättelyssä tauluun pohja-ajan, joka kesti takaatulevien hyökkäykset loppuun asti.

– Olin hyvin varovainen. Olosuhteet eivät ole kovin huonot, mutta kyllä siellä oli paikoittain liukkaita kohtia. Olisin voinut ajaa vieläkin kovempaa, mutta päätin mieluummin aloittaa näin, Ogier hymyili erikoiskokeen maalissa.

Keskiviikkona testierikoiskokeella nopeinta vauhtia pitänyt Citroenin Kris Meeke näytti heti avauserikoiskokeella, että edellisen päivän erinomainen vauhti ei ollut sattumaa ja britti kirjautti toiseksi nopeimman ajan jääden Ogierista vain 4,1 sekuntia. Tämä siitäkin huolimatta, että Meeke pyörähti heti erikoiskokeen alussa.

– Auto tuntuu hyvältä, mutta spinnasin neulansimässä heti startin jälkeen. Jouduin kääntämään autoa täydet 360 astetta ja se vei aikaa noin seitsemän sekuntia, Meeke harmitteli.

“Olen tyytyväinen tähän starttiin”

Volkswagenit miehittivät kaksi seuraavaa sijaa Andreas Mikkelsenin ollessa kolmas ja Jari-Matti Latvalan neljäs. Mikkelsen jäi Ogierin pohja-ajasta 9,4 sekuntia ja Latvala 11,2 sekuntia.

– Seb (Ogier) on ajanut todella hyvin. En ottanut yhtään riskejä. Olisin voinut tulla vieläkin kovempaa, ei ollut ihan niin liukasti kuin odotin. Olen kuitenkin tyytyväinen tähän starttiin, Latvala kommentoi.

Hyundain uuden auton ensiesiintyminen tositoimissa toi Thierry Neuvillen toimesta korealaismerkille viidennen sijan. Belgialainen hävisi Latvalalle vain puoli sekuntia. Mads Östbergin paluu Fordille puolestaan käynnistyi kuudennella sijalla. Avauserikoiskokeen ehdottomasti suurin pettymys oli vasta sijalle 11. ajanut espanjalainen Hyundai-kuljettaja Dani Sordo. Asfalttispesialisti jäi kärjestä peräti 26,4 sekuntia. Sordo ajaa Neuvillen tavoin uudelle Hyundain kalustolla.

– Erittäin liukasta! En hyökännyt tarpeeksi ja tuntuu siltä, että en muutenkaan ajanut kovin hyvin. Kaikki vaan tuntuu nyt niin erilaiselta, Sordo kommentoi pettyneenä.

Tänään ajetaan vielä yksi erikoiskoe ja se käynnistyy Suomen aikaa kello 23.11. Ralli päättyy sunnuntaina iltapäivällä ja rallin tapahtumia seurataan tiiviisti UrheiluUutiset.comin sivuilla.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit