Mika Mäkinen vieraili Brittisarjassa kahden osakilpailun verran – “Faneja ja hyvä fiilis”

22.11.2018 / 07:33
Mika Mäkinen Brands Hatchin radalla (Kuva: Ian Jarvis).

[ A- ] / [ A+ ]

Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan hallitseva mestari Mika Mäkinen teki kahden kilpailuviikonlopun mittaisen paluun sarjan kilpailuihin. Mad-Croc Racing -tiimissä ajavan Mäkisen ohjelmassa oli kauden kaksi viimeistä kilpailuviikonloppua.

Hallitsevan mestarin kauden avaus “sumuisella saarella” ja Pembreyn radalla käynnistyi tyrmäyksellä, sillä Mika Mäkinen kellotti aika-ajoista paalupaikan peräti 3,271 sekunnin turvin.

– Viime kauden jälkeen modifioimme luottomekaanikkoni Kauko Koiviston ideoiden mukaan Sisun taka-akselin kulmia, takalinkkejä ja jousia ja auto oli yhä nopeampi ja parempi ajaa. Aika-ajossa vettä satoi kaatamalla ja kun paras englantilainen jäi neljän sekunnin päähän, niin ajamaani tulosta ei täällä taaskaan purematta nielty, Mäkinen ihmetteli.

– Sisu joutui syyniin, se punnittiin, sen turvakaaret mitattiin ja perästä tarkastettiin mahdollinen kitkalukko. Kilpailun katsastaja totesi ylimääräisten tarkastusten jälkeen sarjan järjestäjälle, että “Suomessa ajetaan huonoissa ajo-olosuhteissa viisi kuukautta vuodesta, joten koittakaa nyt vain ymmärtää, että vaikeissa ajo-olosuhteissa joku vain voi olla toista nopeampi”.

Mäkisen ahdistelu sai jatkoa ensimmäisessä kilpailulähdössä, jossa johdossa ajanut suomalaiskuljettaja liputettiin liiallisen savunmuodostuksen takia ratavarikolle. Uudelleen radalle päästyään Mäkinen nousi lähdössä vielä kahdeksanneksi.

Päivän toinen lähtö oli taas epäonninen. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kärjessä ajaneen Mäkisen Sisusta pamahti perä kappaleiksi ja se päätti samalla suomalaistiimin Pembreyn kilpailuviikonlopun. Sunnuntain lähdöissä Mäkistä ja Sisua ei enää nähty. Epäonnestaan huolimatta Mäkinen on tyytyväinen siitä, että kausi 2018 on jo joka tapauksessa ollut Mad-Croc Racingille menestyksekäs.

– Tiiminä kausi 2018 meni kaikin puolin hienosti. Voitin ratakuorma-autojen kansallisen mestaruussarjan ja tyttäreni Emma on Endurance Cup -mestari vuosimallia 2018. Perheeseen tänä vuonna siis kaksi rata-autoilumestaruutta. Se ei ole yhtään hassumpi saavutus, Mäkinen hymyilee.

“Kaikki on kuitenkin vielä jatkon suhteen auki”

Mäkisen toinen vierailu osui BTRC-sarjan kauden päätösosakilpailuun, joka ajettiin Brands Hatchin radalla. Ensimmäisessä startissa Mäkinen oli kolmas ja toisessa startissa neljäs. Viikonlopun kolmas startti päättyi teknisen vian takia keskeytykseen. Mäkisen Sisua ei saatu viikonlopun viimeisen lähtöruudukkoon, joten se jäi suomalaiskuljettajalta ajamatta.

– Aika-ajossa kävi huono tuuri. Neljän ensimmäisen kierroksen aikana rata oli kuiva, jonka jälkeen se kostui. Hyvä aika olisi pitänyt ajaa heti. Mutta ruudusta kymmenen nousu kolmanneksi oli hyvä tulos. Toiseen lähtöön starttasin ruudusta 13. ja nousin neljänneksi. Se oli myös ihan ok kisa, Mäkinen kertasi.

Mäkisen ongelmat alkoivat viikonlopun kolmannessa startissa kuuden ajetun kierroksen jälkeen.

– Vesipumppu rupesi vuotamaan ja moottorin lämmöt nousivat nopeasti. Keskeytin, sillä moottoria oli turha hajottaa. Viimeinen startti jäi samasta syystä ajamatta.

Mäkinen oli tyytyväinen Sisunsa uuteen perään ja aikaisempaa tiuhempaan perävälitykseen.

– Sisuun vaihdettiin uusi perä ja samalla tiuhempi välitys. Se oli ihan onnistunut kokeilu. Mutta auto oli koko viikonlopun jotenkin tuhnun tuntuinen. Säädimme polttoaineen syöttöä täällä pienemmälle. Viimeiseen lähtöön lisäsimme syöttöä, mutta se jäi nyt testaamatta.

Brands Hatchin kilpailuviikonloppu oli Mäkiselle kauden viimeinen. Mestaruuksia tuoneesta Sisusta on kaupat suullisesti sovittu. Se, missä ja millä kalustolla auralaiskuljettaja tulevaisuudessa ajaa, on vielä päättämättä. Englanti on yksi vaihtoehto.

– Englannissa ihmiset kertoivat tulleensa Brands Hatchiin minun takiani kisaa katsomaan. Täällä on faneja ja hyvä fiilis. Kaikki on kuitenkin vielä jatkon suhteen auki. Aika näyttää, mitä uusi kausi tuo tullessaan, Mäkinen päätti.

Teksti: Marko Mäkinen, Mad-Croc Racingin tiedotus


Facebook kommentit