Miika Hokkanen rallin EM-sarjaan slovenialaistallin Peugeotilla

21.1.2018 / 10:57
Miika Hokkanen ja M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson Espanjan MM-rallissa 2017 (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden voittanut Miika Hokkanen kilpailee tänä vuonna rallin EM-sarjassa slovenialaisen Oktan Sport -tallin kalustolla.

Mariborista, Sloveniasta toimintaansa pyörittävä Oktan Sport -talli uutisoi yhteistyöstä nuoren suomalaisen rallilupauksen kanssa Facebook-sivullaan tällä viikolla. Tiedotteen mukaan Miika Hokkanen, 21, tulee kilpailemaan tallin Peugeot 208 R2 -autolla rallin EM-sarjan junioriluokassa tänä vuonna. Kyseessä on sama Junior U27 -luokka, missä Jari Huttunen sijoittui viime kaudella EM-hopealle.

Viime kaudella rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden, sekä Ford Fiesta -merkkiluokan mestaruuden voittaneen Hokkasen tulevaisuuden kuvioilla on spekuloitu koko talven ajan. Aiemmin marraskuussa Hokkasen tiedotteessa kerrottiin lokakuussa tapahtuneesta vierailusta Espanjan MM-ralliin, missä lahtelainen kävi nuotittamassa reitin ja lisäksi Hokkanen pääsi tapaamaan M-Sportin tallipäällikön Malcolm Wilsonin. Wilsonin viesti Hokkaselle mestaruusonnitteluiden lisäksi oli ollut se, että M-Sportin pyörittämässä junioreiden MM-sarjassa olisi nuorelle ja lahjakkaalle suomalaiskuljettajalle tilausta kaudella 2018.

– Ensi kauden kuviot ovat vielä näin marraskuussa auki. Erilaisia vaihtoehtoja on mietitty ja puntaroitu. Tehdään töitä sen eteen, että päästään ajamaan mielekkäitä kisoja. Tietenkin JWRC olisi hyvä areena näyttää osaamistaan tasaväkisellä kalustolla, mutta vaadittavan MM-rallibudjetin kasaaminen ei ole mikään yksinkertainen asia, Hokkanen kommentoi marraskuussa julkaisemassaan tiedotteessa.

Rallin SM-sarja käynnistyy ensi viikolla Rovaniemeltä, mutta avausosakilpailun Arctic Lapland Rallin ilmoittautuneiden listalta ei Hokkasen nimeä löydy. Onkin siis varsin selvää tässä kohtaa, että Hokkasen ajatukset tänä vuonna on suunnattu kansainvälisiin ympyröihin ja tässä tapauksessa siis rallin EM-sarjaan.

Rallin EM-sarja käynnistyy maaliskuussa Portugalista ja sarjaa ajetaan reilun puolen vuoden aikana lisäksi Espanjassa, Kreikassa, Kyproksella, Italiassa, Tshekissä, Puolassa, sekä Latviassa, jonne sarja päättyy lokakuussa. UrheiluUutiset.com seuraa EM-sarjan tapahtumia tiiviisti koko kauden ajan.

Rallin EM-sarjan kilpailukalenteri 2018

22.-24.03. Azores Airlines Rallye, Portugali
03.-05.05. Rally Islas Canarias, Espanja
01.-03.06. Acropolis Rally, Kreikka
15.-17.06. Cyprus Rally, Kypros
20.-22.07. Rally di Roma Capitale, Italia
24.-26.08. Barum Czech Rally Zlin, Tshekki
21.-23.09. Rally Poland, Puola
12.-14.10. Rally Liepaja, Latvia

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit