Mika Mäkinen vie Sisun Englantiin: “Tarkoitus jatkaa suomalaisten menestysperinnettä”

1.11.2016 / 15:49
EM-sarjassakin voittoja ajanut Mika Mäkinen lähtee pienen tauon jälkeen ratakuorma-autojen maailmaan, ja nyt Brands Hatchiin. (kuva: Pekka Järviö)

[ A- ] / [ A+ ]

Brittiläisten ratakuorma-autofanien pitkään odottama vierailu on ensi viikonloppuna tosiasia, kun Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen ja suomalainen Sisu nähdään vuosikymmenten tauon jälkeen tositoimissa Brands Hatchin moottoriradalla Englannissa. 

Suomalainen Sisu sai 1990-luvun alussa Keski-Euroopan moottoriradoilla aikaiseksi hurjaa jälkeä ja legendan maineen, kun pieni ja Euroopassa tuntematon suomalainen kuorma-autovalmistaja matkasi Keski-Euroopan suurradoilla ja nöyryytti lajin EM-sarjassa alan suurmerkkejä olan takaa. Jouko Kallio voitti Sisulla ratakuorma-autojen Euroopan mestaruuden vuosina 1991 ja 1992, ja Harri Luostarinen vuonna 1993.

Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen laivasi lokakuun 24. päivä rata-Sisunsa yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen kohti Englantia ja Brands Hatchin moottorirataa, jossa Mäkinen osallistuu tulevana viikonloppuna Britannian avoimen ratakuorma-autosarjan kauden finaalilähtöihin. Mäkisen kilpuri Sisu SR 250 on jo paikalla, kuljettaja ja mekaanikko Kauko Koivisto matkaavat paikanpäälle torstaina.

Britit odottavat suomalaiskuljettajan ja Sisun paluuta jo innolla.

– Brittien ratakuorma-autosarjan sosiaalisen median kanavilla kanssakilpailijat ja tiimien mekaanikot odottavat meitä innostuneena. Monet sarjan kuljettajista ovat jo hehkuttaneet sitä, että he pääsevät ajamaan minua ja Sisua vastaan. Useimmat heistä muistavat todella hyvin ajanjakson, kun heille tuntemattomalla Sisulla ajettiin EM-sarjassa voitosta voittoon.

– Toki emme me lähde Englantiin asti vain heille autoa esittelemään vaan tarkoitus on jatkaa suomalaisten menestysperinnettä lajimme parissa, Mäkinen muistuttaa.

Mika Mäkinen ei ole ennen ajanut kilpaa Brands Hatchissa. Suomalaiskuljettajalle kansainväliset moottoriradat ovat kuitenkin tuttuja, sillä auralaiskuljettaja voitti muutama vuosi sitten MAN:lla ratakuorma-autojen huipputasolla muun muassa neljä EM-osakilpailulähtöä.

– Olen katsellut Brands Hatchissä ajetuista kilpailuista videoita ja tutkinut rataprofiilia. Vaikeata siellä on ainakin ohittaa. Tiedän melko tarkkaan, miten Sisulla pystyy tänä päivänä vielä muille pärjäämään. Uskon, että meidän autossa on vielä sen verran voimaa, että pärjääminen on mahdollista, Mäkinen muistuttaa.

Mäkisen matkaan mekaanikoksi lähtee Kauko Koivisto, jonka kanssa Mäkinen hallitsi Suomen ratakuorma-autosarjaa vuosina 2006-2009, voittaen neljä mestaruutta.

– Kauko on tärkeä lenkki tässä projektissa. Ilman häntä en olisi tälle reissulle edes lähtenyt. Meillä molemmilla on luottavainen olo siitä, että pidämme Sisun ja suomalaiskuljettajien mainetta Britanniassa yhä yllä, Mäkinen toteaa.

Britannian avoimen ratakuorma-autosarjan finaaliviikonlopun aikana ajetaan kaikkiaan viisi kilpailulähtöä, joista kaksi ensimmäistä kilpaillaan lauantaina. Sunnuntaina ajetaan kolmas lähtö ennen pre-finaalia ja viikonlopun päättävää finaalilähtöä.

Lähde: Mika Mäkisen tiedote


Facebook kommentit