Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen

14.7.2017 / 16:02

[ A- ] / [ A+ ]

Moottoriurheilutoimittaja, moottoriurheilumies henkeen ja vereen, ralli- ja F1-ääni, sekä UrheiluUutiset.comin päätoimittaja Miiro Koivula on poissa.

Muistan aina sen hetken keväältä 2016, kun kuulin Miiron ostaneen UrheiluUutiset.com -verkkosivuston. Koska olin seurannut moottoriurheilua aktiivisesti aina 90-luvun alkupuolelta lähtien, niin luonnollisesti Miiron kasvot ja erityisesti ääni olivat tulleet tv:n kautta tutuiksi useista eri moottoriurheilulähetyksistä. Ennen kaikkea Miiro moottoriurheilutoimittajana edusti minulle rallia, vaikka toki Miiron tietämys ja osaaminen käsittivät moottoriurheilun eri lajit laajasti.

Miiron tietämys ja osaaminen moottoriurheilusta ja toimittajan työstä olivat jotain sellaista, mitkä tekivät minuun vaikutuksen jo niiden ensimmäisten viikkojen aikana, kun teimme yhteistyötä ensimmäisen kerran. UrheiluUutiset.com toimi vielä vuonna 2016 urheilua yleisesti seuraavana mediana, mutta varsin nopeasti ajatuksemme Miiron kanssa kohtasivat siitä, että alkaisimmeko tekemään pelkästään moottoriurheiluun erikoistuvaa mediaa. Ja näin myös tapahtui. Uusi kotimainen moottoriurheilusivusto starttasi kuluvan vuoden loppiaisena, 6. tammikuuta.

Vaikka pienempänä mediana Suomessa toimiminen onkin varsin haasteellista, niin erityisesti Miiron kontaktien myötä sivusto uutisoi runsaasti sellaista, mistä muilla medioilla ei juurikaan tietoa ollut. Miiro kunnioitti urheilijoita ja laji-ihmisiä ja urheilijat, sekä laji-ihmiset kunnioittivat Miiroa. Miiron tapa tehdä toimittajan työtä niin moottoriurheilun ehdottomien ammattilaisten ja kuuluisuuksien kanssa, kuin kansallisella tasolla toimivien harrastajien kanssa, eivät eronneet millään tavalla. Kaikki laji-ihmiset olivat Miirolle yhtä tärkeitä ja heitä kaikkia Miiro kohteli aina kunnioittavasti.

Tästä meillä monella median edustajalla on paljon opittavaa.

Miiro oli minulle ensin esimies ja työtoveri, mutta varsin nopeasti Miirosta tuli ystävä ja hänestä muodostui esimerkillään ja osaamisellaan minulle myös esikuva. Eikä pelkästään esikuva moottoriurheilutoimittajana, vaan esikuva myös ihmisenä.

Suuri kiitos Miiro siitä ajasta, jonka sain sinut tuntea ja sain tehdä kanssasi yhdessä moottoriurheilumediaa. Nyt olet poissa, mutta unohdu et koskaan. Eikä varsinkaan oppisi ja esimerkkisi.

Syvin osanottoni Miiron perheelle ja läheisille, sekä voimia surutyöhön.

Jari Hotti


Facebook kommentit