Miikka Anttila Suomen MM-rallin organisaatioon – “Lähtökohta toisenlainen”

20.3.2020 / 09:28
Miikka Anttila (oik.) Suomen MM-rallissa elokuussa 2019 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kokenein kilpailija kautta aikojen, kartanlukija Miikka Anttila, liittyy vahvistamaan Suomen MM-rallin organisaatiota.

Suomen MM-ralli tiedotti perjantaina, että urallaan 220 MM-ralliin kartanlukijana osallistunut Miikka Anttila, 47, liittyy mukaan kilpailun organisaatioon. Anttila, rallin MM-sarjan kokenein kilpailija kautta aikojen, saa tehtäväkseen Suomen MM-rallin apulaiskilpailunjohtajan pestin ralliasiantuntijana.

– Toivotamme Miikan lämpimästi tervetulleeksi porukkaan! Hänellä on varmasti paljon annettavaa johtotiimiin itseni ja Kari Nuutisen rinnalla, etenkin, kun rallin tekemisen ”salat” alkavat aueta. Tällaisena poikkeusaikana myös MM-ralliorganisaatio rakentaa tulevaa tiiviin yhteishengen kautta, joten Miikan mukaantulo on meille koko organisaatiossa positiivinen uutinen, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen sanoo tiedotteessa.

Anttilan uran ensimmäinen MM-ralli oli Suomen MM-ralli Janne Tuohinon kartanlukijana kesällä 1999. Anttila on osallistunut Suomen MM-ralliin urallaan kartanlukijana peräti 20 kertaa ja yleiskilpailun voittoja yhdessä Jari-Matti Latvalan kanssa löytyy kolme kappaletta, vuosilta 2010, 2014, sekä 2015. Vuonna 2006 Anttila toimi kilpailijan roolin lisäksi Suomen MM-rallissa myös kilpailijoiden yhdyshenkilönä.

– Tiedossa on hirveästi opittavaa, mikä osaltaan lisää mielenkiintoa ja motivaatiota. Tähän asti olen ollut tapahtumassa asiakkaana ja palvelun tilaajana, kun nyt siirrynkin palveluntarjoajan rooliin, joten lähtökohta on toisenlainen. Kilpailijoiden yhdyshenkilön roolissa toimiminen aikoinaan avasi silmiä kokonaisuudelle, mutta nyt hyppääminen organisaation johtotiimiin avaa niitä varmasti vielä enemmän. On mahtavaa päästä näkemään se toinen puoli, Anttila kommentoi.

Tiedotteen mukaan apulaiskilpailunjohtajan roolissa Anttila tulee ottamaan vastuuta rallin eri osa-alueilla, erityisesti niillä sektoreilla, joissa pitkästä kilpailijakokemuksesta ja sen tuomasta näkemyksestä on eniten hyötyä.

– Toivon, että ammattitaidostani on hyötyä organisaatiolle. Uskon, että pystyn antamaan perspektiiviä tekemiseen ja ainakin referenssini ovat kohdallaan, olen nähnyt mitä muut tekevät ja mitä itse olen tehnyt. Suomen MM-ralli on jo niin korkealla tasolla, että omin silmin nykyistä on vaikea lähteä paljoa parantamaan. Mutta tason säilyttäminen ja kehityksen etulinjassa pysyminen tarjoilevat toki hyvän haasteen, Anttila ennakoi.

Mikäli maailman nykytilanne ei muutoksia loppukesän kilpailukalenteriin enää tuo, ajetaan Suomen MM-ralli 6.-9. elokuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit