Mestaruustaistelu jatkuu Latviassa, Bakkerudilta selitys Ranskan törmäilylle – “Menetin otteeni”

13.9.2019 / 11:37
Andreas Bakkerud ja Niclas Grönholm kaksintaistelussa Ranskassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan yhdeksäs osakilpailu, kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, ajetaan tänä viikonloppuna Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa. Samalla MM-sarja esiintyy kuluvan vuoden osalta viimeistä kertaa Euroopan mantereella, ajetaanhan kauden viimeinen osakilpailu Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa marraskuussa.

Latvian rallicross-viikonloppua tähdittävät MM- ja EM-sarjojen Supercar-luokka, sekä EM-sarjan Super1600-luokka. FIA:n arvosarjat esiintyvät Bikerniekin radalla, lähellä Riian kaupungin keskustaa, nyt neljännen kerran ja tästä kilpailusta onkin tullut etenkin lajin suomalaisten ystävien “kotikilpailu” viime vuosina. Tänä vuonna ollaan tosin erikoisen tilanteen edessä, kun mukana nähdään vain yksi suomalaiskuljettaja.

Niclas Grönholm on MM-sarjan Supercar-luokan yhdeksästätoista Latvian kilpailuun osallistuvasta kuljettajasta ehdottomasti yksi kovimmista ja suomalaisessa GRX Taneco -tallissa Hyundailla kilpaileva kolmannen sukupolven rattitaituri lähtee tulevaan kilpailuun yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Kuudessa ajamassaan MM-osakilpailussa tänä vuonna Grönholm on saavuttanut yhden voiton ja yhden kakkossijan. Finaalikuusikon ulkopuolelle Grönholm jäi Kanadan osakilpailussa.

– Riika on ollut aina mieleinen kisa ja se tuntuu sopivan autollemmekin ehkä hiukan paremmin kuin päätösosakilpailu Etelä-Afrikassa. Nyt on vain oma suorittaminen saatava iskuun heti ensimmäisestä erästä alkaen. Vauhti kyllä autossa riittää voittoon saakka, kunhan kuski on hereillä jokaisessa erässä, Grönholm korostaa.

Edellisessä osakilpailussa Ranskan Loheacissa Grönholm starttasi finaaliin kakkosruudusta, sai erinomaisen startin ja näytti ottavan johtopaikan haltuunsa paalupaikalta lähteneeltä Andreas Bakkerudilta. Norjalainen kuitenkin sortui virheeseen, Grönholm ja Bakkerud ajautuivat ensimmäisessä mutkassa lähes ulos, ja neljä muuta finalistia pyyhkäisi tylysti eturivistä startanneiden kuljettajien ohi. Maalissa Bakkerud oli viides ja Grönholm kuudes.

– Kun hän (Grönholm) osui minuun, niin menetin otteeni ratista ja sen sijaan että olisi pitänyt kääntyä oikealle, niin ajauduin vasemmalle, Bakkerud kommentoi tapahtunutta.

Finaalipettymyksestään huolimatta Bakkerud nousi Ranskan osakilpailussa MM-sarjan kärkipaikalle, tosin toista sijaa jakavat Hansenin veljekset Timmy ja Kevin ovat jääneet hänestä vain kaksi pistettä. Mestaruustaistelusta onkin luvassa eeppinen, kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.

“Turha tässä on kuitenkaan mitään selitellä”

Sanomattakin on selvää, että tuossa mestaruustaistelussa olisi tiukasti mukana myös Grönholm, mikäli hän ei olisi joutunut olemaan alkukesällä sivussa parista osakilpailusta sairausloman takia. Grönholmin ero pisteissä Bakkerudiin nähden on jo 25 pistettä, kun taas mitalisijat häämöttävät kahden pisteen päässä.

– Mitalisijaan on mahdollisuuksia, mutta se näyttää vähän vaativan apuja kärkikolmikolta, Grönholm pohtii tilannettaan.

Grönholmin hyvistä otteista tänä vuonna kertoo hyvin se, että vaikka ajettuja osakilpailuja onkin takana kuusi ja muilla kahdeksan, on Grönholm siitäkin huolimatta MM-pisteissä neljäntenä. Jossittelu tunnetusti on turhaa, aivan kuten kuljettaja itsekin sen sanoo, mutta hieman paremmalla tuurilla piste-ero kärkeen voisi olla nykyistä pienempi ja palkintosijoituksia enemmänkin kuin kaksi. Grönholm on jokaisessa osakilpailussa ollut yksi nopeimmista kuljettajista, mutta lopputulokset eivät aina ole olleet samalla tasolla vauhdin kanssa.

– Ilman muuta kahdesta kisasta poissaolo näkyy pisteissä, sillä pistesaldoni on kasvanut muuten jokaisessa kisassa aika tasaisesti. Jossitellakin voi jos haluaa, sillä Ruotsissa, Kanadassa ja Ranskassa olisi vauhdin puolesta ollut eväät voittaa, mutta pienet epäonnet ja omat virheet veivät ne tärkeät huippupisteet. Turha tässä on kuitenkaan mitään selitellä, Grönholm muistuttaa.

Niclaksen isän, Marcus Grönholmin, johtama GRX Taneco -talli lähtee Latvian osakilpailuun kolmen auton ja kuljettajan voimin. Grönholmin ja Timur Timerzyanovin tallikaverina ajaa Ruotsin Höljesissä pari kuukautta sitten kolmanneksi sijoittunut Reinis Nitiss, joka kotikilpailussaan juhli vuosi sitten Supercar-luokan Euroopan mestaruutta.

– Kotikisat ovat aina hieman enemmän haastavampia, koska sinulla on ystäviä ja faneja katsomossa hurraamassa sinulle, joten luonnolista on, että paineet kasvavat sen myötä. Mutta olen täällä auttamassa talliani ja taistelemassa mahdollisimman hyvästä sijoituksesta itselleni. Bikernieki on varsin vaikea rata. Hyvään kierrosaikaan pitää ajaa siististi, mutta jos haluaa ohittaa, niin aggressiivisuutta pitää löytyä, Nitiss kuvailee.

Nitiss ei GRX Tanecolle tallipisteistä aja, mutta ilman muuta latvialaiskuljettaja pystyy sotkemaan pakkaa sijoittumalla mahdollisimman monta kertaa viikonloppuna Team Hansen MJP -tallin kuljettajien edelle, vieden näin heiltä pisteitä. Ruotsalaistallin pistejohto GRX Tanecoon nähden on 33 pistettä, joten selvää on, että GRX Tanecon pitää pystyä keräämään Latviasta isompi pistepotti kuin Team Hansen MJP, jotta mestaruustaistelu säilyisi mahdollisimman tiukkana Etelä-Afrikan finaaliin asti.

 

Robin Larsson hyppää EM-sarjasta MM-sarjaan, allaan Mattias Ekströmin vanha Audi (Kuva: RPF).

 

Tuore Euroopan mestari Audilla MM-sarjaan

Nitiksen tavoin kotikilpailu on edessään myös Stard-tallin Janis Baumaniksella, joka on ajanut hyvän kauden ja sijoitus kuljettajien MM-pisteissä on viides. Kahdeksasta osakilpailusta Baumanis on saavuttanut viisi finaalipaikkaa ja kaksi palkintosijoitusta, Norjassa sijoitus oli kolmas ja Kanadassa toinen.

Latviassa ajetaan tänä viikonloppuna rallicrossin MM-sarjan historian 70. osakilpailu. Bikerniekin rata on 1294 metriä pitkä ja se on MM-sarjan toiseksi pisin tänä vuonna. Radasta 60 prosenttia on asfalttia ja 40 prosenttia soraa. Rataennätyksen perusteella radan keskinopeus (96,89 km/h) on MM-sarjan kuudenneksi nopein tämän vuoden MM-sarjassa.

MM-sarjassa on tänä vuonna nähty kahdeksassa osakilpailussa peräti kuusi eri osakilpailuvoittajaa. Ainoa moninkertainen osakilpailuvoittaja on kolmen ykköstilan Timmy Hansen. Saadaanko Latviassa viikonloppuna jo kauden seitsemäs eri osakilpailuvoittaja, jää nähtäväksi, mutta yksi asia on varmaa: Latvian osakilpailuun saadaan varmuudella uusi voittaja. Ensimmäisen kerran Latviassa ajettiin MM-osakilpailu vuonna 2016 ja silloin voittoa juhli Sebastien Loeb. Vuosina 2017 ja 2018 voittoon ajoi Johan Kristoffersson. Loeb ja Kristoffersson eivät tämänvuotiseen kilpailuun osallistu.

“Mustien hevosten” listalle nostamme kaksi nimeä. Viime kaudella EM-sarjan Super1600-luokassa ajanut Rokas Baciuska on ajanut viime kilpailuissa nousujohteisesti, mistä hyvänä osoituksena neljän viimeisimmän kilpailun tulokset 16-12-9-4. Ranskalaisen GC Kompetition -tallin Renaultilla kilpaileva Baciuska ajoi viime vuonna ahkerasti testiä ES Motorsport -tallin Skodalla Bikerniekin radalla, joten rata on liettualaiselle erittäin tuttu.

Mielenkiintoista on nähdä myös kokeneen Robin Larssonin vauhti MM-sarjan puolella. Ruotsalainen varmisti EM-sarjan Supercar-luokan mestaruuden edellisessä osakilpailussa Ranskassa ja nyt Mattias Ekströmin vuoden 2016 maailmanmestaruus-Audilla kilpaileva Larsson nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukana MM-sarjan osakilpailussa. Ja jos on Ekströmin vanha auto paikalla Latviassa, niin myös kuljettaja itsekin on paikalla, tosin ei ajohommissa.

– Mattias toimii minun henkilökohtaisena valmentajana ja hän auttaa minua olemaan vieläkin nopeampi. Toivottavasti siitä on hyötyä. Riika ei ole koskaan ollut minun vahvimpia kilpailujani MM-sarjassa, mutta olen aina tykännyt mennä sinne. On ollut hienoa todistaa sitä kuinka tämä laji on kasvanut Latviassa ja aina on yhtä hienoa päästä näkemään latvialaisia rallicross-faneja, MM-pistejohtaja Bakkerud hehkuttaa.

EM-sarjan Supercar- ja Super1600-luokassa ei Latviassa nähdä mukana suomalaiskuljettajia. Supercar-luokan EM-sarjaa tänä vuonna kiertänyt Mikko Ikonen joutuu olemaan koko loppuvuoden sivussa ajohommista, keravalaisen loukattua selkänsä rajussa törmäyksessä ratavalliin edellisessä osakilpailussa Ranskassa.

Viikonlopun aikataulu

Lauantai 14.9.

09.00 – Vapaat harjoitukset (kaikki luokat)
12.25 – 1. alkuerä (Super1600)
14.00 – 1. alkuerä (MM-Supercar)
14.30 – 1. alkuerä (EM-Supercar)
15.00 – 2. alkuerä (Super1600)
16.00 – 2. alkuerä (MM-Supercar)
16.30 – 2. alkuerä (EM-Supercar)
17.00 – 3. alkuerä (Super1600)

Sunnuntai 15.9.

08.45 – Lämmittelyajo (kaikki luokat)
10.00 – 3. alkuerä (MM-Supercar)
10.30 – 3. alkuerä (EM-Supercar)
11.00 – 4. alkuerä (Super1600)
11.55 – 4. alkuerä (MM-Supercar)
12.25 – 4. alkuerä (EM-Supercar)
13.50 – Semifinaalit (Super1600 ja EM-Supercar)
14.30 – Finaali (Super1600)
15.00 – Semifinaalit (MM-Supercar)
15.20 – Finaali (EM-Supercar)
15.35 – Finaali (MM-Supercar)

Teksti: Jari Hotti, Riika
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit