Mikä ihmeen Monza Rally Show? Videot erikoisrallin avauspäivästä kertovat kaiken olennaisen

3.12.2016 / 11:44

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän osallistuminen tämän vuotiseen Monza Rally Show -kilpailuun Italiassa on saanut monet suomalaiset kiinnostumaan kyseisen erikoisrallin tapahtumista. Monza on tullut monelle varsin tutuksi aiemmin lähinnä Formula 1:n MM-sarjan kilpailuista, mutta ralliakin yhdellä maailman legendaarisimmista moottoriradoista on ajettu tämän kilpailun puitteissa jo viidellä eri vuosikymmenellä.

Ensimmäisen kerran ralliautot valtasivat Monzan rata-alueen Monza Rally Show -kilpailun merkeissä jo vuonna 1978. Rallia ajettiin yhtäjaksoisesti aina vuoteen 2001 asti, kunnes edessä oli parin vuoden tauko. Vuonna 2003 kilpailu teki kuitenkin paluun ja tänä vuonna ajettava Monza Rally Show on järjestyksessään jo 37.

Monzan rata-alueen ympäristöön rakennetuilla erikoiskokeilla yleiskilpailun voittoon ovat vuosien saatossa ajaneet sellaiset nimet kuin Attilio Bettega, Franco Cunico, Dario Gerrato, Nicola Larini, Dani Sordo, Robert Kubica, Sebastien Loeb, sekä italialainen MotoGP-legenda Valentino Rossi, joka on Monza Rally Shown historian menestynein kuljettaja kautta aikojen. Viime vuotista voittoaan tänä vuonna puolustava Rossi on ollut rallin ykkönen neljä kertaa ja palkintopallille hän on noussut 11 kertaa.

Myös Rinaldo Capellolla on Rossin tavoin neljä voittoa, mutta palkintosijoituksia kaksi vähemmän. Rossi tavoittelee tänä vuonna siis jo viidettä voittoaan, mikä nostaisi hänet yksinään voittotilaston kärkipaikalle. Kovimman vastuksen italialaiselle tarjoaa Hyundain tehdaskuljettaja Dani Sordo, joka on juhlinut Monza Rally Shown voittoa urallaan kaksi kertaa. Rossilla on kokemusta Hyundain tehdaskuljettajan voittamisesta näissä ympyröissä, sillä viime vuonna Rossin voittaessa toiseksi sijoittui Hyundain ykköskuljettaja Thierry Neuville, tämän vuoden rallin MM-sarjan kakkonen.

 

 

Lue myös!

Kalle Rovanperällä pirteä startti legendaarisella Monzan radalla (2.12.2016)
Monza EK2: Rovanperä luokan kolmanneksi nopein, aikasakko harmina (2.12.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: KarpiRace ja Palbo46 Rally & Racing Videos (YouTube)


Facebook kommentit