Memorial Bettega: Rovanperä haastaa WRC-debyytissään Neuvillen ja Evansin

9.12.2016 / 10:01
Kalle Rovanperä voitti tänä vuonna Latvian rallimestaruuden (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantaina ja sunnuntaina Italian Bolognassa ajettavassa Attilio Bettegan muistokilpailussa nähdään tänä vuonna mukana myös suomalaisväriä, kun 16-vuotias rallin suurlupaus Kalle Rovanperä hyppää urallaan ensimmäistä kertaa WRC-auton rattiin kilpailumielessä. Yksi tulevista vastustajista on tämän vuoden rallin MM-sarjan kakkonen, Thierry Neuville.

Thierry Neuville, 28-vuotias belgialainen, lähtee kilpailuun ehdottomana ennakkosuosikkina. Urallaan 71 MM-rallia ajanut ja niistä kaksi voittoa, sekä yhteensä 19 palkintosijoitusta saavuttanut Neuville sijoittui tänä vuonna rallin MM-sarjassa toiseksi. Neuville ajoi kauden aikana yhden voiton (Italia) ja yhteensä seitsemän palkintosijoitusta. Kausi päättyi viiteen peräkkäiseen palkintosijoitukseen. Neuvillen vuosi 2016 lähti uuteen nousuun Italiassa kesällä voiton myötä ja mikään suuri ihme ei olisi, jos ympyrä päättyvän vuoden osalta sulkeutuisi Bolognassa viikonloppuna – voitolla.

Joulukuun lopulla 28 vuotta täyttävä Elfyn Evans sijoittui tänä vuonna WRC2-luokan MM-sarjassa Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen jälkeen kolmanneksi. Britti ajoi luokkavoitot Monte Carlon, Ruotsin ja Korsikan MM-ralleissa. Evans voitti tänä vuonna myös Britannian rallimestaruuden. Viime vuonna Evans ajoi MM-sarjassa yleiskilpailussa toiseksi Korsikassa ja kolmanneksi Argentiinassa samanlaisella Ford Fiesta RS WRC -autolla, jolla hän kilpailee viikonloppuna Bolognassa.

Lisäksi kilpailussa nähdään mukana mm. italialaiset Paolo Andreucci, 51, Fabio Andolfi, 23, sekä Attilio Bettegan poika Alessandro Bettega, 35. Andreucci on yhdeksänkertainen rallin Italian mestari, joka kilpaili ensimmäisen kerran jo 80-luvulla. Viime viikonloppuna Andreucci voitti R5-luokan Monza Rally Showssa. Andolfi puolestaan sijoittui samassa kilpailussa R5-luokassa kolmanneksi ennen neljänneksi ajanutta Kalle Rovanperää. Andolfi ajoi tänä vuonna rallin MM-sarjassa WRC3-luokan voittoon Italiassa ja Espanjassa sijoittuen luokan loppupisteissä kolmanneksi.

Alessandro Bettega oli neljävuotias, kun hänen isänsä Attilio Bettega menehtyi traagisessa onnettomuudessa Korsikan MM-rallissa vuonna 1985. Nuorempi Bettega on ajanut urallaan rallia monipuolisesti eri maissa ja sarjoissa, mutta ilman suurempaa menestystä. Vuosina 2006-2009 Bettega kilpaili myös Suomen MM-rallissa pienemmissä luokissa.

Järjestyksessään 29. Memorial Bettega -kilpailu käynnistyy lauantaina vapailla harjoituksilla.

 


 

Lue myös! Rovanperälle viikonloppuna ensimmäinen kilpailukokemus WRC:llä – testasi Yarista jo kesällä (8.12.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: KarpiRace (YouTube)


Facebook kommentit