MOTORSPORT

Mikkelsen ei aja Espanjan MM-rallissa Citroenilla – Siirtymässä Hyundaille

Rallin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Saksassa Citroenilla toiseksi ajanut Andreas Mikkelsen ei edusta ranskalaistallia lokakuun alussa ajettavassa Espanjan MM-rallissa. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Mikkelsen on siirtymässä Hyundain talliin kaudelle 2018.

Andreas Mikkelsen, 28, ajoi keväällä testiä Hyundain kalustolla ennen Portugalin MM-rallia, mutta päätyi lopulta kilpailemaan Citroenin väreissä Italiassa, Puolassa, sekä Saksassa. Italiassa ja Puolassa norjalaisen vauhti oli kateissa, eikä toisaalta Citroenin kalustokaan antanut suuremmin aiheita hurraa-huutoihin, mutta Saksassa kaikki toimi ja Mikkelsen ajoi hienosti toiseksi nousten jälleen mukaan kuljettajamarkkinoiden sinne terävimpään kärkeen.

Rallin MM-sarjan kauden 2018 työpaikat kuljettajien osalta ovat olleet jo pidemmän aikaa kiivaankin keskustelun, sekä ennen kaikkea huhujen kohteena ja nyt käynnissä olevan pitkän kilpailutauon Saksan ja Espanjan osakilpailujen välissä on sanottu olevan tallipäälliköiden, sekä kuljettajien managereiden osalta kiireistä aikaa.

Citroenin päätös lähteä Espanjan osakilpailuun triolla Kris Meeke, Stephane Lefebvre ja Khalid Al Qassimi on selkeä osoitus siitä, että loistavaa työtä Saksassa tehneen Mikkelsenin osalta tulevaisuutta näiden kahden, Citroenin ja Mikkelsenin, yhteistyön jatkumiselle ei enää ole. Mikkelsenin Hyundai-sopimuksesta huhuttiin jo Saksan MM-rallin aikaan ja nyt UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan sopimus kaudelle 2018 on käytännössä julkistamista vaille valmis.

Hyundailla on sopimukset ensi kauden osalta kaikkien nykyisten sopimuskuljettajiensa, Thierry Neuvillen, Dani Sordon, sekä Hayden Paddonin kanssa. Neuville taistelee tänä vuonna kuljettajien maailmanmestaruudesta ja tulee jatkamaan Hyundain ykköstähtenä myös ensi vuonna. Sen sijaan Sordon ja Paddonin vaisut esitykset voivat johtaa kuljettajamuutoksiin. Sordon on jo pitkään sanottu olevan halukas jättämään rallin MM-sarja taakseen ja espanjalainen olisi kiinnostunut siirtymään kilpailemaan rallicrossin MM-sarjaan.

Toisaalta Mikkelsenin siirtyessä Hyundaille on myös mahdollista sekin vaihtoehto, että talli jatkaa nykyisen kolmikkonsa kanssa myös ensi kaudella. Rallin MM-sarjaan ollaan kovaa vauhtia tekemässä sääntömuutosta, joka mahdollistaisi tallien kilpailevan neljällä autolla niin, että kolme parhaiten sijoittunutta toisi tallille valmistajien MM-pisteitä. Nykyinen sääntö sallii tallien nimeävän jokaiseen MM-ralliin kolme autokuntaa, joista kaksi parhaiten sijoittunutta tuo tallille MM-pisteitä.

Mikkelsen on sijoittunut kolmena edellisenä vuonna rallin MM-sarjassa kolmanneksi. 84 ajamassaan MM-rallissa hän on ajanut voittoon kolme kertaa ja noussut palkintopallille yhteensä 21 kertaa. Mikkelsen ajoi ensimmäisen MM-rallinsa jo 17-vuotiaana, Walesissa vuonna 2006.

Espanjan MM-ralli käynnistyy torstaina 5. lokakuuta.

Lue myös! Nordgren Skodan tehdastallin kalustolla Espanjan MM-ralliin – ”Pohjatyöt pitää tehdä hyvin” (4.9.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com