Mestari-Joonalla vielä panosta Seinäjoella – “Markuksellekin pitää saada mestaruus”

9.9.2020 / 05:52
Lauri Joona ja Markus Määttänen Kouvolan SM-rallissa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauri Joona varmisti rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden jo kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa viime lauantaina, mutta SM3-luokan kartanlukijoiden Suomen mestaruus ratkeaa vasta Seinäjoella.

Siinä missä Lauri Joona pääsi Kouvolassa ajetun rallin SM-sarjan kauden neljännen osakilpailun jälkeen jo juhlimaan kuljettajien Suomen mestaruutta SM3-luokassa, joutuu Joonan kartanlukijana lokakuusta 2017 lähtien toiminut Markus Määttänen vielä jännittämään oman SM-mitalinsa väriä Seinäjoella syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan kauden viimeiseen osakilpailuun asti. Joonan autokunnalla riittää siis vielä panosta kauden päättävässä Seinäjoen SM-rallissa.

– Meikäläinen kuittasi kuljettajien mestaruuden, mutta karttureiden SM-mitaleiden kohtalo ei ole vielä ratkennut. Markuksella jäi kauden avaus väliin, mutta siitä huolimatta hän on tällä hetkellä pistejohdossa. Pitää siis päästää kauden päätöksessä sen verran kovaa, että kabiinin toisellekin penkille saadaan mestaruus, Joona kommentoi tiedotteessaan voittoisan Kouvolan SM-rallin jälkeen.

Joonalle SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä tammikuussa nuotteja luki Juha Lummaa, joka tuon yhden kilpailun korotetuilla pisteillä on kartanlukijoiden SM-pisteissä seitsemäntenä, vain kahdeksan pisteen päässä kolmannesta sijasta. Määttäsen pistejohto Kimmo Pahkalaan, Henri Hokkalan kartanlukijaan, on yhdeksän pistettä, kun taas Aleksi Röyhkiön kartanlukija Ville Mannisenmäki on 17 pisteen päässä Pahkalasta.

Joonan ja Määttäsen ensimmäinen yhteinen kilpailu oli lokakuussa 2017 ajettu Rantaralli. SM-sarjassa kaksikko on nähty tähän mennessä vuosina 2018-2020 mukana yhteensä 17 osakilpailussa ja niistä on tullut SM3-luokasta yhteensä kahdeksan palkintosijoitusta: kaksi luokkavoittoa, neljä kakkossijaa ja kaksi kolmatta sijaa. Tasaisuudesta kertoo se, että vain yksi SM-ralleista on päättynyt keskeytykseen, kun taas kärkiviisikossa sijoitus on ollut kymmenen kertaa.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Seinäjoella 25.-26. syyskuuta.

SM3-luokan kartanlukijoiden pistetilanne

1) Markus Määttänen (SAU) 68
2) Kimmo Pahkala (PetUA) 59
3) Ville Mannisenmäki (UUA) 42
4) Jani Laitinen (LMM) 39
5) Juha-Pekka Jauhiainen (HyUA) 36
6) Antti Haapala (KR-TEAM RY) 35
7) Juha Lummaa (NokUA) 34
8) Marko Salminen (NoorUA/MK) 32
9) Kristian Temonen (LemUA) 18
10) Kim Lehtola (VihUA) 18

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Lauri Joonan kommentit: Tiedote

 

Lauri Joonalle kolmas kerta toden sanoi – “Ei voisi parempi fiilis olla”


Facebook kommentit