Meksikon MM-rallin järjestäjä sähläsi jälleen, avauksesta täydellinen floppi

8.3.2019 / 06:31
Jari-Matti Latvala Guanajuaton kaupungin tunneleissa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Meksikon MM-rallin avauserikoiskokeesta muodostui järjestäjän sähläyksen seurauksena täydellinen floppi.

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Meksikossa. Kilpailu avattiin paikallista aikaa torstai-iltana Guanajuaton kaupungissa ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Perinteiseen tyyliin Guanajuaton erikoiskokeella ajettiin ensin legendaaristen tunneleiden läpi ja sen jälkeen vuorossa oli 360 asteen pyöritys aukiolla isojen yleisömassojen edessä. Erikoiskoe päättyi keinotekoiseen hyppyriin, josta muodostuikin sitten iso ongelma.

Jo ensimmäisinä erikoiskokeella olleiden WRC2-luokan kuljettajien kohdalla nähtiin hyppyrin kohdalla useita hurjan näköisiä tilanteita, kun aivan liian rajuksi rakennettu hyppyri heitti autoja keula edellä asfalttiin. Sama tahti jatkui myös WRC-kuljettajien osalta ja lopulta Esapekka Lapin lähes ympäri mennyt hyppy viidenneksi viimeisenä kuljettajana rikkoi hyppyrin ja seuraavana vuorossa olleen Kris Meeken suorituksen jälkeen erikoiskoe päätettiin keskeyttää.

Lopulta erikoiskoetta ei enää jatkettu ollenkaan ja näin MM-sarjan kärkitrio Ott Tänak, Thierry Neuville ja Sebastien Ogier eivät startanneet matkaan ollenkaan. Vielä ei ole tiedotettu sitä, että saavatko em. kuljettajat laskennallisen ajan, vai perutaanko koko erikoiskoe. Nopeinta vauhtia ennen erikoiskokeen keskeytystä piti Lappi, Teemu Suninen oli viidentenä ja Jari-Matti Latvala seitsemäntenä.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Meksikon MM-rallin järjestäjät sähläävät kilpailun avauspäivän erikoiskokeen kanssa. Pari vuotta sitten avauserikoiskoe haluttiin viedä maan pääkaupunkiin, 300 kilometrin päähän kilpailukeskuksesta. Kun rallikaravaanin paluumatka takaisin kilpailukeskukseen jämähti Meksikossa tyypillisiin moottoritien liikenneruuhkiin, niin sen seurauksena perjantain kaksi ensimmäistä erikoiskoetta jouduttiin perumaan.

Meksikon MM-rallin toinen erikoiskoe käynnistyy perjantai-iltana kello 18.18 Suomen aikaa. Maaliin saavutaan Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit