MOTORSPORT

Miika Hokkasen EM-debyytti päättyi konerikkoon ja keskeytykseen

Rallin SM-sarjan viime vuoden SM3-luokan Suomen mestarin debyytti rallin EM-sarjassa päättyi lyhyeen.

Miika Hokkanen yhdessä kartanlukijansa Jukka Paseniuksen kanssa lähti Azoreilla tänä viikonloppuna ajettavaan Portugalin EM-ralliin tavoittelemaan maaliin pääsyä.

– Ajoimme ensimmäiset testit tällä autolla Kroatiassa ja kyseessä oli minulle ensimmäinen kerta Peugeot 208 R2 -auton ratissa. Olen nyt ensimmäistä kertaa Azoreilla, joten luvassa on paljon uusia asioita. Tottakai kilpailu tulee olemaan todella haastava, koska emme ole täällä ennen kilpailleet ja siitä syystä ei ole myöskään mitään odotuksia. Mutta maaliin tottakai haluamme päästä, Hokkanen kertoi rallin EM-Sarjan tiedotteessa ennen torstaina käynnistynyttä kilpailua.

Slovenialaisen Oktan Sport -tiimin väreissä kilpaileva Hokkanen avasi kilpailun kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla Junior U27 -luokassa, mutta eroa lyhyellä erikoiskokeella kärkeen kertyi vain 2,3 sekuntia. Seuraavalla erikoiskokeella epäonni puuttui peliin ja Hokkanen vahvisti UrheiluUutiset.comille, että kyseessä oli moottoririkko.

– 8,7 kilometriä toisen erikoiskokeen lähdöstä se hajosi. Vielä ei tiedetä vikaa, mutta perjantaina ei ainakaan pystytä starttaamaan Ralli 2 -säännöllä, Hokkanen kommentoi.

Lauantaina, kilpailun viimeisenä ajopäivänä, ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta ja reilut 107 ek-kilometriä. Hokkasen mukaan on mahdollista, että he starttaavat erikoiskokeille lauantaina jos moottori saadaan kuntoon.

 

Puulan Aurinkoranta

 

Lue myös! Lukyanuk otti komennon Azoreilla – “Hieman ristiriitaiset tunnelmat” (23.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com