Mikael Forssell mukaan AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeeseen – “Fiksusti ja maltilla”

2.1.2018 / 08:33
Mikael Forssell liittyi mukaan AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeen tukijoihin (Kuva: AKK Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Jalkapalloammattilainen Mikael Forssell on AKK-Motorsportin Turvassa Tiellä -hankkeen viimeisin tukija.

Turvassa Tiellä on autourheilun kansallisen lajiliiton AKK-Motorsportin yhteiskuntavastuuhanke, jota on toteutettu vuodesta 2013 alkaen. Valtakunnallinen hanke vie kouluttajiensa avulla liikennekasvatusta yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin ollen samalla myös osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -kampanjaa.

Hanke tuo vuosittain liikenneturvallisuutta esille myös useissa autourheiluun ja yhteiskunnalliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa, kuten mm. Suomen MM-rallissa ja SuomiAreenassa. Turvassa Tiellä -hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Autokoululiitto, NEP Finland, Nokian Renkaat, BMW Suomi ja Lasol.

Turvassa Tiellä -hankkeen tukijoihin ovat kotimaisista huippu-urheilijoistamme liittyneet mukaan Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen, pyörätuolikelauksen moninkertainen olympiavoittaja, maailmanmestari ja Euroopan mestari Leo-Pekka Tähti, sekä ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen. Viimeisin mukaan liittynyt tukija on jalkapalloammattilainen Mikael Forssell, 36, joka kaudella 2017 edusti Veikkausliigassa Helsingin IFK:ta.

– Olen aina ajatellut osaavani liikennesäännöt ja ajavani hiljaa. Mutta lasten saamisen jälkeen tuntui, että en todellakaan aja tarpeeksi turvallisesti. Melkein järkytyin, kun ymmärsin miten omat lapset avasivat liikennemaailmaa ihan eri lailla, Forssell sanoo Turvassa Tiellä -hankkeen tiedotteessa.

Hankkeen videokampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin tärkeisiin tekoihin ja aktivoimaan ennen kaikkia moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä, että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa. Liikenneturvallisuuslupauksien punaisena lankana kulkevat ns. “10 Kultaista Tieliikennesääntöä” ovat hankkeen ydinsanoma.

– Meillä lapset laitetaan turvaistuimeen ja pidetään huolta, että jokaisella on turvavyö. Sieltä se kasvatus alkaa. Pyritään myös auton sisällä suhtautumaan liikenteeseen positiivisesti, eikä hermostuta, Forssell korostaa.

Forssell valitsi teemakseen hankkeen kampanjavideolle perheen pienimpien turvallisuuden. Hänen lupauksensa videolla kuuluu ytimekkäästi ”suojelen lapsia”.

– Meille liikenteessä liikkuville aikuisille sanoisin vielä, että muistetaan olla erityisen varovaisia koulujen lähellä ja suojateillä. Pieni lapsi ei osaa hahmottaa autoja samalla lailla kuin aikuinen. Jokainen meistä haluaa, että omat rakkaat on turvassa liikenteessä. Käyttäydytään siis itsekin niin kuin aikuisten kuuluu, fiksusti ja maltilla, Forssell päättää.

Tutustu! Turvassa Tiellä -hanke AKK-Motorsportin kotisivuilla

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit