Mielenkiintoiset vierailijat tuovat lisäväriä Hyvinkään SM-rallicrossiin

3.9.2021 / 18:05
Juha Rytkönen on kilpaillut tänä vuonna rallicrossin MM-sarjassa (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan lauantaina Hyvinkäällä. Supercar-luokassa mukana nähdään peräti 21 kuljettajaa ja heidän joukossaan useita mielenkiintoisia vierailijoita.

Supercar-luokan ennakkosuosikkina Hyvinkään osakilpailuun starttaa Jere Kalliokoski, 24, jolla on mahdollisuus varmistaa kuninkuusluokan Suomen mestaruus jo nyt – ennen Kaanaassa ajettavaa kauden viimeistä osakilpailua. Kalliokoski on dominoinut Supercar-luokkaa tänä vuonna ja vienyt nimiinsä kauden kolme aiempaa osakilpailua maksimipistein.

– Kauden aloitus oli hyvä ja tähän asti on mennyt täydellisesti. Honkajoella yksi anturi hajosi ja sen vaihtamisessa tuli vähän kiire. Jalasjärvi ja Kouvola menivät ilman murheita, Kalliokoski kertaa kulunutta kautta tiedotteessaan.

Mikäli Kalliokoski Suomen mestaruuden Hyvinkäällä kuluvan kauden osalta varmistaisi, niin voisi sanoa, että eräällä tavalla se kuuluisa ympyrä sulkeutuisi, ajoihan AL-Härmää edustava kuljettaja ensimmäisen Supercar-kilpailunsa juuri Hyvinkäällä. Kyseessä oli vuosi 2016 ja debyyttikausi Supercar-luokassa toi heti Suomen mestaruuden. SM-hopeaa Kalliokoski nappasi vuonna 2017, kun taas vuonna 2019 kaulaan ripustettiin SM-pronssia.

– Hyvinkään rata on erittäin hieno ja vauhdikas, olen siellä ajanut kaksi kertaa crossia. Uran Supercar-debyytti tapahtui juuri Vauhtipuistossa, olin siinä kisassa vuonna 2016 toinen. Tänä kesänä kävimme vielä hiomassa Fiestaa siellä iskuun, mutta vettä tuli koko ajan. Nyt on varmaan kuivaa, kun ajetaan kisa, Kalliokoski ennakoi.

Supercar-luokassa on ajettu Suomen mestaruudesta vuodesta 2011 lähtien. Yhden kauden voittoennätys on neljä ja siihen on yltänyt kaksi kuljettajaa: Joni-Pekka Rajala vuonna 2013 (kuusi osakilpailua), sekä Atro Määttä vuonna 2017 (viisi osakilpailua). Kalliokoskella on siis mahdollisuus sivuta ennätystä Hyvinkäällä ja kaiken onnistuessa kirjauttaa ennätys vieläpä kokonaan omiin nimiin, mikäli myös kauden kaksi viimeistä osakilpailua päättyisivät voittoon.

– Pääasia on, etten hajota autoa mihinkään tyhmään kolariin. Tavoite on vain varmistaa mestaruus, eikä ottaa liiallisia riskejä. Taso on tässä kisassa kauden kovin, mukana on taas kovia nimiä ja peräti 21 Supercaria. Tulossa on tiukka kisa, Kalliokoski muistuttaa.

Kun yhden kauden voitoista ja ennätyksistä puhutaan, niin Kalliokosken voittaessa Supercar-luokan Suomen mestaruuden viisi vuotta sitten, teki hän “rosbergit”, eli voitti mestaruuden nappaamalla vain yhden osakilpailuvoiton. Kyseisellä kaudella Aki Karttunen vei nimiinsä kaksi osakilpailua ja Toni Lukander, sekä Jussi-Petteri Leppihalme molemmat yhden. Supercar-luokan historiassa ei kukaan muu kuljettaja ole yltänyt mestariksi yhdellä osakilpailuvoitolla.

Kalliokosken pistejohto toisena olevaan Mika Liimataiseen on 24 pistettä, kun taas kolmantena oleva Rajala on jäänyt Liimataisesta viisi pistettä. Neljäntenä olevalla Jari Tuurilla pisteitä on 55, joten näiden kolmen kuljettajan kesken tullaan näkemään loppukaudesta varmasti mielenkiintoinen jännittävä taistelu hopea- ja pronssimitalista, Kalliokosken mestaruuden kun uskaltaa jo tässä kohtaa julistaa melko lailla varmaksi.

 

Parkanolainen Jussi-Petteri Leppihalme ajoi vuonna 2017 Super1600-luokassa EM-pronssille (Kuva: Jari Hotti).

 

 

“Yritetään lyödä Mikalle luu kurkkuun”

Vuonna 2019 Supercar-luokan Suomen mestaruuden voittanut Juha Rytkönen, 30, on yksi Hyvinkään SM-osakilpailun vierailevista kuljettajista. Mestaruuskautensa jälkeen Rytkönen on ajanut neljä osakilpailua MM-sarjaa, sijoittuen viime vuonna Kouvolassa toiseksi ja napaten tänä vuonna Ruotsin Höljesissä finaalipaikan. Rytkönen kilpailee tänä vuonna Mikko Ikosen johtaman Betomik Racing -tiimin Ford Fiestalla.

– Homma lähti liikkeelle siitä, että Mikko halusi lisää varmuutta ja rutiinia kuskille. Tällainen kisa on siihen paras mahdollisuus. Toiveissa on sadekeli, sillä sateessa emme ole ajaneet vielä metriäkään, Rytkönen taustoittaa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ranskassa, mutta siellä ei Rytkönen siis mukana ole. Seuraavan kerran Betomik Racing ja Rytkönen nähdään mukana MM-sarjassa parin viikon päästä, kun kauden neljäs ja viides osakilpailu ajetaan saman viikonlopun aikana Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa.

– Missään nimessä ei voi takki auki sännätä kilpailemaan. Jere on voittanut kaikki tämän kauden kisat ja tulee ajamaan erittäin kovaa. On siellä monta muutakin nimeä, jotka varmasti ovat kahinoissa mukana. Hyvinkää on tärkeä kisa siinä mielessä, että ajotuntuma pysyy yllä. Muut MM-sarjan miehet ajavat viikonloppuna Ranskassa, mutta onneksi mekin saamme nyt pidettyä ajofiiliksen kohdillaan, Rytkönen korostaa.

Viime viikonloppuna Suonenjoella, Rytkösen kotiradalla, ajettiin jokamiehenluokan joukkueiden SM-kilpailut ja mestariksi kruunattiin Karvian Hirsirakentajat Team. Rytkösen lisäksi tuossa joukkueessa ajoivat muun muassa Jussi-Petteri Leppihalme, Rajala, sekä Liimatainen, jotka kaikki kilpailevat Hyvinkäällä Supercar-luokassa. Kaiken lisäksi Liimatainen on Rytkösen yhteistyökumppani ja kilpailee Rytkösen mestaruuskauden 2019 autolla.

– Onhan se hienoa päästä taas ajamaan Mikaa vastaan kilpaa. Kyllä se kerran kaudessa pitää kokea. Yritetään lyödä Mikalle luu kurkkuun. Mitään muuta tavoitetta en itselleni aseta, mutta Mika pitää voittaa. Rehellisesti sanottuna lähdetään ajamaan rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Pidetään hauskaa ja tietenkin yritetään löytää lisää vauhtia, Rytkönen suunnitteli.

Leppihalme ei ole kilpaillut rallicrossin puolella kolmeen vuoteen. Parkanolaisen edellinen kilpailu oli RX Academyn Kouvolan osakilpailu kesällä 2018. Vuonna 2016 Leppihalme ajoi SM-sarjan Supercar-luokassa neljänneksi ja vuonna 2017 kausi EM-sarjassa ja Super1600-luokassa toi loppupisteissä kolmannen sijan. Hyvinkäällä Leppihalme kilpailee Kalliokoski Motorsport -tiimin täysin uudella Skoda Fabialla.

– Kalliokoski Motorsportin kanssa oltiin ensimmäisen kerran yhteyksissä oikeastaan jo viime vuoden puolella ja siitä asti ollaan pidetty yhteyttä. Alkuperäinen suunnitelma oli nykäistä ensin Mersulla, mutta siinä oli ilmeisesti jonkin verran murheita. Nyt sitten Mika (Kalliokoski) ilmoitti, että tämmöinen Fabia on hankittu ja auto tuli vähän aikaa sitten valmiiksi. Alkuviikosta oltiin Jeren (Kalliokoski) kanssa ajamassa ensimmäistä kertaa, Leppihalme kertoo.

 

Rasmus Tuominen voitti rallicrossin RX Academy -sarjan mestaruuden vuonna 2019 (Kuva: Set Promotion).

 

“Autosta se ei ainakaan jää kiinni”

29-vuotias Leppihalme kilpaili SM-sarjassa ja Supercar-luokassa viisi vuotta sitten Mitsubishi Miragella. Paluu Supercar-auton rattiin ja ensituntuma uuteen Skodaan miellytti Leppihalmetta suuresti.

– Ei niin leveää hymyä ole ollut hetkeen, ihan mieletön auto! Kuinka se reagoi rattiin, on ihan eri tasolla mitä itse odotin. Yllätyin todella. Pääsin hyvin äkkiä sinuiksi auton kanssa, vaikka me ei ihan kauheasti ehditty vielä siihen tekemään muuta, kun vähän “alustajumppaa” ja lukkoja. Niiden perusteella päästiin kuitenkin positiivisiin tuloksiin, Leppihalme iloitsi.

Vuonna 2016 Leppihalme kirjautti viidestä SM-osakilpailusta neljä finaalipaikkaa ja kauden paras sijoitus oli Oulun kolmas sija. Kyseisellä kaudella Leppihalme sijoittui Hyvinkään SM-osakilpailussa neljänneksi. Mielenkiintoista on nähdä se kuinka paljon kilpailutauko osaavan rattimiehen suorituksiin vaikuttaa, vai vaikuttaako ollenkaan. Tavoitteen suhteen Leppihalme itse on maltillinen.

– Mitään tavoitteita en suoranaisesti ole asettanut, kun on taukoa sen verran, mutta tottakai se olisi hienoa päästä finaaliin tuossa porukassa. Autosta se ei ainakaan jää kiinni, Leppihalme kehuu.

Rasmus Tuominen, 20, voitti vuonna 2019 RX Academyn mestaruuden ja ajoi viime vuonna kahden osakilpailun mittaiseksi kutistuneen EM-sarjan Super1600-luokan loppupisteissä kuudenneksi. Heti EM-debyytissään Barcelonassa, Espanjassa viime vuonna Tuominen meni ja ajoi kolmanneksi. Tuominen ei koronan aikaan ole jäänyt tallin perukoille ihmettelemään, vaan nuorukainen on kilpaillut varsin ahkerasti eri lajien parissa.

– Tarkoituksena oli ajaa jo viime vuonna jääradan SM-sarja. Se siirtyi vuodella koronan takia, mutta nyt tuli hyvä sauma ajaa ensin Skodalla rallisprinteissä ja kun se on sujunut, niin ajateltiin nyt tehdä debyytti myös rallicrossin SM-sarjaan. Taustalla on kova halu ajaa rallicrossia ja yhteistyö Mitsun omistavan Dynamo-tiimin kanssa syntyi helposti, Tuominen kehuu.

Mitsubishi, jolla Tuominen Hyvinkäällä kilpailee lauantaina, on aiemmin ollut muun muassa Toni Lukanderin käytössä. Tuomisella on nyt edessään ensimmäinen SM-osakilpailu rallicrossissa.

– Ajettiin Hyvinkään radalla testipäivä ja pääsin nopeasti sinuiksi auton kanssa. Paljoa ei muutoksia tehty, vähän etupäätä säädettiin. Treenattiin myös startteja paljon, ensin kuivalla lähtölaatalla ja sitten kastellulla, Mitsu on aika helppo auto saada lähtemään viivalta. Tahkosin Vauhtipuiston rataa aamusta iltaan. Saimme kierrosajat sille tasolle, että pääsen lähtemään SM-debyyttiin luottavaisin mielin, Tuominen huokui tyytyväisyyttä tilanteeseensa.

Hyvinkäällä Supercar-luokan finaaliin riittää tunkua, kun vierailevien kuljettajien joukossa nähdään mukana myös moninkertainen Suomen mestari Atro Määttä, joka avasi kautensa SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Kouvolassa. Finaalipaikkaa tavoittelee myös Tuominen.

– Tavoite kisassa on, että itselle jäisi ”wau” fiilis, josta on mukava lähteä jatkamaan. Tietenkin haluan ajaa varmasti jokaisen startin maaliin ja päästä finaaliin, Tuominen naulaa.

Alkuerät Hyvinkäällä käynnistyvät lauantaina kello 10.30. Kilpailun tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavan kautta ja tulospalvelun löydät täältä. Kilpailuun otetaan katsojia myös paikan päälle, mutta liput tulee ostaa ennakkoon. Hyvinkään SM-rallicrossin ennakkolipunmyynnistä löydät lisätietoja SM-sarjan kotisivuilta.

Hyvinkään aikataulu

09.00 – Warm-up
10.30 – Alkuerät
15.00 – Semifinaalit
16.00 – Finaalit
16.30 – Palkintojenjako

Supercar-luokan kuljettajat Hyvinkäällä

2 Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) Mitsubishi Mirage
3 Jere Kalliokoski (AL-Härmä) Ford Fiesta
7 Jari Putkinen (MhMK) Ford Focus WRC
10 Jukka Pykäläinen (OrSUA) Skoda Fabia
11 Iivari Niemi (JaMoKe/UA) Skoda Fabia
12 Jussi-Petteri Leppihalme (ParkUA) Skoda Fabia
16 Kaarle Lindström (HyUA) Volvo C30
18 Juha Rytkönen (KonnMK/UA) Ford Fiesta
22 Marko Malinen (UuUA) Mini John Cooper
30 Atro Määttä (ValUA) Ford Fiesta
33 Rasmus Tuominen (AUK J-Äijät) Mitsubishi Lancer E6
34 Antti Suutarinen (JoeUA) Volvo S40
37 Mika Liimatainen (KonnMK/UA) Ford Fiesta
42 Henri Haapamäki (SAU) Ford Fiesta
51 Ville Jokela (NoorUA/MK) Ford Focus
65 Matti Nisula (ViiUA) Mitsubishi Lancer E8
69 Antti Väre (HyUA) Volkswagen Polo R WRC
74 Ari-Pekka Niemi (JaMoKe/UA) Ford Fiesta
77 Jari Tuuri (ValUA) Skoda Fabia
85 Timo Hörman (HyUA) Volvo S40
91 Sami Rajala (KokeUA) Mitsubishi Lancer E6

Pistetilanne 3/5 osakilpailua

1) Jere Kalliokoski (AL-Härmä) 90
2) Mika Liimatainen (KonnMK/UA) 66
3) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 61
4) Jari Tuuri (ValUA) 55
5) Jukka Pykäläinen (OrSUA) 44
6) Ari-Pekka Niemi (JaMoKe/UA) 39
7) Henri Haapamäki (SAU) 37
8) Sami Rajala (KokeUA) 36
9) Jari Putkinen (MhMK) 36
10) Iivari Niemi (JaMoKe/UA) 33

———-

11) Ville Jokela (NoorUA/MK) 19
12) Matti Nisula (ViiUA) 15

Osakilpailuvoitot

1) Jere Kalliokoski 3

Palkintosijoitukset

1) Jere Kalliokoski 3 (3-0-0)
2) Mika Liimatainen 2 (0-1-1)
3) Jesse Kallio 1 (0-1-0)
3) Joni-Pekka Rajala 1 (0-1-0)
5) Henri Haapamäki 1 (0-0-1)
5) Jukka Pykäläinen 1 (0-0-1)

Semifinaalivoitot

1) Jere Kalliokoski 3
2) Joni-Pekka Rajala 2
3) Jesse Kallio 1

Alkuerien kokonaisvoitot

1) Jere Kalliokoski 3

Alkueräpisteet

1) Jere Kalliokoski 440
2) Joni-Pekka Rajala 373
3) Jari Tuuri 371
4) Mika Liimatainen 356
5) Jari Putkinen 329
6) Jukka Pykäläinen 327
6) Sami Rajala 327
8) Ari-Pekka Niemi 326
9) Iivari Niemi 289
10) Ville Jokela 266

———-

11) Matti Nisula 260
12) Henri Haapamäki 241
13) Jesse Kallio 119
14) Atro Määttä 116
15) Kaarle Lindström 98

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit