Mika Kallio tähdittää jääradan SM-avausta Seinäjoella – “Kyllähän sitä aina voitosta ajetaan”

9.2.2018 / 08:37
Mika Kallio kilpailee Seinäjoella jääradan SM-avauksessa lauantaina (Kuva: Pertti Pääsky).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikolla Malesiassa MotoGP-testejä ajanut KTM:n testikuljettaja Mika Kallio osallistuu lauantaina Seinäjoella ajettavaan jääradan SM-avaukseen.

Mika Kalliolla riittää kiireitä, kun MotoGP-kilpailukausi lähestyy kovaa vauhtia. Vaikka Kallio ei täyttä MM-sarjaa tänä vuonna ajakaan, niin KTM:n testikuljettajalla toki riittää töitä läpi vuoden. Nyt edessä oleva Seinäjoen jääratakilpailu on todennäköisesti ainoa, mihin Kallio ehtii Suomessa osallistumaan.

– Pitkään arvoin, että pääsenkö tähänkään kisaan, mutta veljeni Vesan ja isäni Hannun avustuksella saadaan pyörät kuntoon. Tosin tuossa ne molemmat moottorit ovat vielä levällään, Kallio kommentoi Moottoriurheilu.tv:n tiedotteessa.

Kallio osallistuu Seinäjoella kahteen luokkaan, 250-, sekä 450-kuutioisiin.

– Ennen Malesian keikkaa pääsin ajamaan neljänä päivänä jäällä eli voin sanoa, ettei ihan kylmiltään tarvitse lähteä. Mutta onhan tämän vuoden treenimäärä aika pientä ollut verrattuna aiempiin vuosiin, Kallio sanoo.

Edellisen kerran Kallio kilpaili jääradalla Suomessa vuonna 2016.

– Silloin voitin kaikki kisat joihin osallistuin ja yhdessä tipuin kolmanneksi renkaan puhkeamisen takia. Tuskin se vauhti on mihinkään kadonnut ja kalusto on sama kuin viimeksikin, mutta en osaa kuitenkaan yhtään sanoa, mikä muiden kavereiden vauhti nyt on. Tuossa kun katselin lähtöluetteloa, niin aika paljon on nimet vaihtuneet vuosien varrella. Siellä ei ole enää Vehniäisen Karia, Silvastin Ekiä ja muita viivalla. Tuskin taso kuitenkaan on tippunut, siellä on vain uusia nimiä noussut kamppailuun ja se on hyvä, että saadaan vaihtuvuutta kilpailijoihin, Kallio arvioi.

“Jääradasta on apua MotoGP-sarjaan”

Kallion kokemuksella ja meriiteillä ei Seinäjoelle matkusteta vain kavereita moikkaamaan ja pohjalaisia maisemia katselemaan.

– Kyllähän sitä aina voitosta ajetaan, en mihinkään muuhun ole tyytyväinen. Olen kuitenkin sen verran vähän päässyt viime aikoina ajamaan jäällä, että kaikki on herran hallussa, kun sinne mennään, Kallio pyörittelee.

Kallio kilpailee tänä vuonna vähintään viidessä MotoGP-osakilpailussa villillä kortilla. Jääradalla ajamisesta hän näkee olevan hyötyä myös ratamoottoripyöräilyyn.

– Kyllä jääradasta on apua sekä MotoGP-sarjaan, että kaikkiin muihinkin lajeihin. Ajaa sitten mitä vain, niin tuntuma pysyy hyvin yllä myös off season -aikoina. Jäärata on kaikista lähimpänä RR:ää vauhdillisesti. Myös ajosilmä ja tilannetaju jäällä kehittyy jopa RR:ää paremmin, kun tilanteet tulee tosi nopeasti ja väännetään aina rajusti kuskien kanssa, Kallio kuvailee.

Heti Seinäjoen keikan jälkeen edessä on matka Thaimaahan, missä ajetaan seuraavat MotoGP-testit viikon päästä perjantaina.

– Malesian testeissä verrattiin uutta pyörää viimevuotiseen. Huomattiin, että selkeästi on vielä tekemistä. Tietyt osa-alueet olivat kehittyneet viime vuodesta, mutta kun tehdas on yrittänyt nyt parantaa pyörän kääntyvyyttä, niin se onkin tuonut tullessaan sen, että keulan tuntuma eturenkaaseen on heikompi. Tehtaalla on ollut nyt kiire miettiä, miten ongelma saataisiin ratkaistua ennen Thaimaan testejä. Toivottavasti keksitään jotain, sillä tällä hetkellä ero kärkeen on liian iso, Kallio korostaa.

Jääradan SM-avaus polkaistaan Seinäjoella käyntiin lauantaina harjoitusten ja aika-ajojen merkeissä kello 9.30. Kilpailuerät puolestaan käynnistyvät kello 11.30. Kilpailupaikka löytyy osoitteesta Hamarintie 385.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Moottoriurheilu.tv


Facebook kommentit