Mikkelin tiestö sopii Minille, Tahko kovin tavoittein juhlakilpailuun – “Hyvä tsemppi”

7.2.2020 / 13:06
Riku Tahko ajoi Tunturirallissa Minillä SM2-luokassa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Mikkelin ympäristössä tänä viikonloppuna. Tänä vuonna paluun SM-sarjaan tehnyt Riku Tahko suuntaa Vaakuna Ralliin urallaan jo 10. kerran.

Palloilu-urheilussa tunnetusti pelipäivä on aina juhlapäivä ja sitä se on tottakai myös autourheilussa. Jokainen kilpailu voidaan sanoa olevan autourheilijalle juhlakilpailu, mutta Riku Tahkon, 35, kohdalla se on sitä tänä viikonloppuna kirjaimellisesti. Porvoolainen kokenut rattitaituri kun osallistuu Mikkelin SM-ralliin, Vaakuna Ralliin, urallaan jo 10. kerran.

– Säiden jumalille kiitos, että talvi tuli ja Mikkelissä päästään ajamaan loistavissa olosuhteissa, Tahko hehkuttaa tiedotteessaan.

Tahko kilpaili ensimmäisen kerran Vaakuna Rallissa jo vuonna 2005. Paras sijoitus yhdeksästä Mikkelin vierailusta on vuoden 2012 yleiskilpailun viides sija. Edellisen kerran Tahko ylsi palkintosijoille SM-sarjassa vuoden 2011 Lapuan osakilpailussa, missä sijoitus yleiskilpailussa ja SM1-luokassa oli kolmas.

Rallicross-vuosien jälkeen Tahko päätti tehdä paluun SM-sarjaan tänä vuonna täysipainoisesti, kilpailukalenterin sisältäessä kaikki kuusi osakilpailua. Tahkon tallissa rakennettu uusi Moni Cooper S R4 -auto sai tänä vuonna kilpailuoikeuden SM-sarjaan ja SM2-luokkaan. Tahko ajoi kyseisen auton SM-debyytissä Tunturirallissa neljänneksi. Kolmas sijakin oli tarjolla, mutta varaslähdöstä saatu aikarangaistus toi lauantaille lopulta liikaa takaa-ajettavaa.

– Tunturista saatiin päälle hyvä ajorutiini ja tuntuu, että olen valmis tähän kisaan. Tavoitteena on luokan kärki ja täydet SM-pisteet. Tunturista jäi sen verran hampaankoloon, että nyt on hyvä tsemppi päällä, Tahko uhkuu meno- ja menestyshaluja.

Siinä missä Rovaniemellä kolme viikkoa sitten ajettiin “isoa kovaa” ja Minillä ei varsinkaan huippunopeuksissa ylletty Mitsubishien vauhtiin mukaan, niin Mikkelissä luvassa on enemmän teknisempi ja sen myötä haastavampi reitti. Tahko uskoo, että tämä sopii paremmin Minille.

– Tunturin jälkeen autoon on tehty jotain pientä säätöä ja huoltoa. Lisäksi kisan aattona saimme ajettua “shakedownilla” hyvän tuntuman päälle. Tämä ralli on keskinopeudeltaan hitaampi ja sisältää paljon lyhyitä erikoiskokeita. Se sopii meidän autolle hyvin, mutta täytyy olla koko ajan valmiita taistelemaan, Tahko muistuttaa.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, Vaakuna Ralli, polkaistaan käyntiin erikoiskokeiden osalta perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Loput kahdeksan erikoiskoetta ajetaan lauantaina ja maaliseremoniat Mikkelin torilla käynnistyvät kello 19.18.

 

 

Lue myös! Mikkelissä luvassa hieno ralliviikonloppu – SM Vaakuna Rallin katsojaopas (6.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit