Mikkelin pettymys on unohdettu, Ruotsalainen valmis Itäralliin – “Siitä otettiin oppia”

28.2.2020 / 16:18
Esa Ruotsalainen on Mikkelin jälkeen SM1-luokan pisteissä sijalla 7. (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM2-luokan hallitseva Suomen mestari Esa Ruotsalainen kilpailee tänä vuonna SM1-luokassa. Samalla kun lauantaina Joensuussa käynnistyy Itäralli, SM-sarjan talvikauden kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu, käynnistyy myös Ruotsalaisen osalta kolmas kilpailu Skoda Fabia R5 -auton ratissa.

Esa Ruotsalainen debytoi Skoda Fabia R5 -auton ratissa Tunturirallissa tammikuussa sijoittuen SM1-luokassa neljänneksi. Mikkelissä kolmisen viikkoa sitten Ruotsalainen hävisi toisen ajopäivän ensimmäisellä erikoiskokeella kärjelle reilut puoli minuuttia ja kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen sijoitus SM1-luokassa oli vasta kahdeksas, kokonaistilanteessa eron ollessa kärkeen jo reilut 45 sekuntia.

– Pyörähdin pätkän alkuosalla ja hävisin aika reilusti kärjelle. Kolmospätkän jälkeen huollossa auton säätöjä hieman muutettiin ja auto tuntuikin huomattavasti paremmalta, Ruotsalainen kommentoi Mikkelin SM-rallin jälkeen.

Kauan ei Ruotsalainen päässyt kuitenkaan auton paremmista säädöistä nauttimaan, sillä kilpailu päättyi keskeytykseen neljännellä erikoiskokeella.

– Tuli pieni kosketus kiveen ja sen vuoksi tukivarsi petti. Seurasin edellä menneiden ajolinjaa, mutta sisäpenkasta oli kaivautunut iso kivi esiin, Saarijärven UA:n kuljettaja harmitteli.

Pettymys on nyt kuitenkin unohdettu, kun edessä on legendaarinen Itäralli, rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla myös talvikauden viimeinen osakilpailu.

– Mikkelin epäonnistuminen pyyhittiin mielestä heti tuoreeltaan, kun tilanne käytiin läpi ja siitä otettiin oppia. Testiä ja asiakastilaisuuksia on ajettu molempina viikonloppuina edellisen rallin jälkeen, Ruotsalainen taustoittaa.

Mikkelissä Ruotsalainen sai vierelleen ensimmäistä kertaa Antti Linnakedon. Kokeneen kartanlukijan suoritukseen kuljettaja oli ensimmäisessä yhteisessä kilpailussa enemmän kuin tyytyväinen.

– Yhteistyö Antin kanssa toimii hienosti, joten kaikin puolin olemme valmiita tulevan kilpailun haasteisiin, Ruotsalainen korostaa.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, Itäralli Joensuussa, ajetaan yksipäiväisenä kilpailuna lauantaina. Viidelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 98 kilometriä. Ennen SM-sarjan SM1-luokan kuljettajia numerolla yksi kilpailureitille starttaa rallin MM-sarjasta tuttu Craig Breen. Ruotsalainen tervehtii irlantilaisen mukana oloa kotimaisen arvosarjan osakilpailussa ilolla.

– Meille se on hieno tilanne verrata SM-sarjan vauhtia kansainväliseen tasoon, Ruotsalainen muistuttaa.

Lue lisää! Susiraja kutsuu! Rallin SM-sarjan talvikausi päättyy – SM Itärallin katsojaopas (28.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit