MOTORSPORT

Meksikon rasitukset eivät painaneet – Loeb avasi rallicross-kautensa voitokkaasti

Rallicrossin Brittien mestaruussarjan avausosakilpailu lauantaina toimi samalla myös Silverstonen uuden rallicross-radan avajaiskilpailuna. Mukana nähtiin myös MM-sarjasta tuttuja nimiä, kun Sebastien Loeb, Timmy Hansen, sekä Andreas Bakkerud kävivät hakemassa tuntumaa uuteen rataan tulevaa MM-osakilpailua silmällä pitäen.

Silverstonen rata on tullut vuosien saatossa tunnetuksi erityisesti Formula 1:n MM-sarjan osakilpailun kautta, mutta rallicross on moottoriurheilulajina täysin uusi tuttavuus tässä moottoriurheilun pyhätössä. Uusi rallicross-rata on 972 metriä pitkä ja siellä ajetaan toukokuussa MM-sarjan Englannin osakilpailu. Silverstone korvaa MM-sarjan kilpailukalenterissa perinteikkään Lydden Hillin, jota pidetään rallicrossin kotina, ajettiinhan siellä kautta aikojen ensimmäinen rallicross-kilpailu vuonna 1967.

Rallicrossin Brittien mestaruussarjan avausosakilpailu sai kunnian toimia Silverstonen uuden radan avajaiskilpailuna. Ja koska Silverstonen MM-rallicrossiin on aikaa vain reilut pari kuukautta, niin muutama MM-sarjan kärkinimi päätti hyödyntää mahdollisuuttaan tutustua uuteen rataan jo nyt ja saada samalla testiä kilpailuolosuhteissa huhtikuussa Espanjan Barcelonasta käynnistyvää MM-sarjaa ajatellen.

Silverstonen kilpailusta tuli Supercar-luokan osalta Peugeot-kuljettajien näytös, kun rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb, sekä Timmy Hansen nappasivat ranskalaismerkille kaksoisvoiton. Edellisenä viikonloppuna Meksikossa MM-rallin ajanut Loeb ei tuntunut juurikaan kärsivän Amerikan matkan rasituksista, vaan viime kauden rallicrossin MM-nelonen ajoi lopulta voittoon selkeällä reilun kolmen sekunnin erolla ennen Hansenia.

Viime kaudella MM-sarjassa Hoonigan Division -tiimin Fordilla kilpaillut Andreas Bakkerud vaihtoi täksi kaudeksi Audiin ja Mattias Ekströmin tiimiin. Bakkerudin ensimmäinen kilpailu uudella autolla toi kolmannen sijan. Eroa voittoon ajaneeseen Loebiin kertyi reilut viisi sekuntia ja Hansen puolestaan oli pari sekuntia norjalaista nopeampi. Tasoero kansallisen tason kuljettajiin MM-sarjan kuljettajien osalta oli valtava, sillä neljänneksi sijoittunut britti Julian Godfrey jäi kärjestä lähes 20 sekuntia.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy Barcelonasta, Espanjasta 13.-15. huhtikuuta ja MM-sarjan osakilpailu ajetaan Silverstonessa 25.-27. toukokuuta.

Supercar-finaalin lopputulokset

1) Sebastien Loeb (Peugeot) 4.31,268
2) Timmy Hansen (Peugeot) + 3,295
3) Andreas Bakkerud (Audi) + 5,371
4) Julian Godfrey (Mitsubishi) + 19,194
5) Steve Hill (Mitsubishi) + 21,734
6) Roger Thomas (Ford) + 38,241

Lue myös! Loebin Meksikon loisteessa erityisesti tämä suoritus ihastutti – ”Niin tyypillistä Loebia” (16.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com