Mestarikartturilta jälleen voimakas kannanotto palkintoihin – “Olet oikeassa, mikään ei muutu”

10.12.2018 / 08:36
Julien Ingrassia Suomen MM-rallissa heinäkuussa 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden 2018 menestyjät palkittiin pokaaleilla Pietarissa, Venäjällä viime perjantaina järjestetyssä FIA:n palkintogaalassa. Kartanlukijoiden mestaruuspokaali herätti jälleen kerran keskustelua ja sitä vauhditti Sebastien Ogierin kartturi Julien Ingrassia.

Siinä missä autonvalmistajien ja kuljettajien maailmanmestaruudesta jaettavat mestaruuspokaalit ovat komeat, näyttävät ja identtiset, niin kartanlukijoille myönnettävä mestaruuspokaali sen sijaan oli kuin Puijon torni Eiffel-tornin rinnalla. Kuusi peräkkäistä maailmanmestaruutta (2013-2018) Sebastien Ogierin kartanlukijana voittanut Julien Ingrassia, 39, otti kantaa kartturien mestaruuspokaaliin jo vuosi sitten.

– Olen erittäin pettynyt jälleen kerran siitä, että mestaruuden voittanut kartanlukija ei ansaitse “mestarin pokaalia”. Miksi autonvalmistajat ja kuljettajat saavat komean ja kauniin pokaalin, missä on myös kaikkien mestareiden nimet kaiverrettuna, mutta samaa ei suoda kartanlukijalle, Ingrassia kirjoitti Facebook-sivullaan joulukuussa 2017.

Ingrassian voimakas kannanotto vuosi sitten ei tuottanut tulosta, vaan myös tänä vuonna kartanlukija pokkasi palkintogaalassa pienen pokaalin, kun taas autonvalmistajien maailmanmestaruudesta palkittu Toyota, sekä kuljettajien maailmanmestaruuden voittanut Ogier pääsivät tuulettamaan isojen pokaalien kanssa, jotka ovat kiertopalkintoja.

Tällä kertaa Ingrassia ei jättänyt pettymystään pelkästään Facebook-kirjoituksen tasolle, vaan suorassa tv-lähetyksessä lavalla nähty käsimerkki yhdistettynä vakavaan ilmeeseen, sekä asiasta mainitseminen vielä erikseen kiitospuheessa luulisi jo vihdoin menevän perille myös FIA:n suuntaan, että palkinnon osalta arvostus kartanlukijoiden suuntaan ei ole sillä tasolla millä sen pitäisi olla.

Myöhemmin Ingrassia julkaisi Facebook-sivullaan taiteilijan piirroksen aiheeseen liittyen, missä kartanlukijan pokaalin alle on kasattu pino kirjoja.

– Dam Charles Artwork löysi ratkaisun. Kun et pääse sisään ovesta, niin mene sitten ikkunasta, Ingrassia sanaili kuvan yhteydessä.

Aivan kuten vuosi sitten, niin myös nyt Ingrassian suuntaan satoi sosiaalisessa mediassa tukea ja ymmärrystä. Yksi heistä oli Dakar-rallin voittaja, huippukartturi itsekin, ranskalainen Mathieu Baumel.

– Olet oikeassa Julien, mikään ei muutu. Miksi pieni palkinto, kyllä kartanlukija ansaitsee saman tunnustuksen kuin kuljettajakin, Baumel twiittasi.

Rallitoimittaja Miika Wuorela löysi tilanteeseen ratkaisun sarkasmin kautta lähettäen samalla terveiset Ogierin ja Ingrassian ensi kauden työnantajalle, Citroenille.

– Citroenin tulisi siirtää Julienin penkkiä muutama sentti eteenpäin. Hän ei koskaan ylitä maaliviivaa samaan aikaan, luulen, että syy on siinä, Wuorela kirjoitti Twitterissä.

Useissa twiiteissä esiin nostettiin myös se, että ralli on joukkueurheilua, jossa niin tallilla, kuljettajalla, kuin kartanlukijallakin on kaikilla iso rooli kun halutaan menestyä. Ingrassian saamaa palkintoa pidettiin häpeällisenä ja tähän vaadittiin välitöntä muutosta.

 

 

 

Dam Charles Artwork found a solution… ?? …when you can’t enter through the door, go through the window !!!

Julkaissut Julien Ingrassia Sunnuntaina 9. joulukuuta 2018

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit