MOTORSPORT

Miki Lindblom SM-avauksesta Rovaniemellä: “Jokainen piste on tärkeä”

Mäntsälän Moottorikerhon Miki Lindblom ja kartanlukija Ville Mannisenmäki (Urjalan UA) lähtivät SM-rallikauden avaukseen Rovaniemelle tavoitteenaan sijoittua SM3-luokassa kärkikolmikkoon. Tuloksena oli neljäs sija.

Itse kisa lähti hieman tunnustellen liikkeelle, mutta kisan edetessä suoritukset paranivat pätkä pätkältä.

– EK1 Aittajärvi tuli aluksi hieman varovaisesti, mutta loppupäästä jo ihan hyvällä vauhdilla, kertoo Miki.

– Mäntyvaaran raviradalle tehty, kolmeen kertaan ajettu reitti oli liukas ja vaikea Citroenille, mutta sielläkin pystyttiin lopulta joka kerta aikaa parantamaan. Sarriojärvellä meni yksi risteys pitkäksi ja siinä hukattiin jonkin verran aikaa.

EK4 Hanhikoski oli yksi koko kisan haastavimmista pätkistä. Se on teknisesti vauhdikas ja haastava, koska tiet ovat kapeita ja erittäin nopeita. Minkäänlaisiin virheisiin ei ole varaa. Tästä syystä pätkä tultiin läpi ajoittain varmistellen. Aika oli silti neljänneksi nopein jääden kolmannesta vain sekunnin ja kärjestä 40 sekuntia.

Ensimmäisen päivän päätteeksi olivat Miki ja Ville luokan viidennellä sijalla vain 12,6 sekuntia kolmannesta sijasta.

– Ihan hyvät asetelmat lähteä iskemään toisena päivänä, toteaa Miki.

Toinen kisapäivä starttasi aamulla varhain ja ensimmäisenä vuorossa olleella Siikakämän pätkällä tapahtui kisan kannalta ratkaisevaa.

– Pätkän alku oli röykkyistä soralle asti paljastunutta pintaa ja 20 km jälkeen huomasimmekin, ettei eturenkaissa ollut jäljellä enää lainkaan nastoja. Loppumatka meni sen mukaisesti; liukastellen ja vain tavoitteena pysyä tiellä. Ajallisesti takkiin tuli minuutin verran ja sen myötä mahdollisuudet tavoitella kolmatta sijaa hankaloituivat. Kokonaistuloksissa nousimme kuitenkin neljänneksi, sillä edellä olleella Niko Mäkisellä oli ollut myös samanlaisia rengasongelmia, kertaa Miki kisatapahtumia.

Seuraavilla pätkillä tavoitettiin kolmatta sijaa varmasti, mutta hitaasti.

– Heinunkierrossa tuli pari sladiin johtanutta tilannetta, mutta kuroimme aikaa kolmanteen sijaan kiinni kuitenkin 15, 6 sekuntia.

Ennen viimeiselle 52 km pituiselle Ristilammen pätkälle lähtöä oli eroa kolmanteen sijaan 39 sekuntia.

– Kyllä sitä aikaa lähdettiin ajamaan ihan tosissaan kiinni. Ajo sujui ilman ongelmia ja olimme luokan neljänneksi nopeimmat 25 sekuntia kärjestä ja saavutimme Lindbergiä 18,5 sekuntia. Se ei ihan riittänyt ja lopullinen sijoitus oli neljäs ja saimme SM-pistetilin auki. Lopputulos ei ollut tavoitteen mukainen, mutta täytynee silti olla siihen tyytyväinen. Tunturissa maaliin pääseminenkin on jo sinänsä saavutus ja jokainen SM-piste on tärkeä. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa osakilpailua, joka ajetaan Mikkelissä, Miki Lindblom toteaa.

Lähde: Miki Lindblomin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com