Mestaritalli vahvisti osallistumisensa rallin MM-sarjaan 2019 – “Viimeiset viikot melkoista vuoristorataa”

21.12.2018 / 18:46
Teemu Suninen Suomen MM-rallissa heinäkuussa 2018 (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa kahden viimeisimmän kauden aikana viisi maailmanmestaruutta voittanut ja loppuvuoden ajan talousongelmiensa takia runsaasti esillä ollut M-Sport Ford -talli vahvisti perjantai-iltana, että se osallistuu MM-sarjaan myös ensi kaudella.

M-Sport Ford -tallin ilmoittautuminen rallin MM-sarjaan kaudelle 2019 tuli ilmi jo aiemmin perjantaina päivällä FIA:n tiedotteesta, mutta tallin oma vahvistus tiedotteen muodossa saatiin perjantaina alkuillasta. M-Sport Ford voitti autonvalmistajien maailmanmestaruuden vuonna 2017 ja kuljettajien (Sebastien Ogier), sekä kartanlukijoiden (Julien Ingrassia) maailmanmestaruudet viime ja tänä vuonna.

– Viimeiset viikot ovat olleet melkoista vuoristorataa. Olemme tehneet yötäpäivää töitä sen eteen, että olisimme mukana rallin MM-sarjassa kaudella 2019, tallin omistaja Malcolm Wilson sanoo tiedotteessa.

Brittitallin kuljettajakaksikon ensi kaudella muodostavat Teemu Suninen, 24, (kartanlukija Marko Salminen), sekä Elfyn Evans, 29 (Scott Martin), jotka molemmat tulevat ajamaan täyden 14 osakilpailun MM-sarjan. Suninen on kilpaillut M-Sportin väreissä kaudesta 2017 lähtien, kun taas Evans nähtiin tallin väreissä MM-sarjassa ensimmäisen kerran jo vuonna 2013. Suninen sijoittui tänä vuonna kuljettajien MM-loppupisteissä sijalle 12. ja Evans puolestaan oli seitsemäs.

Monte Carlon ja Ruotsin osakilpailuissa kolmatta M-Sport Ford -autoa tulee ajamaan WRC2-luokan vuoden 2017 maailmanmestari Pontus Tidemand, 28. Urallaan 45 MM-ralliin startannut ruotsalaiskuljettaja on nähty aiemmin WRC-auton ratissa kilpailussa vain kahdesti ja nykyisellä ns. uuden sukupolven WRC-kalustolla Tidemand ei ole aiemmin kilpaillut.

M-Sport Ford tiedotti samalla merkittävästä muutoksesta tallin johtoportaassa, kun jo pitkään tallipäällikön tehtäviä hoitanut Wilson keskittyy jatkossa hoitamaan tallin kaupallisia ja markkinointiin liittyviä toimintoja. Wilsonin tilalle uudeksi tallipäälliköksi nousee Richard Millener.

– Tällä hetkellä meillä ei ole vielä aivan kaikki asiat 100-prosenttisesti kunnossa, mutta koska taustalla on huikea määrä tehtyä kehitystyötä, niin tunsin, että meidän oli sitouduttava mukaan (MM-sarjaan), jotta pääsemme näkemään sen kehitystyön tuloksia, Wilson korostaa.

Rallin MM-sarjan kauden 2019 avausosakilpailu Monte Carlo ajetaan Ranskan Alpeilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit