Mestaruustaistelijoista Tänak nopein Power Stagella – Tidemand kolhi autoaan

7.10.2018 / 11:17
Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Walesin MM-rallissa tehtiin historiaa, kun ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjan historiassa Power Stage -erikoiskoe ajettiin keskellä kilpailua.

Syy tähän on se, että kilpailun järjestäjä haluaa viimeisen erikoiskokeen olevan Llandudnon kaupungissa ajettava asfalttierikoiskoe. MM-sarjan säännöt eivät kuitenkaan salli Power Stage -erikoiskokeen ajamista eri tienpinnalla millä rallin muut erikoiskokeet ajetaan ja koska Walesissa on ajettu koko viikonloppu soralla, niin poikkeusluvalla järjestäjä sai siirtää Power Stage -erikoiskokeen sunnuntai-aamuun, päivän toiseksi erikoiskokeeksi.

Nopeinta vauhtia Power Stagella piti Jari-Matti Latvala, joka pohja-aikansa myötä nousi samalla myös yleiskilpailussa kärkeen ohi Sebastien Ogierin. Kaksikon välinen aikaero on nyt 3,6 sekuntia. Toiseksi nopeimman ajan ajoi Latvalan tallikaveri Ott Tänak, joka on sunnuntaina mukana Ralli 2 -säännön turvin jouduttuaan keskeyttämään lauantaina.

– En haluaisi yhdenkään kilpakumppaneistani joutuvan kokemaan sitä fiilistä mitä koin eilen. Se oli kauheinta mitä olen ikinä kokenut, Tänak palasi Power Stage -erikoiskokeen maalissa vielä lauantain tapahtumiin.

Tänakin jälkeen Power Stagella kolmanneksi ajoi Ogier ja neljänneksi nopein oli MM-pistejohtaja Thierry Neuville ennen Esapekka Lappia, joka on yleiskilpailun kokonaistilanteessa nyt tukevasti kolmannella sijalla. Jos MM-pistetilanteella halutaan spekuloida tässä kohtaa, niin Power Stage -pisteiden, sekä näiden sijoitusten ollessa samat myös maalissa, olisi Neuvillella 183, Ogierilla 175 ja Tänakilla 168 pistettä.

WRC2-luokassa Kalle Rovanperä on kasvattanut johtonsa jo minuuttiin ja 18,6 sekuntiin. Toisena oleva tallikaveri Pontus Tidemand kolhi autoaan Power Stagella ja menetti aikaa. Twitterissä ruotsalainen sanoi erikoiskokeen jälkeen, että saanee auton korjattua mukana olevilla varaosilla ja selviytyvänsä maaliin. Mikäli Tidemandin vauhti tästä hidastuu, niin selvää on, että nousua kolmen parhaan joukkoon luokassa kärkkyy toinen suomalainen, neljäntenä oleva Jari Huttunen, jonka ero Tidemandiin on nyt puolisentoista minuuttia.

Ajamatta on vielä kolme erikoiskoetta ja hieman alle 33 ek-kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy kello 11.16.

Lue myös! Latvala hurjana heti aamusta, nousi kärkeen ohi Ogierin – “Todella, todella liukasta” (7.10.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit