Miki Weckström pettyi Kanadassa: ”Voitto oli jo taskussa”

8.8.2016 / 09:58
Miki Weckström hallitsi Kanadassa ajettua RX Lites -kisaa finaalin starttiin, mutta ei enää ruutulipulle asti. (arkistokuva: GRC Red Bull)

[ A- ] / [ A+ ]

RX Lites –luokassa kilpaillut Miki Weckström koki kovia rallicrossin Kanadan MM-osakilpailussa. Weckström lähti finaaliin paalupaikalta, mutta jäi erinäisten vaiheiden jälkeen neljänneksi.

23-vuotias espoolainen ajoi kolme voittoa neljästä alkuerästartistaan ja nappasi finaalin paalupaikan ylivoimaisella semifinaalivoitolla.

Finaalin startissa hänelle tuomittiin varaslähtö, ja sakkona tästä kaksi ns. jokerilenkkiä. Ensimmäisellä jokerilenkillä auto sammui. Weckström sai uudelleen auton käyntiin, ja tuli lopulta ruutulipulle neljäntenä.

– Fiilis on niin pettynyt kuin olla voi. Voitto oli jo taskussa. Auto sammui, kun jarrutuksessa meni vaihdelaatikko jumiin. Ja kaikki TVtä katselleet kyllä näkivät, että en ottanut varaslähtöä. Se oli organisaation virhe, kun varaslähtöä näytettiin minulle, Weckström harmitteli.

– Kaikkiaan kuitenkin hyvä viikonloppu, kun voitin kolme neljästä omasta alkuerästäni sekä semifinaalin. Tavoitteena on edetä niin korkealle kuin mahdollista, Weckström lisäsi viitaten ensi kauden Super Car –suunnitelmiin.

Kilpailun voittoon ajoi Mitchell DeJong. Weckströmin kausi jatkuu nyt GRC Lites –sarjassa, jossa hän on kolmantena.


Facebook kommentit