Michelin Le Mans Cupin avaus Ranskassa – Rory Penttisellä komea debyytti

23.7.2020 / 08:00
Rory Penttinen oli vahvassa iskussa Paul Ricardin radalla (Kuva: Graff Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rory Penttisen ensimmäinen kilpailu rata-autoilun Michelin Le Mans Cup -sarjassa viime viikonloppuna Ranskassa sujui erinomaisesti. Penttinen yhdessä tiimikaverinsa Matthias Kaiserin kanssa sijoittuivat Graff Racing -tiimin kalustolla LMP3-luokassa kolmanneksi.

Muun muassa komeat luokkavoitot Nurburgringin (2014) ja Dubain (2017) 24 tunnin kilpailuista urallaan saavuttanut Rory Penttinen, 40, kilpaili viime kaudella Blancpain GT Endurance -sarjassa saksalaisen Rinaldi-tiimin väreissä. Täksi kaudeksi uusikaarlepyyläinen hyppäsi prototyyppisarjaan ja viime viikonloppuna Ranskasta kautensa avannut sarja kantaa nimeä Michelin Le Mans Cup.

– Tämä on suurinta, mitä urani aikana on tapahtunut. Prototyyppiautot ovat oikeita kilpa-autoja. Unelmani on aina ollut päästä ajamaan legendaarinen Le Mansin 24 tunnin kisa. Yksi sarjan osakilpailuista on Road to Le Mans, joka ajetaan juuri ennen tuon kisan alkua. On hienoa päästä ajamaan legendaarisella radalla, Penttinen kommentoi tiedotteessaan aiemmin tänä vuonna.

Michelin Le Mans Cup -sarjassa kaikki autot ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaisia ja niissä kaikissa on Nissanin moottori. Penttinen kilpailee LMP3-luokassa Graff Racing -tiimissä yhdessä Matthias Kaiserin (Liechtenstein) kanssa. Uusikaarlepyyssä toimii imuautoja valmistava yritys nimeltään Kaiser-EurMark, jonka omistaa Kaiserin isä, joten tämä yhteys on tuonut autourheilussa Uusikaarlepyyn ja Liechtensteinin yhteen.

– Graff Racing on tunnettu tiimi, jonka meriittilistalla on monta voittoa tässä sarjassa. Tuntuu hienolta päästä ajamaan sellaisessa tiimissä, jossa on totuttu voittamaan, Penttinen hehkutti ennen kauden avausosakilpailua.

Kauden avauspisteet jaettiin viime viikonloppuna Paul Ricardin radalla Ranskassa. Penttisen tiimeineen oli tarkoitus ajaa viikko ennen avauskilpailua testit Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa, mutta toisin kuitenkin kävi.

– Meillä oli suuret odotukset Span testipäivän suhteen, mutta valitettavasti auton äänet olivat liian kovat, eikä meitä siksi päästetty radalle, Penttinen harmitteli testipäivien tiukempia äänirajoituksia verrattuna kilpailuihin.

Penttinen, Kaiser ja Graaf Racing -tiimi pääsivät lopulta hakemaan sopivia säätöjä kilpailun alla Ranskassa kilpailuviikon torstaina. Testit eivät sujuneet ilman ongelmia, sillä vauhti oli kateissa muihin tiimeihin verrattuna. Mekaanikot työskentelivät erityisesti aerodynamiikan, sekä alustan kanssa, jotta auton suoranopeutta saatiin paremmaksi.

 

Rory Penttisen ja Matthias Kaiserin autokunta avasi kautensa kolmannella sijalla (Kuva: Graff Racing).

 

“Kisa ajettiin vanhoilla jarruilla”

Perjantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa vauhti oli jo paremmalla tasolla. Iltapäivällä Penttisen tehtävänä oli ajaa sisään uusia jarruja, joiden kanssa eteen tuli uusia ongelmia.

– Auto käyttäytyi omituisesti ja jarrutustehoa oli parhaimmillaankin noin 20 prosenttia normaalista. Vastaavia ongelmia jarruosien kanssa oli muillakin Ligier-autoila, mistä johtuen lauantain aika-ajot ja kisa ajettiin vanhoilla jarruilla, Penttinen taustoitti.

Aika-ajoissa ongelmat alustan säätöjen kanssa saivat jatkoa ja auto yliohjasi. Penttinen kellotti neljänneksi nopeimman ajan, mutta kun toiseksi sijoittunut Cool Racing -tiimin auto joutui starttaamaan kilpailuun varikolta, koheni Penttisen autokunnan lähtöpaikka kolmanteen ruutuun.

Graaf Racing -tiimistä kilpailun aloitti Penttinen, joka startin jälkeen menetti yhden sijoituksen pudoten neljänneksi. Kun kilpailua oli ajettu 10 minuuttia, tuli turva-auto radalle kahden LMP3-luokan auton kolaroinnin seurauksena. Kilpailijat kiersivät turva-auton perässä vartin ajan, kunnes kilpailu pääsi taas jatkumaan. Penttinen pääsi kuittaamaan lähes välittömästi uusintastartin jälkeen kolmossijan takaisin.

Puolen tunnin kilpailun jälkeen kilpailua startista lähtien johtanut Rinaldi Racing sai tiedon varaslähdöstä, josta rangaistuksena oli varikon läpiajo. Tämä nosti Penttisen jo sijalle kaksi. Kun eteen tuli hitaampia kierroksella ohitettavia kilpailijoita, hyödynsi Penttinen tilanteen erinomaisesti nostaen Graaf Racing -tiimin auton kilpailun kärkeen.

Penttinen repi eroa takana tuleviin, kunnes edessä oli toinen pakollisista varikkopysähdyksistä. Sen aikana vaihdettiin niin renkaita, kuin kuljettajaakin, sekä tankattiin lisää “menovettä”. Kun Kaiser hyökkäsi radalle, oli sijoitus pudonnut viidenneksi. Jos oli Penttinen ollut hyvässä iskussa omalla ajovuorollaan, niin hyvää työtä teki myös Kaiser, joka nosti tiimin värit toiseksi, kun kilpailua oli ajamatta kuusi minuuttia.

Sarjan sääntöjen mukaan tiimin on tehtävä kilpailun aikana kaksi pakollista varikkopysähdystä, kestoltaan vähintään 150 ja 40 sekuntia. Toisen varikkokäynnin jälkeen Kaiser palasi radalle jälleen viidennellä sijalla, mutta kun kilpailua johtaneeseen autoon tuli teknisiä ongelmia viimeisen kierroksen aikana ja kolmannen sijan napannut tiimi puolestaan oli rikkonut sääntöjä varikkopysähdyksen aikana saaden aikarangaistuksen, nousi Penttinen ja Kaiser kolmanneksi.

Seuraava osakilpailu ajetaan Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa 8. elokuuta.

Yleiskilpailun ja LMP3-luokan tulokset

1) Jean Glorieux / Laurents Hörr (DKR Engineering) 2.01.19,413
2) Eric de Doncker / Dino Lunardi (Motorsport98) + 21,004
3) Rory Penttinen / Matthias Kaiser (Graff Racing) + 37,805
4) Tom Cloet / Moritz Kranz (Muhlner Motorsport) + 49,387
5) Maurice Smith / Ben Barnicoat (Cool Racing) + 57,480

Kärkitiimit ajoivat 60 kierrosta

LMP3-luokan pistetilanne 1/7 osakilpailun jälkeen

1) Jean Glorieux / Laurents Hörr (DKR Engineering) 26
2) Eric de Doncker / Dino Lunardi (Motorsport98) 18
3) Rory Penttinen / Matthias Kaiser (Graff Racing) 15
4) Tom Cloet / Moritz Kranz (Muhlner Motorsport) 12
5) Maurice Smith / Ben Barnicoat (Cool Racing) 10

Michelin Le Mans Cup kilpailukalenteri 2020

08.08. Spa-Francorchamps, Belgia
29.08. Barcelona, Espanja
18.09. Le Mans, Ranska
10.10. Monza, Italia
01.11. Portimao, Portugali

Le Mansissa ajetaan 2 x 55 minuutin kilpailulähdöt, muut kilpailut 120 minuuttia

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit