Merkittävä aikakausi rallin SM-sarjassa päättyy Kokkolassa – “Aika jäädä sivuun”

24.9.2023 / 12:57
Juha Salo ja Duudsoneista tuttu Jarno "Jarppi" Leppälä Tunturirallissa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salo kaasutteli lauantaina kotiteillään ajetun Kaloppi Rallin voittoon. Seuraavaksi rallin moninkertaisella Suomen mestarilla on edessään kilpailu, johon tulee päättymään merkittävä aikakausi rallin SM-sarjassa.

Yhtä vaille paketissa, voisi sanoa Juha Salon, 47, ralliuran osalta. Lauantaina Salo yhdessä kartanlukijansa Kristian Temosen kanssa olivat Lopen seudulla ajetun Kaloppi Rallin nopein parivaljakko kaikilla viidellä erikoiskokeella ja tuloksena oli yleiskilpailun voitto 18 sekunnin turvin.

– Tänään pidettiin hauskaa kotikisassa. Plakkariin yleiskilpailun voitto ja erittäin hyvät testikilometrit talteen Kokkolan SM-rallia varten, karkkilalainen Salo hehkutti tiiminsä Facebook-sivulla kilpailun jälkeen.

Sanomattakin on selvää, että tuleva Kokkolan SM-ralli ei tule olemaan Salon kohdalla vain yksi SM-ralli monien joukossa, vaan tunteet tulevat olemaan pinnassa niin ennen kilpailua ja kilpailun aikana, sekä ennen kaikkea kilpailun jälkeen. Salo, rallin kymmenkertainen Suomen mestari, kun ilmoitti aiemmin syyskuussa, että pitkä ja menestyksekäs ura rallin SM-sarjassa päättyy tähän vuoteen ja Kokkolan osakilpailuun.

– Takana on pitkä ja hieno matka, mutta omalle yrityksellenikin pitää antaa enemmän aikaa. Kesällä tuli jo mieleen, että mitä muutakin kivaa elämässä voisin tehdä. Ja kun vastavia ajatuksia syntyy, niin et voi enää mennä yhteistyökumppaneille sanomaan, että teen kaiken sen eteen, että olen Suomen paras, Salo taustoitti lopettamispäätöstään tiedotteessaan.

Salo avasi kuluvan kauden SM-sarjassa Rovaniemen ja Kuopion kakkossijoilla, mutta nelossijojen putki kolmessa seuraavassa osakilpailussa vaikeutti mestaruus- ja mitalimahdollisuutta huomattavasti. Kun edellisestä osakilpailusta Lahdesta tuli jälleen toinen sija, nousi Salo jälleen mukaan mitalitaisteluun, mutta omissa käsissä mitalimahdollisuus ei enää ole.

Harva olisi voinut edes kuvitella, että Salon taistellessa voitosta Lahdessa, taustalla kuljettajan ajatuksissa pyörivät samaan aikaan lopettamisaikeet.

– Ajattelin, että olisikohan se nyt tässä. Kun tuollainen idea pääsee mieleen, niin silloin on viisainta lopettaa. Ajattelin, että katsotaan nyt vielä Lahden SM-ralli. Fiilis oli sellainen, että jos Lahdessa onnistutaan hyvin ja saadaan sieltä hyvä tulos, niin saisiko siitä uutta kipinää ja halua jatkaa, Salo pyöritteli.

Lahden SM-rallin erinomaisesta tuloksesta huolimatta päätös lopettamisesta kuitenkin pysyi.

– Lahden SM-ralli oli meiltä kauden parasta tekemistä, mutta koin rallin jälkeen yhä, että minun on aika jäädä ensi kauden alusta rallin SM-sarjasta sivuun.

 

Peugeotilla Juha Salo ajoi kahdesti SM-sarjan kuninkuusluokan Suomen mestariksi (Kuva: Jari Hotti).

 

 

 

“Kahdeskymmenes SM-mitali kiinnostaa”

Komean uran ensimmäisen rallinsa vuonna 1994 ajaneen Salon palkintokaapista löytyy kymmenen rallin Suomen mestaruutta ja yhteensä 19 SM-mitalia. Jälkimmäisessä tilastossa Salo on kaikkien aikojen ykkönen ja olisihan se hienoa, jos aktiiviura SM-sarjassa päättyisi 20. SM-mitaliin. Se tosin vaatisi Kokkolassa kärkikolmikosta Lauri Joona, Jari Huttunen ja Teemu Asunmaa vähintään yhden epäonnistumista, onhan Salolla kolmanteenkin sijaan eroa 12 pistettä.

Vaikka aktiiviura rallin parissa nyt Salon osalta tuleekin päätökseen, ei Salo suinkaan aio lajia kokonaan taakseen jättää.

– Aktiivinen ja lähes kokopäiväinen kilpaileminen jää pois. Jotain muuta voisin lajin ympärillä tehdä. Myös yksittäiset rallit ja projektit ensi vuonna kiinnostavat. Jonkun rallin aion ajaa. Ja mitaleista ajetaan tänä vuonna tottakai loppuun asti. Kahdeskymmenes SM-mitali Kokkolasta kiinnostaa, vuodesta 2008 alkaen yrittäjänä toiminut Salo korostaa.

Salo kilpaili valtaosan urastaan Suomessa, mutta mahtui uralle myös kilpailukokemuksia ulkomailla. Rallin tietokantapalvelu eWRC:n sivujen mukaan Salon passiin leimoja tuli vuosien varrella ainakin sellaisista maista kuten Ruotsi, Norja, Kiina, Latvia, Italia, Japani ja Liettua. Suomen MM-rallissa Salo juhli tuotantoautojen luokkavoittoa vuonna 2003.

– Pääsin maistamaan SM-sarjan ohella myös kaudella 2012 Proton Satria Neo S2000 -tehdasautoa Suomen MM-rallissa, sekä Japanissa ja Kiinassa. Hienoja muistoja. Kilpaileminen Mitsubishilla oli kuitenkin se urani tukipilari, joka vei minua eteenpäin. Suuri kiitos Pekka Koskelle, sekä myöhemmin Janne Meriläiselle. Ilman Kosken korvaamatonta apua ajajaurani ei olisi kantanut yhtä pitkälle, Salo korostaa.

Salolle nuotteja neljälle eri vuosikymmenelle kantaneen uran aikana ovat lukeneet Marko Mikkola, Petri Keto, Mika Stenberg, Tomi Tuominen, Marko Salminen, Jarno Ottman, Topi Luhtinen, Mikko Markkula, sekä viimeisimpänä Kristian Temonen, jonka kanssa yhteistyö käynnistyi tänä vuonna.

– Suuri kiitos kakkosohjaajilleni, mahtavalle huoltoporukalleni, sekä tietysti yhteistyökumppaneilleni ja kaikille heille, jotka ovat vuosien saatossa minua auttaneet. Ilman teitä rallin ajaminen olisi loppunut jo aikoja sitten. En pysty sanoin kuvailemaan miten paljon minä kumarran heidän suuntaansa, Salo suorastaan herkistyi tiedotteensa lopussa.

Kokkolan SM-ralli ajetaan 29.-30. syyskuuta.

Juha Salon SM-mitalit rallissa

Mestaruudet

1996 – Nuoret (Toyota Starlet)
2002 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 7)
2004 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 7)
2005 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 8)
2008 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 9)
2010 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 10)
2011 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 10)
2013 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo 10)
2015 – SM1-luokka (Peugeot 208 T16)
2016 – SM1-luokka (Peugeot 208 T16)

Hopeaa

1998 – N-ryhmä, pieni (Opel Astra GSi 16V)
2003 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 7)
2007 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 9)
2009 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo 9 ja 10)
2012 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo 10)
2017 – SM1-luokka (Peugeot 208 T16)
2019 – SM1-luokka (Skoda Fabia R5)

Pronssia

2006 – N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo 9)
2014 – SM2-luokka (Mitsubishi Lancer Evo 10)

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Facebook, tiedote


Facebook kommentit