Miikka Anttila, rallin MM-sarjan karttureiden ennätysmies – “Onhan tuossa pitänyt olla aika hyvät hermot”

10.9.2017 / 19:42
Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan yhteistyö käynnistyi vuonna 2003 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallissa heinäkuun lopulla kartanlukijoiden maailmanennätyksen MM-rallien määrän osalta tehnyt Miikka Anttila täyttää sunnuntaina 10. syyskuuta 45 vuotta.

Harvoin on nähty MM-rallin aattona sellaista pyöritystä kartanlukijan ympärillä kuin mitä nähtiin heinäkuun lopulla Jyväskylässä ja Toyota Gazoo Racingin mediatilaisuudessa. Tommi Mäkisen johtaman tallin ensiesiintyminen kotimaisemissaan olisi varmasti muutenkin vetänyt runsaasti paikalle mediaa, mutta nyt kaiken muun edelle ja tilaisuuden ykköstähdeksi nousi Miikka Anttila, joka Suomen MM-rallissa nousi kartanlukijoiden MM-rallien kaikkien aikojen tilastossa ykköseksi.

– Sanoin tuossa äsken, että hyvä homma, kun se tapahtuu kotirallissa. Mutta kohta alkaa harmittamaan, ehkä sittenkin olisi parempi, että olisi tapahtunut Puolassa, Anttila naurahti tilaisuuden loppupuolella, kun oli useiden haastattelujen ja kuvaussessioiden jälkeen päässyt vihdoin ja viimein istahtamaan kahvipöydän ääreen.

Ennen Anttilaa ennätystä piti hallussaan mm. Didier Auriolille nuotteja lukenut ranskalainen Denis Giraudet, joka oli myös saapunut paikan päälle Anttilan juhlatilaisuuteen. Giraudet oli kaiken lisäksi juuri se henkilö, joka tilaisuudessa ojensi Toyotan teettämän pokaalin Anttilalle uudesta ennätyksestä. Anttilalle Suomen osakilpailu oli uran 189. MM-ralli, kun Giraudet on osallistunut urallaan 188 MM-ralliin. Se, että uusi ennätys syntyi juuri Anttilan kotikisassa, oli melkoinen sattuma.

– Kyllä, aikamoinen sattuma kaiken kaikkiaan. Ja meillä kun vielä jäi yksi ralli väliin, niin vielä siitä johtuen se tapahtui tässä rallissa, Anttila viittasi vuoden 2012 Argentiinan MM-ralliin, kun Jari-Matti Latvala ei pystynyt osallistumaan vapaa-aikana hiihtolenkillä tapahtuneen loukkaantumisen takia.

– Ja Denis kilpailee edelleen ja hänkin olisi voinut vaikka ilmoittautua yhteen ralliin enemmän, Anttila lisää niitä muuttuvia tekijöitä, jotka olisivat voineet vaikuttaa nyt Suomen MM-rallin aikaan syntyneeseen ennätykseen.

Latvala nousi vuosi sitten myös Suomen MM-rallin yhteydessä varsin merkittävän tilaston kärkeen, kun hänestä tuli kautta aikojen eniten MM-ralleja ajanut suomalaiskuljettaja. Latvala muistutti silloin useaan otteeseen, että tilastot eivät eri aikakauden kuljettajien kohdalla ole vertailukelpoisia, kun esimerkiksi 80-luvulla kuljettajat ajoivat huomattavasti vähemmän MM-ralleja kuin mitä nykykuljettajat. Myös Anttila nosti tämän asian esiin omasta ennätyksestään puhuttaessa.

– Se on vain statistiikkaa. Silloin kun Denis on aloittanut, niin MM-ralleja oli paljon vähemmän. Hiljattain tuossa laskettiin, että Walter Röhrl (rallin vuosien 1980 ja 1982 maailmanmestari) ajoi aikoinaan vain yhtenä vuonna yli 10 rallia. Ja viimeiset parikymmentä vuotta tässä sarjassa, kun olet ajanut täyden kauden, niin kisoja on tullut vähintään se 13 vuodessa, Anttila muistuttaa lisäten vielä vertailuun ex-ennätysmiehen Giraudetin tilanteen.

– Niin kuin Denis sanoi, niin hänen ensimmäinen rallinsa oli 80-luvun alussa ja minulla 90-luvun lopussa.

 

Kuva: Jari Hotti

Miikka Anttila palkittiin Suomen MM-rallin yhteydessä uudesta kartturien kilpailuennätyksestä (Kuva: Jari Hotti).

 

“Nyt Jari-Matti lähtee ralliin veteraanikartturin kanssa”

Latvalan ja Anttilan ensimmäinen ralli yhdessä oli tammikuussa 2003 Virossa ajettu Talviralli, Viron ja Latvian mestaruussarjojen kauden avausosakilpailu. Kaksikko nappasi Toyota Corolla WRC:llä yleiskilpailun voiton lähes kahden minuutin voittomarginaalilla. Latvalalla oli tuohon aikaan ikää 17 vuotta, Anttilalla 30. Vaikka kaksikolla ikäeroa olikin varsin paljon, niin silti Latvalan tavoin myös Anttila oli vielä tuossa vaiheessa uransa alkutaipaleella. Maineikas brittiläinen Autosport-lehti tosin yritti olla eri mieltä.

– Ennen tuota Virossa ajettua rallia Jari-Matti oli ajanut walesilaisen kartturin kanssa. No Autosport kirjoitti sitten, että nyt Jari-Matti lähtee Virossa ajettavaan ralliin veteraanikartturin kanssa, Anttila naurahtaa.

Ennen Latvalan ja Anttilan ensimmäistä yhteistä MM-rallia Anttila luki nuotteja 12 MM-rallissa mm. Mikko Hirvoselle ja Janne Tuohinolle. Vuoden 2003 Saksan MM-rallissa Anttila hyppäsi sitten ensimmäistä kertaa Latvalan kyytiin MM-tasolla ja loppu onkin kirjoitettuna rallin MM-sarjan historiaan isoin kirjaimin. Vaikka menestystä on tullut kahdella eri vuosikymmenellä ja useiden tilastojen kärkipaikalta löytyy Anttilan nimi, niin mestaruuksien suhteen tilanne on sama kuin on Latvalallakin.

– No tietysti mieluumminhan sitä haluaisi, että olisi eniten maailmanmestaruuksia, voittoja tai palkintosijoituksia. Mutta toisaalta tämä kilpailujen määrä on ainoa asia mihin kartturi itse voi vaikuttaa, Anttila sanoo.

Kuten hyvin tiedetään, niin useista MM-mitaleista huolimatta niin Latvalalta, kuin Anttilaltakin se kirkkain vielä puuttuu. Ja jos on Anttilalla kautta aikojen eniten MM-ralleja kartanlukijoista, niin yhteiset MM-rallit Latvalan kanssa, 176, on myös MM-sarjan kaikkien aikojen ennätys. Yhteistyö on vienyt kaksikkoa maailman ympäri moneen kertaan ja talleina tutuiksi ovat tulleet niin Ford, M-Sport, Stobart, Volkswagen kuin myös nykyinen työnantaja Toyota Gazoo Racing.

– Se mistä Jari-Mattikin sanoo, niin me molemmat ollaan konflikteja välttäviä luonteita. Siinä kohtaa jos alkaa harmittamaan, niin puree vaan hammasta, Anttila pohtii syitä kaksikon pitkään kuljettaja-kartanlukija suhteeseen lajin ehdottomalla huipulla.

– Ja onhan tuossa pitänyt olla aika hyvät hermot. Jari-Mattikin itse sanoo, että aloitti 17-vuotiaana ja jos hän nyt ajattelee itseään 17-vuotiaana, niin onhan Jari-Matti muuttunut ihmisenä aika lailla. Niin kuin jokainen, joka ajattelee itseään 17-vuotiaana, ei pelkästään rallikuljettaja. Isoja muutoksia tapahtuu jokaisessa, Anttila muistuttaa.

Anttilan mukaan kuljettajan ja kartanlukijan välinen suhde ei vuosien saatossa ole juurikaan muuttunut.

– En sanoisi, että se on kauheasti muuttunut. Ehkä heti alusta asti olen koittanut olla mukana sellaisella isoveli asenteella, tsempata vaan ja hyväksyä kaiken mitä tulee. Virheistä pitää oppia, niitä ei saa tehdä kahta kertaa samaa virhettä. Mutta jos virheitä tulee, niin niille ei voi mitään.

Anttila on tullut vuosien saatossa tutuiksi mm. in-car-videoista, missä hän on esimerkiksi ulosajojen hetkellä säilyttänyt malttinsa lähes ihailtavalla tavalla, kun taas kuljettajalla vieressä on kirjaimellisesti keittänyt yli. Kun UrheiluUutiset.com kesällä kysyi usealta Anttilan kollegalta, että ovatko nämä koskaan nähneet Anttilan hermostuvan missään tilanteessa vuosien saatossa, ei kukaan muistanut tälläistä tilannetta todistaneensa. Anttila itse ei tätä kuitenkaan allekirjoita.

– Jos Jari-Matilta kysyy asiaa, niin se tietää, että olen hermostunut ainakin autossa. En Jari-Matille, mutta jollekin muulle ja sitten olen vuodattanut sitä Jari-Matille, Anttila hymyilee.

Ja jos hypätään ralliautosta ulos ja pois varsinaisista kilpailuista, niin Anttila löytää lisää tilanteita, missä hänen rauhallinen luonteensa ja tapa hoitaa asioita eivät aina kulje ihan käsi kädessä.

– Kaksi paikkaa missä aika helposti hermostun, missä on todella vähän toleranssia, niin lentokentillä ja autovuokraamoissa. Koen, että niissä ihminen on täysin heidän armoillaan ja he eivät koskaan muka tee virheitä. Aina asiakas on muka väärässä, MM-sarjan ennätyskartanlukija täräyttää, hymyillen toki.

Latvalan ja Anttilan kausi rallin MM-sarjassa jatkuu lokakuun alussa ajettavalla Espanjan osakilpailulla. Anttila on kovaa vauhtia lähestymässä myös maagista 200 MM-rallin rajapyykkiä. Ja kaukana ei ole tilanne, että tuo 200. MM-ralli osuisi vuoden 2018 Suomen MM-ralliin, mutta todennäköisemmin se on kuitenkin kesäkuussa 2018 ajettava Italian MM-ralli. Tähän toki vaikuttaa paljon myös tuleva kilpailukalenteri, sitä kun ei vielä ensi vuoden osalta ole julkaistu.

Kartanlukijat rallin MM-sarjassa 1973-2017

Eniten MM-ralleja

1) Miikka Anttila 190
2) Denis Giraudet 188
3) Marc Marti 185
4) Stephane Prevot 173
5) Daniel Elena 169
6) Jarmo Lehtinen 167
7) Philip Mills 161
7) Luis Moya 161
9) Timo Rautiainen 144
10) Jonas Andersson 142

Eniten MM-ralleja saman kuljettajan kanssa

1) Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila 176
2) Sebastien Loeb, Daniel Elena 169
3) Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen 161
3) Carlos Sainz, Luis Moya 161
5) Petter Solberg, Philip Mills 152
6) Marcus Grönholm, Timo Rautiainen 144
7) Markku Alen, Ilkka Kivimäki 125
8) Sebastien Ogier, Julien Ingrassia 120
9) Dani Sordo, Marc Marti 113
10) Richard Burns, Robert Reid 103

Eniten osakilpailuvoittoja

1) Daniel Elena 78
2) Julien Ingrassia 40
3) Timo Rautiainen 30
4) Luis Moya 24
5) Nicky Grist 21
6) Seppo Harjanne 20
7) Ilkka Kivimäki 19
8) Arne Hertz 18
9) Miikka Anttila 17
10) Bernand Occelli 16
10) Tiziano Siviero 16

Palkintosijoitukset

1) Daniel Elena 116
2) Luis Moya 83
3) Jarmo Lehtinen 69
4) Julien Ingrassia 63
5) Timo Rautiainen 61
6) Miikka Anttila 60
7) Ilkka Kivimäki 54
8) Marc Marti 48
9) Arne Hertz 45
10) Nicky Grist 43

Lue myös! Toyotalla juhlittiin Miikka Anttilan maailmanennätystä, kollegat muistelevat – ”Ansaitsee tämän ehdottomasti” (27.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit