Meeke pyörähti, Toyota menetti kaksoisjohtonsa – Tänak lähellä voittoa

2.6.2019 / 13:17
Kris Meeke putosi Portugalin MM-rallissa kolmanneksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun Portugalin MM-rallista on ajamatta enää viimeinen erikoiskoe, on Ott Tänak vahvasti matkalla kohti kauden kolmatta voittoaan.

Ott Tänakin johtomarginaali ennen Portugalin MM-rallin viimeistä erikoiskoetta on 16,6 sekuntia. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella toiseksi nousi Thierry Neuville, kun toista sijaa hallussaan pitänyt Kris Meeke sortui ajovirheeseen ja pyörähti. Meeken ero Neuvilleen on 7,4 sekuntia, joten mitä todennäköisemmin tuo pyörähdys maksoi Toyota-tallille arvokkaan kaksoisvoiton. Ennen toiseksi viimeistä erikoiskoetta Meeken johtomarginaali Neuvilleen oli 10 sekuntia.

– Neulansilmässä otti kiinni ja luulin jo, että auto kaatuu, mutta pysyi kuitenkin pyörillään. Sen jälkeen en nähnyt mitään, kun pölyä oli ympärillä, enkä saanut vaihdetta päälle, Meeke kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Viimeinen erikoiskoe, 11-kilometrinen Fafen klassikko, käynnistyy kello 14.18 Suomen aikaa. Tuttuun tapaan viimeiseltä erikoiskokeelta jaossa on myös Power Stage -pisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

– Muutama lisäpiste olisi ihan kiva. Katsotaan onko siihen mahdollisuutta, Tänak pohti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit